Тренировки при дископатия и луксация на раменна става

07.02.11
21:27

Здравейте!
Имам близо три години прекъсване на тренировъчния процес, период, през който си докарах две много неприятни контузии : дископатията и луксацията на лява раменна става.Подчертавам, че съм се заминавал винаги любителски под професионален надзор, така да се изразя. Видях, че има сходни теми, но те засягам основно разтежения. Извинявам се, ако въпреки това дублирам.
Сега се опитвам да се върна в елементарна форма с хранителни режими и упражнения, но срещам много сериозен проблем при избор на упражения за следните основни мускулни групи : гръб/рамо/трицепс. При 99% от тях основното противопоказание е именно изваденото рамо. Някак си успявам да се справя без да натоварвам кръста, но явно рамото ще ми е сериозен проблем. Не съм го вадил от близо година, защото много го пазя и сега не искам да направя грешка. Част от инструкторите с които говорих казаха да съм пълен пас за тези упражнения, но пък други ми споменаха, че има упражнения с леки натоварвания, които ще ми помогнат да укрепя мускулатурата там. Все пак не искам да съм белият Рони Колман.
Обръщам се с молба за съвет, от тези, които са се сблъсквали с подобен проблем - какви упражнения бихте препоръчали за тези мускулни групи?
Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Петър Ванев на 07.02.11 21:40.

ВН

07.02.11
22:54

Имаш нужда от персонални тренировки с треньор, който да те научи как да се пазиш и да използваш мускулите си така както са създадени, а не както “Рони” показва че се прави. Намери си човек завършил кинезитерапия или последовател на приложната кинезиология в спорта. Едностранчивото развитие на мускулатурата ще доведе до нови травми. Хвърли едно око на тази програма, която можеш да опиташ и сам за начало: Безопасна тренировка за гърба

С рамото е по-сложно, нужен е да умееш да контролираш всеки мускул захванат към рамото и раменния пояс като цяло. По интернет обаче, уви не става.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 07.02.11 22:56.

07.02.11
23:09

Благодаря за обърнатото внимание. Ще последвам и двата съвета, особено за кинезитерапевта. А тренировката изглежда напълно подходяща :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1