Хранителен режим и още нещо

SN

11.04.05
18:04

ами вижте сега значи:
ръст-172
тегло-45кг
възраст-15
гръдна обиколка-75
другите не ги знам
спортувам ами ходя на фитнес по 3-4 пъти седмично
не съм спазвал до сега хранителен режим
нямам никакви заболявания
не съм против да използвам протеини и др. неща

та така значи аз съм слаб ..не не съм слаб много съм слаб и  искам да ви помоля кажете някакъв режим да кача мускулна маса и ваобще маса и ми кажете каде от варна мога да си купя протеини и какви да си купя мерси предварително  :D

SN

11.04.05
18:17

ооо забравих да кажа и ако протеините да са на човешка цена да не е някаква резачка....и иска ми се до лятото да го направя това тяло...

11.04.05
19:29

Е ти си се сетил кога да правиш тяло за лятото ;). Хората вече облякоха късите ръкави ;)
Ами да ти кажа, няма да стане, трябвало е миналото лято да почнеш да се готвиш за сегашното :) Не, че искам да те отчайвам, но си 45 кг. Ще трябва доста маса да качиш за да имаш “тяло”, а това не става за 2 месеца. Е, зависи какво разбираш под тяло, но поне 60 - 65 кг ще трябва да станеш на този ръст, за да имаш нормално телосложение.

Понеже си слаб, ти препоръчвам да си съкратиш тренировката - максимум три пъти седмично, прави основни упражнения, със сравнително големи тежести (е, без да се претоварваш), не прави прекалено много упражнения или серии. Маса се прави с къса и интензивна тренировка и достатъчно почивка. И най - важното за качване на маса - яденето. При това тегло, аз лично не бих се притеснявал какво ям - така че, яж всичко и по много, но наблягай на качествената храна - месо, яйца, ориз картофи. Яж по 5 - 6 пъти дневно. Протеини може и да си купиш, но аз ти препоръчвам да си даваш парите за храна, и ако останат, може да си вземеш някой протеин :) Ако си сериозен, за другото лято ще имаш тяло ;)

SN

11.04.05
20:02

е успокои ме  :cry:  но нищо все пак много мерси а да попитам до лятото ваобще нищо ли няма да стане ?

27.04.05
23:00

ми пич наистина много късно си се сетил....до лятото да кажеме юли месец ще си качил най много 2-3 кг.....ако се справяш наистина като хората де.....2-3 кг са страшно много....особенно мускулна маса.... но имай предвид, че за това време нищо не става....докато качиш до 65кг сигурно ще минат няколко години....поне 2-3….
а през това време трябва не да ядеш каквото ти падне ами качествена храна защотото от другата ти гарантирам, че нищо няма да качиш.....
разгледай много добре раздела на хранене на bb-team и мини на Високо Въглехидратен Режим.....като разбереш всичко за режима си направи сам самият режим....
пак в сайта ще намериш рецепти....към всяка рецепта най-долу пише ако си на даден режим за кой часови пояс е подходяща тази рецепта....следователно като си разгледал всичко за ВВД и вече знаеш колко калории трябва да приемаш се постарай и си сметни от тея рецепти кои точно рецепти ти трябват и си ги раздели на около поне 6 хранения, а как да са разпределени по часови пояси го пише доу на всяка рецепта....доста време ще ти отнеме но ще имаш по-добър резултат ако го направиш.....направи си точният хранителен план ако трябва само с рецепти от bb-team и го яж стриктно всеки ден....
рецептите които са предложени в сайта са наистина много вкусни, аз лично ям доста от тях и ти гарантирам, че са вкусни....
В крайна сметка всяка храна писва, така че разгледай много внимателно от какво се съдържат тези рецепти и препоръките към тях....така ще се научиш как сам да си подбираш рецептите и да си правиш разнообразие на хранителният план....

това е което мога да те посъветвам....успех!

28.04.05
09:20

абе не го отчайвайте момчета, с добро хранене поне 5 кг може да качи до средата на юни, аз основния период който го почнах Септември до сега съм качил 15 кг ;) , така че има някаква надежда,е вярно няма да направи кой знае колко добро тяло но пак ще е нещо, но човек най важното нещо дето тряя да е закон за тебе: Правило номер 1: масата се прави на маса

Можеш да качиш разбира се и дори бих казал, че за 3-4 месеца за начинаещ 2 и 5 килограма са минимума, особено на твоите килограми.
Мини на ВВД, като увеличиш общото количество храна и тренирай здраво, с относително големи за теб тежести. МИсля, че е 10 кг. е в рамките на възможното; няма да е 100% чиста мускулна маса.
Можеш да се опиташ ако желаеш да си помогнеш с добавки, като гейнър, креатин и глутамин.

PS

01.05.05
17:15

Щом си ектоморф ти трябват много калории. Мисля,че ако приемаш около 2000кал на този етап ще са ти добре. Яж много каквото ти се яде. Гледай да си пииваш мляко, яж сирене,кашкавал,пиле,риба. Не се вманиачавай в това от кое по колко. Гледай да има.Бих ти препоръчал 1ден тренч два дена почиваш. Много ти е бурз метаболизма и лесно можеш да претренираш. Затова не се бой два дена почивка са добре.

01.05.05
17:28

snEjk0, ти ко сега да не се уплуаши копиле? :lol:  :lol:

Няма невъзможни неща. А освен това, че защо да не направиш нещо не малко. Забележи, че при тем и малко килограми да начиш, пак ще се забележи доста промянава.

Но ако наистина го искаш, ще ти трябва ЯКО РАБОТА! Ако се офлянкваш нищо няма да стане. Под работа не разбирай само тренировки, тренировките са нищо без ядене и спане. А как става това, ще разбереш като прочетеш раздела на сайта за хранене. И като почнеш да ядеш каквото трябва, колкото трябва, когато и както трябва. Вкараш съня и тренировката и вече почваш да ръстеж.

Чети информацията в сайта, намери темите във форума за основни принципи за хранене, трениране и възстановяване/това не е много сложно, но все пак, може да е проблем, спи се по минимим 8-9 часа/

Образовай се. Информативно мога да ти кажа, че ако 24 часа в денонощието извършваш точните действия, можеш да си доста прилично качил до юли месец. Ако си много добър, може и по 5кг на месец да качваш, но така като гледам, щом си толкова слаб до този момент, значи доста ще трябва да промениш начина си на живот.

Всяко начало е трудно, лесно нема, ако си си мислил за 2 месеца да се барнеш, като по-малкия брат на Арнолд Шварценегер, направо се отказвай от сега...

Успех, всичко зависи от теб.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1