Витамин С и Стероидите

Темата е заключена.

01.05.05
12:10

Абе момчета дайте някав съвет за тоя витамин С. В момента взимам по 1гр./ден. Обаче към 250мг/седмично декабол добавих и 12-15мг/ден Бионабол. Мисля че витамина ми е малко, щото акнето се усили. Обаче ме е страх да не се прееба нещо с тия високи дози. Май засягало бъбреците. Дайте някакъв съвет.

01.05.05
14:19

Ако си мислиш, че само с вит Ц ще ти се оправи акннето, много си се объркал :shock: ! Пък за дозата вит Ц, аз съм стигал до 5г на ден, но пиех по 6-7 литра вода :D !

01.05.05
21:16

не е основната цел акнето, а да прочисти тялото. въпроса е има ли смисъл от високите дози, и имали риск.

KP

02.05.05
00:03

[quote author=“grafa”]не е основната цел акнето, а да прочисти тялото. въпроса е има ли смисъл от високите дози, и имали риск.

да си чувал че при Вит С няма хипервитаминия?
Т.е. може да пиеш колкото си искаш. Излишното количество се разтваря в пикнята и се изпикава!
и до сега никой не се е натравял с Вит С
ако парите ти ситгат пий по 10 гр. на ден

PS

02.05.05
20:22

Вижте какво, доза от 10мг на ден  е нормална. Повече не са ти нужни, но ако питаш мен и 1мг си е стига. От Вит С няма да ти се оправи акнето.

02.05.05
21:25

Да пиеш 10гр вит. C е голяма глупост. Дневната доза е 60мг, а при свръх натоварвания максимума е 1000мг.

Хипервитаминоза с вит. C - наблюдава се безпокойство, главоболие, безсъние, повишаване на артериалното налягане и диария, поява на захар в урината, повишаване на кръвната захар, повишено отделяне на калций от организма.

Витамин C наистина е антиоксидант, но бъркаш, че акнето има нещо общо с приема на вит. C :lol:
Акнето се получава при хиперфункция на мастните желези + генетична предразположеност (и разбира се бактерии).
Акнето изчезва когато хормоналния баланс ти се възтанови. Когато спреш с анабола (и мине известно време) ще ти мине. С други думи нищо не можеш да направиш по-въпроса... и накрая дано знаеш какво/защо/колко пиеш.., че да не се пре*беш8)

02.05.05
21:52

знам бе няма страшно. аз ги зимам в минималните дози така че няма страшно. еми ще си пия тогава по 500мг. до 1гр.

04.05.05
18:48

[quote author=“propellerheads STAINED”]Вижте какво, доза от 10мг на ден  е нормална. Повече не са ти нужни, но ако питаш мен и 1мг си е стига. От Вит С няма да ти се оправи акнето.

Какви са тези “мг” бе пич! Ние говорим за вит. Ц, а не за циан калий!

да си чувал че при Вит С няма хипервитаминия?
Т.е. може да пиеш колкото си искаш. Излишното количество се разтваря в пикнята и се изпикава!

Ако знаеше колко се натоварват бъбреците от високи дози, нямаше да го кажеш това :D !

PS

04.05.05
21:16

За справка брой 1 Януари 2005 на списание Олимп стр.34 Цитирам:
“Д-р Р.Катхарт препоръчва 4 до 10г при здрав човек.”

PS

04.05.05
21:17

Говорех за грамове, пичове. Сори преди съм се объркал.

ММ

05.05.05
01:43

някои беше казал че витамин Ц винаги е полезен , стига да е в достатъчно големи количества :)

05.05.05
02:06

Абе пичове.. май наистина спите..
Повече от 1гр е излишно, а дори и опасно. Витамин “C” не е храна, не носи енергия, не е строителен материал, а е само регулатор, спомага на метаболизма и е антиоксидант. Необходимите количества са минимални. Препоръчителната доза за витамен C е установена и е м/у 30 и 75 МИЛИ грама.
60 мг е заложена (RDV) при 2000 ккал диета. За атлетите тази доза може да е няколко пъти по-голяма.. макс 1гр.
Може би най-силния витаминен комплекс на пазара е на Universal - Animal Pak.
Който не е виждал какво представлява.. това е една шепа с хапове от витамини.. като тази шепа се пие на веднъж... и в този пак е включен 1гр витамин “C”.
В доста силните Daily Caps (Daily One) подходящи за сериозно спортуващи витамин C е 75 мили грама.
http://www.bodybuilding-shop.ru/image/un_dailycaps.gif
А в по-слабите.. Daily Formula концентрацията на вит. C е 60мг.
http://www.bodybuilding-shop.ru/image/un_dailyformula.gif

Хайде да не си говорим на изуст.. че утре някой вместо 10мг бионабол, ще реши че е същотото като 10гр.. защото му се е сторило много малко...

05.05.05
08:22

Тоз анимал пак хич ней най-силния (знам, че моя го няма на пазара, но пък всичките му съставки са от аптеката)! Най-силния витаминен комплекс е този, който аз си скалъпвам! Няма да го казвам, че накои хора тука ще ме обявят за самоубиец :D ! Нуждите от витамини и минерали, на човек, който тренира интензивно и изтощаващо са доста завишени!

05.05.05
22:25

[quote author=“Pc_genius”]Тоз анимал пак хич ней най-силния (знам, че моя го няма на пазара, но пък всичките му съставки са от аптеката)! Най-силния витаминен комплекс е този, който аз си скалъпвам! Няма да го казвам, че накои хора тука ще ме обявят за самоубиец :D ! Нуждите от витамини и минерали, на човек, който тренира интензивно и изтощаващо са доста завишени!

Пич.. 1гр вит. C е 16 пъти над нужното на един обикновен човек...

06.05.05
00:22

Абе ако искаш недей взима витЦ! Или взимай 60 мг/ден! Аз се чувствам идеално при дози около един грам! Плюс конски дози витА и витЕ! Просто казвам как ги виждам аз нещата и как ги усещам!

06.05.05
04:45

Тук ставаше дума, че колкото и да пиеш няма проблем!?! Споменаваха се 10 гр.. или пък повече.. А иначе ако запазиш абсолютно всичко друго и започнеш да пиеш например по 100мг. ти гарантирам, че НЯМА да има никаква разлика.. и пак ще се чувстваш добре  :twisted:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1