26.04.05
23:58
Колко часа е оптималното време за сън???
27.04.05
01:11
По принцип 6 часа са достатъчни, 8 са добре, всичко което е от осем нагоре е вече екстра само за кеф, ама не играе никаква роля, ако не си спал два дена няма смисъл след това да спиш екстра дълго щото не се наваксва нищо
[quote author=“DJ MADMAN”]По принцип 6 часа са достатъчни, 8 са добре, всичко което е от осем нагоре е вече екстра само за кеф, ама не играе никаква роля, ако не си спал два дена няма смисъл след това да спиш екстра дълго щото не се наваксва нищо
с нищо от това не сам съгласен !
как че 6 часа са достатъчни!?, много сън вреди!
27.04.05
20:23
От това пък по индивидуално няма. Един може и с 6часа, на някои и 10 не им стигат. Зависи си от човека. Сещам се за Арт Атуудс. Той си ляга в 3 през нощта. Спи до 9, в 10 е на работа.
Доста ме съмнява професионален културист като Арт Атуудс да си ляга в 3 часа, но както и да е. На мене лично са ми необходими 8-9 часа сън от повече ми става лошо ,а от по малко се чувствам отпаднал
6 часа са минимума,достатъчни да не ти лепнат очите цял ден,естествено може и с по-малко да се живее,ама си е жив терор спрямо тялото,над 8-9 също не ми се струва удачно,само за мързеливци,
все пак наистина всичко си е индивидуално и е до свикване,аз например си ставам като по часовник в 8 всяка сутрин без значение дали съм легнал в 10 или 2,просто тялото трябва да си изгради някакъв режим
27.04.05
22:20
Друсаи яко кленбутерол и 2 може да са ти достатачни. :twisted: (шегичка)Ма от един хубав сън по убу нема.
27.04.05
22:37
Четохте ли:
http://bb-team.org/articles/000036.php
не, че там се дава отговор на въпроса де.Е не, че някой може да даде.Аз например със спане под 6 часа съм свеж като краставичка ама съквартирантите ми спат по 8-10, а повечето мацки които познавам и по повече( те затова са все готини :lol: ).Относително е.
[quote author=”^MaD^”][quote author=“DJ MADMAN”]По принцип 6 часа са достатъчни, 8 са добре, всичко което е от осем нагоре е вече екстра само за кеф, ама не играе никаква роля, ако не си спал два дена няма смисъл след това да спиш екстра дълго щото не се наваксва нищо
с нищо от това не сам съгласен !
как че 6 часа са достатъчни!?, много сън вреди!
Вярно ли е, че много сън вреди? Защо?
Щото ще си проспиш живота както се казва :lol: :lol: Тва с режима е идеално ама кат учиш и постоянно сменяш смените...не варви много
[quote author=“DJ MADMAN”]По принцип 6 часа са достатъчни, 8 са добре, всичко което е от осем нагоре е вече екстра само за кеф, ама не играе никаква роля, ако не си спал два дена няма смисъл след това да спиш екстра дълго щото не се наваксва нищо
Аз ако спя 6 часа и съм просто размазан. За мен 8 часа са абсолютния минимум. А реално се чувствам добре при условие, че съм спал 10 часа.
Предполагам, че DJ MADMAN говори единствено и само от гледна точка на мускулно възтановяване, а не общо. В крайна сметка има и много други начини да се натоварите (психически и физически) и умората в залата може да е една много малка част от цялата история.
На мен 7-8часа спане ми е сравнително оптимално повече или по-малко като спа и ми е кофти. Има хора, които не са спали и минута в живота си просто немогат да заспат незнам при тях как стои въпроса с превключването от А съзнание към Б съзнание, но е интересно. По реалити дадоха някав такъв руснак, който вместо да спи прави лицеви опори :))) а уж човек без сън само няколко дни можел да изкара тоя беше на 45г. :)
по-здрави
[quote author=“Emil_mlo”]По реалити дадоха някав такъв руснак, който вместо да спи прави лицеви опори :))) а уж човек без сън само няколко дни можел да изкара тоя беше на 45г. :)
по-здрави
ей,тая водка чудеса прави,явно помага на възстановяването,много добра хранителна добвка...интересно ми е да видя тялото на тоя,млей,само като си представя,да не спиш толкова време,мене катоме натисне съня....
между другото,кои са най-интересните пози,в които сте записвали :?:
Това според мен са болестни състояния, но ми се щеше и аз така да съм болен :lol: .
Болест е да, не е от водката, :) но ако променя нещо гените знае ли човек! Мани братле като всяка друга уродлия и това може да е некво мнооо гадно, но човека по телевизията добре си изглеждаше.
по-здрави
30.04.05
19:06
ебаси как е възможно това да не спиш толкова време аз като не спя една нощ следващите 2 дни съм като парцал а тоя не е спал 45 години :roll: :roll: :?: :?: :?:
Спя рядко по 8 часа вече, често ми се случва да се събудя след 7мия час! А понякога и на 6тия, но ..... не разполагам с време за сън, и не съм търтей!
01.05.05
14:03
Не мога да разбера защо се изопачават някои мнения ,,никъде не съм написал че вреди, то ще е ебаси нелепото много сан да вреди, аз казах че ако някой не е спал два дена и си мисли че със един дълъг сан от порядъка на 13-14 часа ще навакса загúбения сан , се лъже
в случая 6-8 часа са му достатъчни
не може да се компенсирва със дулуиг сан това ми беше мнението
Стан
01.05.05
23:09
Аз също знам, че много сън не е на добре, защото функцийте на организма се изменят и затова , ако спим много се чувстваме изморени и все едно не сме спали . :?
А най-полезният сън е от 22 до 00 часа, където един час сън се равнява на 2 часа след полунощ .
Аз спя по 6-7 часа ако е повече вече ми става гадно и ми се спи още повече :(
Индивидуално е!
При мен има тези правила:
- не по малко от 8 часа
- не по късно ставане от 8.30ам часа
Но качеството на съня зависи и от други неща освен времетраенето.
02.05.05
10:12
Зависи от възрастта.За един млад човек е необходимо най-малко 8-9 часа сън.А за вязрастния и 6 часа са му достатъчни,тъй като нервната му система вече се е стабилизирала.Недостига на сън при младите води до раздразнителност и въобще спете минимум 8 часа.
02.05.05
10:31
Зависи също в коя фаза на съня се будите
ако се събудите в РЕМ фазата ще ви е цял ден уморено и отпаднало, има общо три фази ама другите две не мога нещо на бг да ги преведа
Стан
02.05.05
10:50
Ми аз само на принципа колкото повече толкова по-добре и нз спа кат прасе—-рекорда ми е 15 часа :lol: !Не мисля обаче че пове4е от 9 часа е полезно щото след толкова мн сън целия ден се чувствам отпаднал и само си развалям съня за следващата вечер>
По принцип минимума е 8 часа но има хора които се наспиват с 7 има други на които им трябват 9. МНОГО е важно да се наспиваме защото хормона на разтежа се одделя именно в фазата на дълбокия сън, а аз както и като някои други ми се събира по 5-6 часа и си мисля че мога да го компенсирам с следобеден сън.Да ама Не не е същото затова ви казвам СПЕТЕ и се въстановявайте оптимално
06.05.05
21:27
рем - е не е най - пълноценииня сън най пълноценния е нон рема - който е между 10 и 12 (вечер)часа спите ли тогава е наи голяма ползата за организма !
06.05.05
22:19
От сън спомен няма айде по кръчмите таверните 8)
[quote author=“JiVk0”]рем - е не е най - пълноценииня сън най пълноценния е нон рема - който е между 10 и 12 (вечер)часа спите ли тогава е наи голяма ползата за организма !
Глупости в Фазата на дълбокия сън 3-5 часа това е най ефективното време
Аз през последните 10 - ина години не си спомням да съм си лягал да спя преди 12. Никога. ;) Астрономическото време не е задължително да съвпада с биологичното ;)
11.05.05
14:32
говоря принципно ;)
11.05.05
14:50
По принцип е най-добре да се съобразяваш с организма! Ако имаш възможност като ти се спи да спиш - спи! Казват, че оптималното е 8 часа...Когато бях 7-ми клас не можех да спя повече от 7 часа...сега съм 4-ти курс в университет и 9 часа са ми нормални. Най-доброто решение за пълноценна почивка по отношение на съня е да “удариш една глава” за около 1 час - не повече! Следобедното кафе около 4 часа е точно за това - да замести този сън!
Изводът: 8+1 (8 часа вечер + 1 следобед)!