Набавяне на протеин

ТЕ

05.05.04
10:31

Кажете ми как да си набавя нужния протеин след тренировка в случаите когато ми е свършил и нямам в момента. Понякога ми свършва точно когато нетрябва и се чудя с какво да го заместя. 15 мин. след трянировка зимам ядки със мед+креатин (доколкото съм разбрал за простите захари) и след още 15-20 взимам протеина.

Вариантите са много, но според мене е добре да вземеш извара и/или други млечни продукти; например: прясно, кисело мляко. Всичко е индивудално, зависи колко пари можеш да отделиш, каква поносимост имаш (към прясно мляко например) и т.н.

П.С. Забравих да добавя може би най-важния източник: яйца (и по-точно белтъците на яйцата).

ТЕ

05.05.04
14:51

Нямам проблеми с млечните продукти.За яйцата и аз знам,само че ги взимам примерно 3 белтъка и 1 жълтък.

Ами да идеята е да вземаш повече белтъци. Даже 3:1 ми се струва много, по-скоро на 5-6 яйца земай 1 жълтък, но както казах това си е строго индивидуално и зависи и от парите, които можеш да вложиш. Аз не споменах месото..така, че ако не си вегетарианец можеш да наблегнеш на пилешко най-вече, а и телешкото е добър източник.

BA

10.05.04
12:05

След тренировка вземаш примерно: 150гр. пилешка пържола; 3 белтъка и към 100 гр. извара. това са ти около 70грама протеин. Ако са ти достатъчни действай какво чакаш ;) .

Соя :)
Аз напоследък много я харесвам, идеална е в период за чистене - взимам едно 2% кисело мляко с 100-тина гр. соя и ги омитам. Това си е към 30тина грама протеин, ако не и повече (мързи ме да смятам :)).

BA

10.05.04
13:06

Sax ако имаш предвид соеви кубчета, един път щях да повърна от тях. Сериозно отврат са. Даже ги ядох с кетчуп и извара, но ми стана лошо и един приятел и той така.
А ако става въпрос за соеви кълнове там не знам ;) В петък щях да си купувам ама в метро бяха свършили и ще ги потърся пак този вторник. ;) Ама така като ги гледам на каталога мисля, че ще са вкусни. Нищо общо нямат със соевите кубчета. ;) Тея соеви кубчета са храна за кучета....

EL

10.05.04
13:28

това със соята и млякото е мноого хитра идея. Ще го пробвам.

10.05.04
14:42

Аз съм фен на печената соя (без сол) - за вечер е идеална, а едно кисело мляко след допълва картинката!

BA

10.05.04
17:08

Извинявам се за поста който постнах тук за тези кубчета ама ги има наистина де  :oops: . Днес разбрах какво сте имали в предвид като казахте соя ;) Казаха ми, че соята е хубаво да я оставиш във вода и да я оставя да покълне и става на кълнове и така е по-добра.

10.05.04
23:35

Можете ли да ми дадете млко повече информация за соята. Бях чел че има всякакви продукти от соя, но тук са рядкост кажете ми как се приготвят печени соеви ядки и няма ли друг начин за консумация при който да се запазват повече хранителни вещества ?

11.05.04
13:20

Абе аз съм ял също соеви кубчета. Майка ми също мислеше като теб Bad^Boy, но на мен пък си ми харесваха. Единствения проблем е че с тях толкова много пърдях че направо не издържах. Номера е че не знаех от какво се получава и докато разбера...

А какво имате предвид под соя - кълнове ли са, ядки ли са ... В соята няма ли много мазнини че като погледна която и да е хранителна таблица.. пише че има по 20 гр мазнини на 100 гр продукт!

13.05.04
10:36

Ima edno soevo bra6no, koeto upotrebqvah predi mnogo, to e edinstveno takova, minalo e prez nqkakva po-seriozna obrabotka, ta to sudurja na 100gr:
protein - 50 gr
vuglehidrati-38 gr
maznini - 1,20 gr
Mislq, 4e e dobur variant s tolkova malko maznini i 50% protein :D
Firmata, koqto go paketira e “Inkom”, ina4e dokolkoto znam se proizvejda v 6tatite, te si go vnasqt v golemi koli4estva i samo go paketirat tuk. Ima go v Metro, pone v Sofia, za drugade neznam.

14.05.04
14:14

White, в диетичните и диабетичните магазини има. Аз си взех от Женския пазар в едно базарче.. 350гр. - 90ст. С бананов сок се е утепало :) За соево брашно става въпрос.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1