Протеин

07.02.11
23:56

Здравейте,
на 21 години съм 176 см 58 кг
тренирам 5-6 пъти седмично и в момента правя опити да кача маса
въпроса ми е само дали 130 гр. протеин на ден са достатъчни ?
Благодаря предварително !

08.02.11
00:13

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742 Прочети това както е написано стъпка по стъпка определи всичко и ще разбереш трябва да се потрудиш и да смяташ малко.

Да прочетох го и си сметнах нещата
Проблемът ми е, че като ги смятам с това съотношение, което е дадено ми излиза че трябва да приемам по 210 гр протеин, а като си умножа килограмите дори и по 2.5 е 130 гр
затова питам защото 210 гр на ден ми се струват прекалено много
разликата все пак е 80 гр

08.02.11
13:07

130 гр. протеин дневно е ок за теб, важното е общите калории да са ти на +. Спокойно можеш да ядеш въглехидрати и мазнини до пръсване на тея кила.

Ми като си изчислих всичко ми се получи,че КБ-то ми е 2480 добавих 320 да стане 2800
и оттам като ги смятам си изчислих да взимам
130 гр протеин
430 гр въглехидрат
и 62 гр мазнини
как мислите да увелича ли мазнините за сметка на въглехидратите или да ги оставя така ?!?!

08.02.11
14:59

Карай си така, мазнините ги докарвай 100тина гр макс.

Добре, благодаря :)

хммм... пак имам въпрос
забелязах ,че при храните със сложни въглехидрати като ориз и картофи, когати се сготвят съдържанието на въглехидрат рязко спада и ми е малко трудно да си набавям нужното количество въглехидрат
някакъв съвет ?

08.02.11
17:18

Освен с ядене не знам за друг начин :D Вкарай и спагети, пълнозърнест хляб, бобови, овес и т.н

Предлагам да намалиш въглехидратите и да увеличиш малко мазнините...да станат около 100гр. Другият вариант е да увеличиш малко протеина и пак да намалиш въглехидратите. Съвета ми е такъв, защото в момента въглехидратите ти излизат към 60-65% от дневните калории, а това ми се вижда много...е освен ако не се стремиш към ВВД (Високо въглехидратна диета). 130гр. протеин ще са ти достатъчно, но минимум 100гр. от него трябва да е пълноценен, демек месо, яйца, риба и т.н. Също така се замисли и върху тренировките ти...тренировки 5-6 пъти седмично?!? Освен ако нямаш 2-3 години стаж в залата, забрави да тренираш повече от 3-4 дни ;)

ПС: Съотношенията, които съм дал в темата са само примерни. 50:30:20 е балансирано, но въпреки всичко е само пример...ако се стремиш към определен вид режим като ВВД, РБД, НВД и т.н., то тези съотношения ще са доста по-различни ;)

Ами всъщност тренирам по 5-6 в седмица но в домашни условия. тъй като нямам много възможност да ходя на зала и съм си взел всичко необходимо ,за да си тренирам вкъщи или поне така смятам. Поради тази причина, тъй като разбирам че тренировките ми не са със същата натовареност като във зала намалих коефициента на 1.375 и от 2500+300 калории смъкнах на 2200+300 или общо 2500 , които ги разделих на 130 гр.протеин 290 гр въглехидрат и 90 мазнини
правилно ли постъпвам като цяло ?

Мнението беше редактирано от Филип Тодоров на 09.02.11 13:59.

Идеята ми е дали не е по добре постепенно да покачвам калориите,тъй като досега никога не съм бил на хранителен режим ?

09.02.11
13:59

Ти и да искаш няма да можеш изведнъж да утроиш храната. Увеличавай количествата и броя хранения полека и така.

Добре, благодаря за всичко :)

Калориите се увеличават като се увеличава и мускулната ти маса. Демек сега 58кг. изчакай да станеш към 65 и пак сметни нещата наново. Иначе като цяло постъпваш правилно ;) Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1