Извара (прием)

01.03.10
19:57

Привет!Чух ,че изварата е доста полезен хранителен продукт в периоди за натрупване на маса ,но нямам понятие как да я приемам.Доколкото знам съдържа бавно разградим белтък ,който се консумира вечер за пълноценно усвояване ,но не знам дали това е достатъчно.Взех си суроватъчен протеин за преди и след тренировка и вечерта смятам да нагъвам извара.Та да попитам да добавя ли още един прием през деня или това е достатъчно (в нетренировъчни дни приемам само 1 доза протеин на парх.)?

01.03.10
20:09

Здрасти!
Правилно си се насочил за извара вечерно време, тъй като е бавноусвояем белтък. Разбира се,че можеш да я добавиш към още някое хранене през деня, но зависи кога тренираш все пак.

05.02.11
15:36

Пичове, аз в изварата слагам кисело мляко и кисели краставички. Става супер вкусно за разлика от чистата извара, нещо като homemade снежанка

05.02.11
18:17

Изварата можеш да я ядеш и следобед - смесена с лъжица сметана примерно. Но принципно е идеален ‘нощен’ протеин.

незнам дали е удачно да питам тука но... ако имаме възможност да ядем сирене... по-добре ли е от изварата ?!

BE

05.02.11
18:52

И аз имам един въпрос.Попринцип ям изварата без нищо,от време на време слагам малко пипер.Можете ли да ми кажете как да ям поглъщам по-бързо и да не усещам толкова вскуса и ?

казано от person на 05.02.11, 18:52:

И аз имам един въпрос.Попринцип ям изварата без нищо,от време на време слагам малко пипер.Можете ли да ми кажете как да ям поглъщам по-бързо и да не усещам толкова вскуса и ?

с прясно мялко с кисело мляко.. може да е миксираш с вода да сатне като шейк

05.02.11
19:20

Мене пак ми харесва само чиста да я ям, без други добавки към нея.

BE

05.02.11
22:36

казано от kristiancho на 05.02.11, 18:53:

с прясно мялко с кисело мляко.. може да е миксираш с вода да сатне като шейк

Не обичам мляко,ще пробвам с вода.Обаче няма ли да стане много с тая вода.

05.02.11
22:45

казано от kristiancho на 05.02.11, 18:18:

незнам дали е удачно да питам тука но... ако имаме възможност да ядем сирене... по-добре ли е от изварата ?!

Много въглехидрати и мазнини има в сиренето (и сол).

DE

06.02.11
13:34

казано от person на 05.02.11, 18:52:

Аз го шейквам с вода или мляко,понеже млякото е от хладилника става студен шейк пия го на екс без да поемам въздух,но по принцип като ми е зор да ям някаква храна до мене има една чаша вода. ;) Пробвай

като го шейкваш с вода не му ли се губи ефекта ? и като го шейкваш , колко мл. вода на колко гр. извара шейкваш ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1