ПОЧИВКАТА ?!

19.04.05
15:11

От доста време не съм почивал както трябва.... колко време мислите че трябва да се почине когато се чувстате преуморени..... или когато сменяте сплита ? И какво означава хубава почивка ?? Както и какво трябва да се яде повремена тая почивка......... :)) :roll:

19.04.05
15:13

ами поне 1 седмица почивка на мен ми се случва доста често за съжаление :( то не бяха болести контузии , препивания ...

19.04.05
15:17

Една седмица мисля е оптимално. В случай, че не става въпрос за тежко претрениране, хронична преумора или недоспиване и други подобни неприятни явления. През това време се почива и не се ограничава храненето (в смисъл, че ядеш колкото ти се яде и когато ти се яде - ни повече, ни по-малко) :)

20.04.05
00:27

На 3 месеца 1 седмица е задължително аз си правя и по често де .....

20.04.05
15:34

На 3 месеца поне седмица (аз лично на правя 2-3 седмици, отразява ми се добре като растеж, ама имам спад в силата, който ми отнема около 2 седмици да преодолея)
Мартине, не си съвсем прав за “неприятните явления”, поне при мен нещата са малко наопаки...в момента издевателствам над тялото си - спя малко, не ям съвсем достатъчно (добре че е изварата да се оправям поне с протеините), уча много и т.н., ама тренировките ми въврят страхотно, качвам маса бързо, сила също....моя извод е че когато си подлагаш тялото на есктремни натоварвания, известно време то се справя перфектно, даже по-добре от при “нормални” условия, обаче трябва да се внимава много с преумората, аз сега следя кога ще се появят някакви признаци за проблеми и веднага спирам тренировки за 2 седмици...това е моя извод....
Най-точно казано е че почиваш когато усетиш че имаш нужда от почивка, аз лично 2 седмици на около 3-4 месеца ми се падат..

DI

21.04.05
19:05

много рядко почивате бе ! В главата ми щука мисалта че има едни жлези дето синтезират разни полезни за билдерите вещества (хормони: Т и на растежа и др. неща) та те нямат безкраен “склад” и на месец - до 7 седмици трябва да си праскате по 1 седмична почивка за да се съвземат тия ми ти заводи ! Я праи така и ми е добре. Естествено всеки е индивидуално различен и не е сигурно кво ще си причините  :)

AU

23.04.05
18:12

ОК—но на мен нещо не ми е ясно—в седмицата в която почивате минавате ли на по-ниска предавка и по отношение на храненето или хранителният ви режим не се променя? Щото се чудех, ако ям кята за мяся я не тренирам 1 седмица, няма ли да кача много мазно...?  :roll:

23.04.05
19:27

ами ти сам ще се усетиш,аз например като не тренирам не мога да ям кой знае колко много,просто не мога да изразходя всичките калории които обикновено пофлъщам в ден с тренировка.тогава се чувствам постоянно гладен,нищо че ям през час

PS

01.05.05
17:06

На 6 седмици- една пълна седмица пълна почивка. Така се дава възможност на ендокринната и имунната системи да се възстановят напълно.

01.05.05
17:53

[quote author=“marzipan”]На 3 месеца поне седмица (аз лично на правя 2-3 седмици, отразява ми се добре като растеж, ама имам спад в силата, който ми отнема около 2 седмици да преодолея)
Мартине, не си съвсем прав за “неприятните явления”, поне при мен нещата са малко наопаки...в момента издевателствам над тялото си - спя малко, не ям съвсем достатъчно (добре че е изварата да се оправям поне с протеините), уча много и т.н., ама тренировките ми въврят страхотно, качвам маса бързо, сила също....моя извод е че когато си подлагаш тялото на есктремни натоварвания, известно време то се справя перфектно, даже по-добре от при “нормални” условия, обаче трябва да се внимава много с преумората, аз сега следя кога ще се появят някакви признаци за проблеми и веднага спирам тренировки за 2 седмици...това е моя извод....
Най-точно казано е че почиваш когато усетиш че имаш нужда от почивка, аз лично 2 седмици на около 3-4 месеца ми се падат..

Еее, брато виж, може в един момент да констатираш някакви положителни неща, но те са случайни. Недоспиване, недохранване и претрениране, гори и само 1 от 3-те няма да ти позволи да напредваш. Все пак не съм чул Рони Колман да е въвел нова методика да не яде и не спи и така да тренира яко междувременно. :)

Иначе и аз съм в такова положение като теб в моемента/ както и с изварата! :)/ обаче изобщо не мисля, че е добре.

02.05.05
18:23

и аз не мисля че е добре, сега съм в почивка :wink:
почнах да се оправям с проблемите...само малко съня куца, а не претренирам, даже тренировките ми са направо малкообемни (пример: гърди макс 8 серии, трицепс и бицепс по 6,...)

02.05.05
23:02

[quote author=“marzipan”]и аз не мисля че е добре, сега съм в почивка :wink:
почнах да се оправям с проблемите...само малко съня куца, а не претренирам, даже тренировките ми са направо малкообемни (пример: гърди макс 8 серии, трицепс и бицепс по 6,...)

Мда то и аз така... :)
Аз един вид за подържане на релефа правя сега тренировки, кофти ама дет викаш наистина съня... кофти. И мога да кажа, че дори подобрявам, което както и ти констатираш... леко странно. :)

05.05.05
18:00

подобренията не са случайни, тпд, изруди сме :twisted:  :twisted:  :twisted:
ми то промяната и прекомерния стрес до даден момент са фактор, който води до прогрес...когато капацитета и способнността на тялото ти да понася претоварване се ичерпи прогреса спира (да не кажа че почва регрес, не знам, винаги спирам преди това :wink: ), силата и енергията свършват...абе просто се сриваш тотално....а моето тяло има голяма способност да понася такива претоварвания просто  :twisted:  :twisted:  :wink:  :wink:

06.05.05
12:29

[quote author=“marzipan”]подобренията не са случайни, тпд, изруди сме :twisted:  :twisted:  :twisted:
ми то промяната и прекомерния стрес до даден момент са фактор, който води до прогрес...когато капацитета и способнността на тялото ти да понася претоварване се ичерпи прогреса спира (да не кажа че почва регрес, не знам, винаги спирам преди това :wink: ), силата и енергията свършват...абе просто се сриваш тотално....а моето тяло има голяма способност да понася такива претоварвания просто  :twisted:  :twisted:  :wink:  :wink:

Ами не е ли точно за тва почивката да се повъзстанови малко тялото от тоя прекомерен стрес и да започне прогреса отново след това ?  :roll:  :lol:

06.05.05
14:36

именно....но има и други моменти...например като качваш маса някои жлези отделят усилено хормони (не мога да кажа точно кои, не съм запознат, ама тези свързани с растежа като цяло) и => трябва от време на време да си почиват, понеже не са машини, изтощават се
ако си постоянно на диета пак трябва почивка защото сериозната диета не е нещо лекичко и ненатоварващо
и т.н.

GE

07.05.05
00:35

Най - големи резултати поне аз така си мисля се постигат след почивка.Лично сам го пробвал каде от мързел каде от ...... абе само от мързел :roll:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1