Поредният новак

Темата е заключена.

17.01.11
18:27

Здравейте :).
Реших да си направя дневник , за да си следя прогреса , да получа някои ценни съвети относно хранене , тренировки и т.н. . Малко история . Започнах да тренирам преди 3 години , когато тежах 86 кг . Разбира се тренирах , но НЕ знаех какво правя . Карах на коремни преси и лицеви опори всеки ден . През това време успях да сваля около 5-6 килограма , но бях на диета , в която буквално се самоубиваш , дори и аз не знам как не се разболях сериозно . Преди 2 години попаднах на сайта и започнах да се образовавам във фитнес средата , не , че сега съм много навътре , ама не е както преди . В момента тежа 75 кг. , 1.80см. висок , а другите мерки ще ги постна по - надоло . Сега като тренирам се надявам да пооформя бедрата , но да не качвам размери , както и да поизчистя малко . Надявам се , че ще получа полезни съвети . Ето сега и мерките , които си знам.
- Гръдна обиколка - 96 см.
- Талия - 76 см.
- Ханш - 91 см.
- Бедро - 57 см.
- Ръка - 36 см.
Другите не съм ги мерил .
Тренирам по следната програма :
- Лег - 3х8 с 40кг. - не разпологам с повече , защото тренирам в къщи.
- Кофички - 3х9,4,4. Кофичките ги редувам с флайс , който правя така - 3х8 с 10кг . дъмбели .
- Набирания на 2 лоста - 3х9,8,7 . Тях ги редувам с набирания на един лост - 3х7,6,6.
- Гребане с дъмбел - 3х8 с 10кг.
- Раменни преси с дъмбел/щанга - с дъмбел 3х8 с 10кг ; с щанга 3х8 с 20 кг.
- Бицепсово сгъване с лост/дъмбели - същите килограми както пресите .
- Френско/Кофички на пейка - редувам ги.
- От днес реших да правя по едно упражнение за крака , като мисля да редувам клек с щанга , напади и български клек .
Храната днес беше :
- Закуска - 1 яйце , сирене , телешки салам , картофи , 2 филийки хляб , прясно мляко.
- Обяд - зелка с месо , картофи , 2 филийки хляб , прясно мляко ;
- След тренировка - картофи на фурна , телешки салам , прясно мляко , сирене ,  2 филийки хляб ;
- Вечеря - не знам какво ще има :) . По - късно ще я постна ;
- Преди лягане - 150 грама извара .
Надявам се , че ще има интерес към дневника . По - здрави .

18.01.11
20:54

Здравейте :) !
Днес беше нетренировъчен ден , само успях да вмъкна малко футбол . Храната за днес беше :
- Закуска - извара , кисело мляко , 2 филийки хляб , маслини , телешки салам ;
- Обяд - ориз с месо , 2 филийки хляб , кисело мляко ;
- Следобяд -  картофи на фурна , кисело мляко , извара , 2 филийки хляб , телешки салам ;
- Вечеря - 2 яйца , кисело мляко , 2 филийки хляб , чушки и лук в тигана с минимално количество мазнина ;
- Преди лягане - 150 грама извара ;

Имам един въпрос и ако ми помогнете ще съм Ви благодарен . Въпроса ми е следният - зърната на гърдите ми са едни отпуснати и ми е неудобно , а когато ми е студено или настръхна стават както искам . Това може ли да се оправи по някакъв начин ? Благодаря предварително .
По - здрави !

19.01.11
19:11

Здравейте :) !
Днес беше тренировъчен ден . Преди тренировката тичах около 3 км. , за да загрея добре , защото тренирам вкъщи , а мястото е студено . Самата тренировка беше следната :
- Лег - 3х8 с 40кг.;
- Флайс от равен лег - 3х8 с 10кг. дъмбел ;
- Набирания - 3х7,6,5 ;
- Гребане с дъмбел - 3х8 с 10кг. дъмбел ;
- Раменна преса с 10кг. дъмбел - 3х8 ;
- Бицепсово сгъване с 10 кг. дъмбел - 3х8 ;
- Кофички на пейка - 3х8 ;
- За крака правих едно упражнение , в което се подпирам на стена и стоя сякаш съм седнал на стол , не му знам името - 3х1минута ;
Надявам се , че някой хвърля едно око на дневника и ще изрази мнение относно тренировката и хрането  , което ще опиша по - късно .
По-здрави !

19.01.11
22:25

Както казах в горния пост за храната - сега ще я опиша :
- Закуска - 3 яйца с извара , телешки салам , сок от боровинки , 2 филийки хляб ;
- Обяд - извара , чушки с лук и яйца , сок от боровинки , 2 филийки хляб ;
- Следобяд - извара ,телешки салам , маслини , 2 филийки хляб , сок от боровинки , чушки с лук и яйца ;
- Вечеря - печени картофи с месо , 2 филийки хляб ;
- Преди лягане - 150 грама извара с маслини ;
Това е от мен .
По - здрави 1

20.01.11
22:17

Добър вечер . Време е да опиша храненето днес . Денят беше нетренировъчен , а храната :
- Закуска - 3 яйца със сирене , кисели краставички , 2 филийки хляб , сок от боровинки ;
- Обяд - печени картофи с месо , кисели краставичк , сок от боровинки , 2 филийки хляб ;
- Следобяд - картофия на фурна , сирене , кашкавал , кисели краставички , кисело мляко , ;
- Вечеря - 250 грама телешко месо , 2 филийки хляб , кисело мляко ;
- Преди лягане - 150 грама извара , 100 грама маслини ;
Toва е от мен . Приятна вечер .
По - здрави !

27.01.11
22:18

Здравейте !
Не съм писал от доста време , защото не съм доволен от храната и не виждам смисъл да я описвам . Бих искал да задам няколко въпроса , на които се надявам , че ще ми отговорите . Първо , искам да попитам по колко пъти в седмицата да тренирам корема и как . Сега правя три упражнения , 3 пъти седмично . Те са :
- Крънчове - 3х15 през 1 минута ;
- Планкове - 3х15 през 1 минута ;
- Повдигане на краката нагоре - 3х15 през 1 минута ;
Между всяко упражнение също правя 1 минута пауза .
Вторият ми въпрос е свързан с моята тренировка - правилна ли е , трябва ли да променям нещо и кое .
Моля , ако някои чете дневника и е възможно , да ми отговорите на въпросите .
По - здрави !

28.01.11
23:19

Здравейте.
Днес трябваше да е тренировъчен ден , но усещам болка в лакътя и реших да си дам почивка . Като цяло денят мина без особена активност , а храната е много зле . Свърши ми изварата и сега не знам какво да ям преди лягане , докато пристигне следващата пратка . Храната днес беше :
  - Закуска - телешки салам , маслини  , чай , сирене , 2 филийки хляб ;
  - Обяд - кюфтета по чирпански , 2 филийи хляб , сок от боровинки ;
  - Следобяд - шпеков салам  , сирене , маслини , картофи на фурна , сок от боровинки ,  2 филийки хляб ;
  - Вечеря - картофи на фурна , варен ориз с месо  , чушки с лук и яйца , 2 филийки хляб ;
Това е от мен . По - здрави !

Еми по корема ако нямаш мазнини прави повече упражнения с тежест и го тренирай 1 път на седмица макс 2 мускул като останалите е ...

29.01.11
23:04

Здравейте .
Благодаря за мнението . По корема имам мазнинки , най - много в долната част  , но знам , че от тях лесно отърване няма . Днес беше нетренировъчен ден , а храната беше следната :
- Закуска - макарони със сирене и доматен сок ;
- Обяд  - фасул с варени картофи и филийка хляб ;
- Следобяд - 2 варени картофа , сирене , шпеков салам , 2 филийки хляб , сок от боровинки ;
- Вечеря - фасул с варени картофи и 2 филийки хляб ;
Това е от мен . По-здрави !

29.01.11
23:10

Протеина ти е нула.

29.01.11
23:13

Знам , че е така , но просто нямам финансови възможности да се храня с нещо по - добро и затова ям каквото има вкъщи , но гледам да страня от някои неща .

30.01.11
21:43

Здравейте.
Храната днес е отвратителна , затова няма да я описвам , но ще кажа друго . От утре мисля да минавам на сплит и ще напиша какъв сплит г/д си създадох и се надявам на няколко мнения . Сплита е следния :
Понеделник - гърди , бицепс и корем :
  - Щанга от лег - 3х10 ;
  - Дъмбели/флайс от горен лег - 3х10 , смятам да ги редувам ;
  - Кофички - 3хдо отказ ;
  - Бицепсово сгъване с щанга и дъмбел - 3х10 ;
  - Крънчове - 3х15 ;
  - Планкове - 3х15 ;
  - Повдигане на краката нагоре - 3х15 ;

Сряда - гръб и трицепс ;
  - Набирания на 1 и 2 лоста  - 3хдо отказ ;
  - Гребане с дъмбел - 3х10 ;
  - Френско - 3х10 ;
  - Кофички на пейка ;

Петък - рамо , крака , корем :
  - Раменна преса с дъмбел/щанга - 3х10 ;
  - Повдигане на ръцете встрани - 3х10 ;
  - Повдигане на ръцете встрани при наклон напред - 3х10 ;
  - Напади/български клек - 3х10 , ще ги редувам ;
  - Крънчове - 3х15 ;
  - Планкове - 3х15 ;

Хубаво де, миньор ли си, докер ли... или само три пъти седмично ти дават да тренираш при условие, че не повтаряш мускулна група? Може би си йога, който може да заповядва на системите в тялото си или имаш някаква аномалия, която ти позволява на етапа на физическо развитие, на който си, да може с едно упражнение така да натовариш мускула (примерно за бицепс си дал така), че да му е нужна 1 седмица почивка? Щото аз друг разумен вариант не виждам да тренираш мускул веднъж седмично на етапа, на който си писал, че се намираш...

30.01.11
22:57

Не съм миньор или докер , но просто храната ми е супер зле и даже и три пъти в седмицата да тренирам според мен е много . Но затова написах сплита си - за да получа помощ и да го коригирам както трябва .

31.01.11
00:00

По добре направи 5х5 там и с лошa храна ще имаш резултати.

Мнението беше редактирано от vatman на 31.01.11 00:02.

казано от Rafael Nadal на 30.01.11, 22:57:

Не съм миньор или докер , но просто храната ми е супер зле и даже и три пъти в седмицата да тренирам според мен е много . Но затова написах сплита си - за да получа помощ и да го коригирам както трябва .

90% от успеха идва от храната. Ти си се заел с останалите 10…
Не са много хората, които могат да се натоварят така, че чак след седмица да им се е възстановил мускулът. Говорим за натоварване с цел хипертрофия и не за хора, на които зобът им е толкова много, че дават на ден повече пари за игли за спринцовки, отколкото ти за храна...

31.01.11
19:43

Разбирам , че по - голямата част от този спорт е свързана с храната , но както казах по - горе - не разполагам с достатъчно финанси , за да мога всеки ден да ям пилешко , риба и т.н. . Затова гледам да се придържам към яйцата , домашна извара и кисело мляко , сирене и други  .
Днес беше тренировъчен ден . Уж давах начало на сплита , но май ще се върна на варианта с кръгови тренировки и просто ще въртя упражненията , които правя , а корема ще го правя във вторник и четвъртък . Просто не усещам да съм готов да мина на сплит . Днес правих гърди и бицепс :
- Щанга от равен лег - 3х10 с 40кг ;
- Дъмбели от горен лег - 3х10 с 10 кг. дъмбел ;
- Кофички - 3х7,5,3 ;
- Сгъване с лост - 3х10 с 15 кг ;
- Чуково сгъване - 3х10 с 10 кг дъмбел .
- За корема упражненията , които описах горе .
Храната днес отново беше отврат и няма да я описвам . По - здрави .

01.02.11
22:21

Здравейте.
Днес тренирах корема :
- Крънчове - 3х15 ;
- Планкове - 3х15 ;
Храната днес беше следната :
- Закуска 1 - овесени ядки с кисело мляко и малко сладко за вкус ;
- Закуска 2 - 3 яйца със сирене , кисело мляко , маслини , филийка хляб ;
- Обяд - мусака с прясно мляко и филийка хляб ;
- Следобяд - картофи на фурна , сирене , маслини , прясно мляко , филийка хляб ; 
- Вечеря - мусака с филийка хляб и прясно мляко ;
- Преди лягане - още малко и идва новата пратка от извара , засега не ям нищо .
Това е от мен . По - здрави .

03.02.11
20:36

Здравейте .
Днес тренировката беше корем + 35 минути тае бо . Корема го тренирак както тренировката , описана по - горе :
  - Крънчове - 3х15 ;
  - Планкове - 3х15 ;
Храната беше следната :
- Закуска - маслини , сирене , 1 яйце , кисело мляко , малко руска салата , 2 препечени филийки ;
- Обяд - ориз с месо , кисело мляко , филийка хляб ;
- Следобяд - картофи на фурна , сирене , маслини , прясно мляко , филийка хляб ;
- Вечеря - грах с месо , филийка хляб , кисело мляко .
Днес установих един неприятен факт - качил съм 6 см. в талията , което доста ме разочарова . На фона на цялото тичане и тренировки това ми дойде като доста силен шамар .
По - здрави .

05.02.11
22:34

Здравейте .
Снощи не писах , защото бяхме на вила и нямах време . В момента съм щастлив , защото снощи успях да устоя на изкушението и нито ядох сладко , нито пих газирано . Цяла вечер бях на вода , е и 2 чаши сок , сирене , кисели краставички и накрая варено овче месо с две филийки хляб . Днес беше нетренировъчен ден , само тичах около 2 км. за загрявка преди футбола , който беше около час . Храната беше следната :
  - Закуска - макарони със сирене и доматен сос ;
- Обяд - грах с месо , прясно мляко , 2 филийки пълнозърнест хляб “Симид” ;
- Следобяд - сирене , прясно мляко , маслини , малко тел. салам , защото нямах време да си направя картофи , 2 филийки пълнозърнест хляб ;
- Вечеря - 3 яйца със сирене , прясно мляко , 2 филийки пълнозърнест хляб ;

06.02.11
22:34

Здравейте .
Днес отново бе нетренировъчен ден . Само бях да тичам около 2 км. за загрявка преди едночасовия футбол . Храната бе следната :
- Закуска - макарони без мазнина с доматен сок и сирене ;
- Обяд - фасул с 2 филийки пълн. хляб и прясно мляко ;
- Следобяд - сирене , прясно мляко , маслини , малко тел. салам , 2 филийки пълн. хляб ;
- Вечеря - 250 грама филе от бяла риба с кисели краставички и филийка пълн. хляб ;

07.02.11
21:53

Здравейте .
Днес беше първият ми тренировъчен ден от 1 седмица насам . Отново се върнах към кръговата , защото , както казах , не се чувствам готов за сплит . Тренировката бе следната :
- Лег с щанга - 3х8 с 40 кг ;
- Кофички - 3х9 , 5 , 3 ;
- Набирания на 2 лоста - 10 , 8 , 8 ;
- Гребане с 10 кг. дъмбел - 3х8 ;
- Раменна преса с 10кг. дъмбел - 3х8 ;
- Бицепсово сгъване с 10кг. дъмбел  - 3х8 ;
- Кофички на пейка - 3х8 ;
- За крака отново упражнението като стол  - 3х1мин.
Преди тренировката тичах около 4 км за загрявка , защото тренирам в домашни условия и е студеничко .
Храната днес беше следната :
- Закуска - сирене , кисело мляко , маслини , 1 яйце , 2 препечени филийки хляб ;
- Обяд - супа с кисело мляко и 2 филийки пълн. хляб ;
- Следобяд - сирене , маслини , кисело мляко , 1 яйце , филийка пълн. хляб ;
- Вечеря - малко супа , 150 грама филе от бяла риба , салта от зелка и моркови , 2 филийки пълн. хляб .

10.02.11
22:32

Здравейте . Не съм писал 2 дена , защото нямах време , но иначе храната горе доло беше същата и тренировката в сряда отново бе кръгова . Днес корем :
- Крънчове - 3х15 ;
- Планкове - 3х15 ;
Храната днесе беше :
- Закуска - 3 яйца на тефлонов , маслини , кисело мляко , филийка хляб ;
- Обяд - печени картофи с месо , кисело мляко , 2 филийки пълн. хляб;
- Следобяд - 2 филийки пълн.хляб , сирене , маслини , кисело мляко , малко шпеков салам ;
- Вечеря - варен фасул , зелка , кисело мляко , филийка пълн. хляб ;
- Преди лягане - 150 грама извара с маслини .

24.03.11
19:32

Здравейте .
Не съм писал отдавна , защото нямах време , а и не съм доволен от диетата . След много четене си изготвих един режим , който ще напиша и се надявам на няколко мнения относно режима . Той е следният :
- 7 : 20 - 100 грама мюсли с кисело мляко ;
- 9 : 20 - 100 грама извара , кисело мляко , 100 грама маслини , 2 филийки пълн хляб , малко салам ;
- В понеделник и петък ям сандвичи от пълн. хляб и извара с малко маргарин .
- 13 : 20 / 14 : 10 - каквото е останало от снощи , кисело мляко , пълнозърнест хляб и някаква салата ;
- 17 : 30 - обикновено е същото както закуска 2 ;
- 21 : 30 - 3 яйца на тефлонов , 100 грама извара , 100 грама маслини , кисело мляко ;
- преди лягане може да хапвам по малко извара , стига да не съм сит .
По принцип след тренировката , която е в понеделник , сряда и петък хапвам по 3 лъжици мед . Тренировката е кръгова . Корема го тренирам във вторник и четвъртък по следния начин :
- крънчове - 3х15 ;
- планкове - 3х15 ; 
- повдигане на краката нагоре - 3х15 ;
- стрнична преса за страничната част на корема - 3х15 ;
Между всяка серия и упражнения почивам по минута . Надявам се упражненията не са много , а повторенията са добре .
Тичам от понеделник до петък по около 3 - 5 км , а когато играем футбол пропускам тичането . Събота и неделя са ми почивни дни .
Започнах да взимам Л - карнитин всеки ден . В тренировъчните дни е около 2-3 часа преди тренировка , а в почивните - сутрин на гладно . Искам да попитам дозите правилни ли са и ако не са - къде греша . Надявам се , че по - напредналите ще ми помогнат .
По - здрави !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1