Въпрос за мускулната треска

04.02.11
14:38

Хора интересно ми е защо ми се промени периода, когато имам мускулна треска. Първо да кажа за тренировките си, че гледам да вървя все нагоре и нагоре с тежестите, но не като някаква нездравословна мания, а като прогрес. Не избързвам и увеличам бавно килограмите на всички упражнения даже понякога твърде бавно. Стажа ми в залата е близо 2 години, за които резултатите са повече от впечатляващи ( на база на лични постижения, възможности и визия, нямам за цел сравнение с други фитнес ентусиасти). Тренирам с повечко упражнения, повечето от които базови по система 4 серии по 8 повторения. През първите месеци когато влязох в залата и почнах да тренирам имах мускулна треска на дадена група даже и по седмица. Муск. треска се появяваше на следващия ден след тренировка. Впоследствие периода на продължителност падна значително и стигна до ден два. И с извинение за може и по-дългия от необходимото пост идам до същината на въпроса си. Защо сега след повече от 2 години, когато имам мускулна треска тя не се появява веднага след тренировка или на следващия ден, а чак на последващия? ПС: пия протеин като на всяко тримесечие по 1 месец взимам по 60гр. на ден и 2 почивам : Scitec 100% Whey protein- с фабрично добавени аминокиселини, таурин и BCAA

мускулната треска по седмица се дължи на не добро възстановяване... леко придърпване в мускулите до ден, два е напълно нормално значи тренировката е била добра и възстановяването е било добро... в началото мускулите ти са няма ли нито сила нито издръжливост нито кондиция ... сега я имат затова треската трае по-малко което е много добре не мислиш ли ;)

04.02.11
14:52

Е да това ясно. Аз питам: защо се появява не след тренировка или на следващия ден, а чак на по следващия.

05.02.11
13:37

попринцип мускулната треска и най-силно от 24 до 48 час след дадена тренировка ! имаше даже такава статия някъде из сайта :)
Лично за мен мускулната треска е мерило дали съм направил качествена тренировка или не, но тя не бива да трае повече от 2 макс. 3 дена :)

По - здрави !

SE

05.02.11
16:29

при мене мускулната треска се проявява вечерта, в деня на тренировката.Примерно съм тренирал в 11ч. следобед, в 7ч. вече имам мускулна треска на тренираната група.Това какво означава, добра тренировка или по скоро претрениране?

05.02.11
16:43

Първото :) Претренирането би го забелязал с времето - как мускулите ти стават все по-малки :D

05.02.11
17:48

претренирането както казаха идва с времето и дори намаляне размера на мускулите...
но други причини за претрениране са нежелание за тренировки, отпуснатост и др.
Гледай да възстановяваш добре, обилно количество протеин след тренировка и не се плаши от мускулната треска :)

05.02.11
18:11

Всичко, което си описал си е в рамките на нормалното. МТ не е нужно да я усетиш като се събудиш на другия ден, а може и по-късно (особено, ако тренираш късен следобед-вечер).

05.02.11
18:42

Благодаря за мненията :) просто не мога да си го обясня това забавяне на появата на мускулната треска, а пък ми беше любопитно. иначе поне разбрах, че не е признак за нещо негативно, което разбира се е най-важното !

05.02.11
18:50

Аз като тренирам гръб на следващият ден сутринта е лека мускулната треска, а на обяд става по-силна....

05.02.11
22:08

На мен ми се случва тренирайки цяло тяло да получавам МТ на различните мускули в различни дни. Нищо притеснително според мен, по-важното е да се възстановяваш бързо.

06.02.11
14:56

казано от default на 05.02.11, 22:08:

На мен ми се случва тренирайки цяло тяло да получавам МТ на различните мускули в различни дни. Нищо притеснително според мен, по-важното е да се възстановяваш бързо.

Да сигурно е като при болката: не може да усещаш две огнища на болка в организма по едно и също време ( затова едно време в училище като кажехме, че ни боли корема и главата  и сестрата ни гонеше супер нервна :D )

06.02.11
16:50

Аз понякога имам много кофти мусколна треска на ръцете,особено след гърди-бицепс.Гърдите ми след 2-3 дена се възстановяват,но ръцете-не.И искам,не искам трябва да тренирам с леки болки в ръцете.Казвам понякога,пък и вече на 3-тия ден почти не я усещам,но я има.
Мисля си че е нормално,при положение,че ръцете се натоварват при всяко упражнение.

Мнението беше редактирано от WG WG на 06.02.11 16:52.

Преди известно време имах абсолютно същия въпрос като теб. При мен, причината се оказа претрениране :) Ето и темата - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/48454#p-542937 . Мнението на Владимир Недков е това, на което трябва да обърнеш по-специално внимание ;)

07.02.11
15:04

казано от ProXxX на 07.02.11, 07:51:

Преди известно време имах абсолютно същия въпрос като теб. При мен, причината се оказа претрениране :) Ето и темата - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/48454#p-542937 . Мнението на Владимир Недков е това, на което трябва да обърнеш по-специално внимание ;)

ProXxX мерси!!! Мнението му наистина може да преобърне тренировките ми и по-специално храненето !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1