04.02.11
09:31
как приемате овесените ядки?в магазина намерих с плодове,трици ,пълнозърнести и какво ли не.правите ли си сами миксове?приятелките ми ми препоръчват да приемам освен тях хуск,ленено семе и зародиш.приемат ли се с друго освен с кисело мляко.от години го пия само с мляко .а вие?
Аз лично си купувам Био мюсли на Hahne или Alnatura, като добавям мед, сурови ядки (лешници, бадеми и кашу), Био ленено семе смляно и го ям с кисело мляко, много рядко с прясно за разнообразие.
П.п. Мисля, че имаш проблем с клавиатурата - не ти работи “Shift” бутона. :D
казано от AbSs на 04.02.11, 09:40:
Аз лично си купувам Био мюсли на Hahne или Alnatura, като добавям мед, сурови ядки (лешници, бадеми и кашу), Био ленено семе смляно и го ям с кисело мляко, много рядко с прясно за разнообразие.
П.п. Мисля, че имаш проблем с клавиатурата - не ти работи “Shift” бутона. :D
Ами бързах де))).Пускам го.
Я ми обяснете, какво ще рече био мюсли ?
Аз си купувам мюсли на Изи с 30% плодове.
Едно време ядях чист овес само с вода, ама вече не съм толкоз луд :D
04.02.11
10:24
Хапвам овесените ядки на Hahne и Фамилия Никола (не са био). Не харесвам мюсли, защото предпочитам аз да определям вида и количествата на допълненията към овеса. Най-често добавям тиквено, слънчогледово или ленено семе, подслаждам с мед, стафиди или Стевия. Разбира се - може да се добавят трици, зародиш или друг плод (свеж или сушен), слагам съм и пчелен прашец. Въпрос на вкус. Течността, в която се накисват, зависи от режима ти - мляко (прясно, кисело), вода, сок...
Аз си взимам овесени ядки на фирма ‘’Златна нива’‘, и съм доволен. Има едро и дребно смляни. Ям ги винаги със прясно или кисело мляко, като ги редувам. Накисвам ги още от вечерта да омекнат, и за сутринта са готови да изчезнат :D
казано от emzo на 04.02.11, 10:12:
Я ми обяснете, какво ще рече био мюсли ?
“Био” ще рече, че би трябвало суровините да са от екологично чисти райони, без да са наторявани с изкуствени торове, без да са пръскани и т.н. И двете фирми са немски и съм сигурен за качеството. На българските “био” храни нямам никакво доверие.
Хапвам на “Hahne” овесчето ,в прясно мляко за 15 мин накиснати. Като добавка слагам мед .
От “BILLA” ги взимам , там има и “био” .Като био-то водят ,че използват първокачествени органични съставки , трастикова захар ала -бала :D ... Не съм взимал от био-то , поради това ,че за Био смятам само нещата ,които ги взимам директно от село :)
казано от emzo на 04.02.11, 13:04:
Къде мога да ги намеря тези марки ?
Alnatura (техните мюслита и овес ми допадат повече от на Hahne) си купувам от магазини ДМ, на други места не съм ги виждал. Hahne има навсякъде, но за “био” продуктите им може би трябва да провериш в по-глемите магазини.
Хора най вкусните овесени ядки на света са “мюсли с мед и орехи” , пробвал сам доста други видове и са ми много гадни,обаче тези са страхотно вкусни. Ям ги сутрин с прясно мляко и в микровълновата да омекнат ;)
Най-вкусните (до колкото е възможно) и единствените, които мога да ям бяха някакви немски от магазини Плюс. Със натурален шоколад и криспи, преди да затворят веригата си взех 30-ина кутии, като свършат ще търся друг вариант. Бях взел няколко вида на Нестле и всичките бяха отвратителни.
Valdis, аз избягвам да си купувам “chrunchy” мюслита, тъй като не виждам какво има в тях, а и обикновено са тъпкани със захари и сиропи.
казано от Valdis на 04.02.11, 17:48:
Най-вкусните (до колкото е възможно) и единствените, които мога да ям бяха някакви немски от магазини Плюс. Със натурален шоколад и криспи, преди да затворят веригата си взех 30-ина кутии, като свършат ще търся друг вариант. Бях взел няколко вида на Нестле и всичките бяха отвратителни.
Къде ги има Плюс?Интересно е с нат.шоколад
Аз си ги ям натюр, накиснати за няколко часа във вода и с малко какао. Затоплям ги в микровълновата, слагам подсладител и стават супер :)
А натурален шоколад за готвене има в Кауфланд и Карфур, там съм виждал де, сигурно и на други места има.
Днес си купих пшеничен зародиш.Как се приема той?А какво знаете за хуска?
1-2 супени лъжици зародиш към овесените ядки, ама го пробвай първо дали ще ти допадне.
05.02.11
10:52
Най-хубавите според мен са на НИКОЛОВ, в БИЛЛА можеш да ги намериш. Мисля, че около 3 лева им беше цената.
Приемам ги по 2 пъти на ден (следобед и преди лягане). Прясно мляко, 2-3 лъжици захар и 4-5 овесени ядки. Мммм, перфектно става )
А и да не забравя - топлиш млякото, после като сложиш ядките чакаш 5 минути да вкиснат и чак тогава ))
Не прочетох внимателно всички постове, но в блендера (или пасатор) стават и под формата на шейк - 300мл прясно мляко, 1 банан, супена лъжица мед + овес.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.02.11 18:23.
05.02.11
22:04
Мойте са на Никилов от Била и са много хубави.Накисвам ги за 15-20 мин . След това в една купа с половин кофичка кис.мляко Елена,Половин банан и понякога слагам 1 ч.л Мед или фъстъчено масло пасирвам и става като мн гъст шейк добавям стафиди и малко сурови ядки и става супер може и с прясно мляко но става като сок и трябва да го пия.
Мнението беше редактирано от martin iliev на 05.02.11 22:04.