23.01.11
20:23
Здравейте,
като за начало искам да ви помоля за малка помощ свързана с изготвянето на хранителни навици и режим.
До сега от прочетеното научих много. Опитвам се да спра пържено, мазно, газирано, тестено, сладко и всички газирани напитки. И почти съм го изпълнила само сладкотот ми къца все още.
От 2 семици се опитвам да изключа въглехидратите от менюто си, но се получава само за 3-4 дни след това изпадам в критичн състояния. Последният път вчера и днес ям само бисквити,солети и дори да не съм гладна пак продължавам да се тъпча в буквалния смисъл.
Относно тренировките те са на ред, но това пусто хранене.
След цял ден мислене, нищо не измислих, но се въртя около един варянт. Спиране на всичко онези по горе посочени вредни неща, ще започна да приготвям храните си сама. Спряла съм се на тези продукти млечни и местни продукти, риба, яйца, повече салатки и плодове.
Днес изчислих ОКБ - 1640 кал. Какво да е съотношението м/у В,М,Б?
Но изобщо не знам какво да правя, целта ми е намаляване на подкожните мазнини.
Знам че има много такива теми, но моят случаи може би е малко по различен. Аз съм момиче на 15 години. Но съм решила да променя начина си на живот. И най-искрено ви моля за помощ.
Темата беше редактирана от Aлекс на 23.01.11 20:24.
23.01.11
20:24
Сигурна ли си на 100%, че не бъркаш в следните 2 неща:
- задължително е да не ядеш сладко
- тренировката ти е наред?
23.01.11
20:28
Ти от старание да не ядеш сладко се стресираш и ядеш повече :D
Тренировката трябва да набляга на повече кардио !
(Лично мнение :Не обичам и мисля веолегометъра за загуба на време , по-добре скачай на въже или бягай! )
Мнението беше редактирано от Никола Николов на 23.01.11 20:31.
23.01.11
20:32
Да тренировките са ми кардио насочени, всичко правя в домашни условия, защото от училище нямам време да ходя на фитнес. Велометър, Бягане на пресечена местност, workout и гирички.
И забравих да кажа скачане на въже. Чакам с нетърпение да се оправи времето за да карам колело.
Мнението беше редактирано от Aлекс на 23.01.11 20:35.
23.01.11
20:38
По колко време тичаш , кога , и колко време скачаш на въже ?
23.01.11
20:45
Тичам по 20 мин., когато се прибера от училище, сега втория срок сутрин. А на въже скачам предимно вечер преди да легна по 20 мин.
23.01.11
20:55
20 мн са малко според мене трябва да удвоиш времето без почивки ! Препоръчвам ти да е сутрин ! А за въжето ти препоръчвам да не го гледаш по часовник а да скачаш по 5-10 мн с 2 мн почивка до отказ ! Разбира се трябва да съобразиш интензивността със себе си !
23.01.11
21:05
Знам че времето е малко, но за сега толкова, с времето ще увеличавам защото съм още в началото и след 20 мин глезените ми много се натоварват, иначе преди правех тренировки по 1ч и 30 мин. А относно въжето скачам докато прасците не откажат, но приблизително 20 мин за сега.
Мнението беше редактирано от Aлекс на 23.01.11 21:07.
24.01.11
19:39
Кардиото го прави сутрин на гладно.
Пий и повече вода - пробвай по дневен минимум от (теглото ти) X 0.05 = N литра вода на ден.
20 минути наистина са малко.
Въжето го прави по-интензивно - прасците ще ти откажат по-рано, но ще отделиш повече енергия.
25.01.11
09:19
Не изключвай мазнините от менюто си, че ще страдаш после.
Изключи транс мазнините, но другите си ги хапвай.
За да не пускам нова тема ще задам въпроса ми тук.Аз също издържам 3 4 дни без въглехидрати,но от вас разбрах,че е вредно.Идеята ми е за следната диета
сутрин-0.01 кисело със трици или натурални овесени или плод
обяд-месо или риба със зеленчук
следобяд -плод
вечер -салата с парче нискомаслено сирене или филе със салата
на всеки трети четвърти ден да обядвам варени картофи,леща,боб,грах,пълн.макарони и подобни.Подправки за диетата лимон ,зехтин и риган
Това ли е идеалната диета?
04.02.11
09:06
Екатерина, защо всички търсите “идеалната диета”? Няма режим на хранене, който да е универсален и да върши работа на всички. О, извинете ме, всъщност има. Гладуването е доказано средство за бавна и мъчителна смърт. Храненето е въпрос на проба и грешка, докато напипаш нуждите на тялото. Аз минах от ВВД, през РБД, до НВД и най-накрая разбрах, че ВМ-НВД е режима за мен. Това ми отне 2 години. Не очаквай, че някой ще дойде от небето, ще ти пусне листта в лявата ръка, хапченцата в дясната ръка и след 1 седмица ще изглеждаш като идеала ти за физика. Няма такъв вариант! Всичко е в твоите ръце и ти трябва да решиш какво да правиш. Дали ще седиш, ще се жалваш по форума, ще чакаш на готово и в крайна сметка нищо да не направиш, или ще вкараш усилие, дух, тяло, желание, ще посветиш част от себе си на целта си и ще се опиташ да я постигнеш, пък каквото сабя покаже.
Защо ядеш само нискомаслени млечни продукти!? То в тях нищо не е останало след обезмасляването. От мазнини е трудно да се омазниш (освен ако не са трансмазнини), но от въглехидратите е далеч по-вероятно. Но така е при мен. :)
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 04.02.11 09:08.
незнам какво да правя вече.цял живот на диета и все дебела))))две години се мъча с тези кг и не мога да се справя,а съм мнооого суетна.затова съм и тук.спортувам много.наблягам на антицелулитни кремове ,сауна и парна баня,но проблемът си остава храненето.сега ще погледна и вм-нвд.благодаря
04.02.11
09:36
казано от ekaterina на 04.02.11, 09:15:
незнам какво да правя вече.цял живот на диета и все дебела))))две години се мъча с тези кг и не мога да се справя,а съм мнооого суетна.затова съм и тук.спортувам много.наблягам на антицелулитни кремове ,сауна и парна баня,но проблемът си остава храненето.сега ще погледна и вм-нвд.благодаря
Много трудно ще се справиш продължавайки да грешиш. Ако тялото ти постоянно е недохранено, то приема мерки против това, защото основната ни цел от хилядолетия насам е да оцелеем и създадем потомство. Единици са успели да победят това неща и да могат да заповядват на функциите на тялото си, но те са някъде от Индия, Китай и Тибет (йоги, манастира Шао-лин и т.н.). Ние останалите трябва да се съобразяваме с тази ни ‘ограниченост’.
Когато ядеш много по-малко, отколкото е нужно, тялото не само не може да свали мазнините, но дори се опитва да добави нови при всеки удобен случай. Всички диети (т.е. всяко оскъдно и много под нужното хранене) работят добре отначалото, но това не е щото сваляш мазно, а защото изхвърляш вода, губиш мускулен гликоген и чак накрая някой и друг мускул и мазнинка. Това е и причината много ‘чудотворци’ да са известни със своите диети - всеки тежи след 2 седмици по-малко и е с по-малки обиколки, но това, за съжаление, не е за сметка на мазнините. Обаче всеки им вярва, хвърля се на диетата, на която отгоре само името на новия фитнес клиент е сменено, кефи се на резултатите първите няколко седмици и после...
Това, което трябва да направиш, е точно обратното на каквото правиш - трябва да започнеш да ядеш. Да мине време и тялото ти лека полека да свали гарда, т.е. да махне защитата от самоунищожение и да започне да функционира нормално. А едно нормално тяло няма нужда от излишни мазнини, но и едно нормално женско тяло не е свръхрелефното с плочки от фитнес списанията.
Със сауната изхвъляш соли и вода, а после възстановяваш само водата. И си правиш по-лошо положението.
Ето резюме на предложението ми:
- започни да се храниш с хубава храна в достатъчни количества
- спортувай двигателна активност, която ти доставя удоволствие
- не пречи, а помагай на тялото си.
Успех!
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 04.02.11 09:37.