четвъртък 27/1/2010
6:30 ставане от сън
8:00 1 яйце, сирене, резен шунка, 1/2 зелена чушка, кафе
10:00 1 мандаринa
13:00 месо от пуйка с ориз, праз и тиквички. Ориза е кафяв
15:30 2 киви
16:30 ядки
18:00 тренировка
20:30 Oмлет 3 яйца, шунка, кашкавал, магданоз. Зелена салата и малко млечна салата
22:00 5 бадема печени и зелен чай с мента
Вчера спининга беше добър макар че бяхме група от 2ма + инструктора и още един инструктор който дойде да върти с нас. Беше доста забавно и изтоморително :)
Днес пак ще има размазване на боди пампа, а и съм обещала да увелича тежестите :)
Ензими 3х1
Витамини 2х2
Омега 3х1
Мнението беше редактирано от Rali на 28.01.11 12:25.
Тренировката вчера:
18:00-19:00
загряване с поскоци, бягане на място, колене високо, клекове
2 серии клек х 24 в разли4но темпо 12.5кг
1 сериия напади х24 в различно темпо 5кг( не ги направих всичките поради ужасно главоболие)
2 серии тяга с прави крака х16 , 12.5кг
1 серия тяга + гребане 12.5кг(не знам колко бройки)
2 серии вертолен х16 , 5кг
2 серии раменни преси х 24 с 5кг(тук таме почивах)
2 серии лежанках32(първата серия, различно темпо)х24 втора серия различно темпо- 7.5кг
2 серии трицепс х18 , 5кг
Корем 2 серии по 3 упражнения доста бройки
След тренировката бях ОК за разлика от предишните два пъти, явно си връщам формата. Обаче има един малък проблем.
След загрявката и клековете каткто всичко си беше добре, изведнъж усетих много силна и остра болка в главата. До такава степен ме заболя, че спрях да правя нападите и само пиех вода и се опитвах да дишам нормално. След това ми се размина но болката си остана, слаба но все пак там и така докато заспя.
Това ми се случва за трети път по време на тренировка да ме заболи главта, не толкова силно преди, но все пак болка.
На какво може да се дължи? Моля ви за съвети.
Ако продължи да е така ще трябва да отида на лекар. Само да кажа че в момента съм в цикъл ако това играе някаква роля.
Петък:
8:00 ставане
8:40 кисело мляко 1/2, 1 киви, сурови ядки към 50гр
10:00 1 мангарина
12:30 пиле с лук като яхния, 1ф.п. хляб
По натам не знам. Не знам и дали ще тренирам. Ако отида ще ми е трети ден подред и се чудя.
Ще дописвам по късно.
Лек ден :)
Петък-продължение
15:00 1/2 пъпеш, зелен чай с мента
17:00 1 бонбон
17:45-18:45 Тренировка
21:00 лазаня, зелена салата с домати и краставици
Тренировка:
5 мин кростренажор
10,10,8, 8 лежанка с 2х6кг, 2х8кг
2х4 лежанка с една ръка 10кг
8,6, 6 , 6 ряменни преси с 2х6, 8кг
3х10 напади
3х8 разтваряне на ръце в страни 2х4кг
3х8 изнасяне на ръцете на пред 2х4кг
3х10- с 5, 7,5кг като бицепсово сгъване но с надхват
3х8 разгъване зад глава с 8кг
разни за корем + разтягане
ензими 3х1
витамини 2х2
омега3 1х1
Събота 29/1/2011
10:30 ставане от сън
11:00 кафе, 1/2 кисело мляко, 2 киви, 50гр ядки
13:00 ментов чай
16:30 няколко парченца моцарела, бри, салам
17:00 пилешко роле с бекон, моцарела, кисели краставички, домат, и зелена салата с домати, кратсавица, пресен лук и авокадо
18:00 1 бонбон
20:00 30-40гр сурови ядки
21:30 ананас и извара, малко чипс, домашен сладолед ( просто нямам думи, но ми беше сладко)
тренировка- почивка
ензими 3х1
витамини 2х2
омега 3 1х1
Мнението беше редактирано от Rali на 30.01.11 12:27.
Неделя 30/1/2011
9:00 ставане от сън
10:00 2п.ф. с яйце, сирене и извара, кафе с мляко
12:30 капучино
15:20 салата с пиле, малко бекон, авокадо, лук, чери домати, чушки и зелена салата с малко дресинг
16:00-16:45 Тренировка
21:00 гювече
ензими 2х1
витамини 2х2
омега3 - не знам дали го пих :)
Тренировката всъщтност не беше много тренировка. Бях се разбрала треньора ми от залата да се видим и да ми покаже нови упражнения, които мога да вкюча в програмата си. Каза ми че имам нужда да поработя по стабилността на корема и затова ще правя повече упражнения на швеицарската топка с тежести. Повечето упражнения съм ги разглеждала и преди или съм ги правила но след това отново съм се връщала към основните .
Не знам как ще ми е подредена тренировката, ще видя на място и ще описвам след това. Ще се съобразявам с това как се чувствам, какво съм правила предният ден и как съм тренирала, за да избегна претрениране и нежелана умора.
Понеделник: 31/1/2011
8:00 около 4с.л. овесени ядки, с около 100гр извара, ленено семе и малко шарена сол
10:00 мандарини
13:00 леща
15:15 ананас
16:30-17:00 сурови ядки и може би пак извара че лещата за обед не е много
18:00 Тренировка
21:00 ???
Имам разни кивита, ябълка и малко ананас , които не знам дали щя изям, но ако има промени в храната ще коригирам. Последните дни ям повече плодове, защото имам чувството че главоболието ми се дължеше на липса на въглехидрати и захар, макар че аз не съм се лишавала много от такива. Може би е внушение но в петък след повечко консумирани плодове и главата ми мина. А може и нещо с МЦ да е била причината, знае ли човек.
Мнението беше редактирано от Rali на 31.01.11 17:06.
понеделник - продължение
19:30 4-5 бадема, 1 мандарина
20:45 телешки кюфтета с доматен сос, 2 залъка хляб
Тренировката: 18:00-19:15
5-6мин кростренажор+ загряване на ставите
3х10,8, 8 лицеви на колена
3х10-12 глутеус мост с крака на ш. топка и задържане в горната позиция
3х10 мъртва тяга 20кг(това ми е леко, но сега заучавам техниката)
3х10 лег на ш. топка, като опората са ми раменете 2х6кг
3х10 бицепс+раменна преса седнала на ш.топка с дъмбел, една ръка, 6кг
3х10 клек с изправяне на пръсти и задържане 15кг(може и с повече)
3х8 на страна, легнала на ш. топката, опора само на раменте, с две ръце държа дъмбел срещу гърдите и се извивам последователно в двете посоки като дупето и краката трябва да останат неподвижни, 6кг
3х15 молитва-32кг
2 планк до отказ
2х10-12 легнала колене към гърдите и след това много бавно връщам краката в изходна позиция.
Разтягане
Доста се поизпотих, и днес коремът ми има лека мускулна. Някои упражненения мога да ги правя с по-голяма тежест затова другият път ще коригирам.
ензими 3х1
витамини 2х2
омега 3 1х1
вода над 2л, 1 зелен чай с мента, 1 кафе
Вторник 1/2/2011
7:00 ставане от сън
8:00 овесени трици( забравих да си накисна овесени ядки) с извара и шарена сол, кафе
10:15 1 ябълка
12:00 1 мандарина
13:00 салата моцареала 100гр, 1 малко авокадо, чери домати, магданоз
15:15 1/4 пъпеш
17:00 1 мандарина
21:30 сьомга, със задушени броколи и карфиол с масло
Имам плодове за междинните закуски, но не знам какво, кога ще ми се яде.
Мнението беше редактирано от Rali на 02.02.11 10:53.
Сряда 2/2 2011
8:00 овесени трици с извара и шарена сол, кафе
11:45 1 ябълка
13:00 120гр моцарела, 1 авокато, чери домати 6-7, 1/2 тиквичка, 1/4 краставица
16:30 ядки
18:00-19:00 Спининг- поне така планувам, амо няма клас ще е тренировка с тежести
19:30 1 бонбон
20:30-21:00 пилешки дробчета с лук и масло, салата китайско зеле, царевица, краставица и чери домати
Тренировка:
10 мин гребен тренажо
45мин спининг
Реших да си направя един експеримент със сладките неща.
Напоследък съм се настроила, че няма да ям сладки неща, и честно да си призная не съм изпадала в истерия за сладко. Е тук там имам по един бонбон на ден, ама винаги е било след тренировка, а и количеството е било минимално.
Та за експеримента. Вчера след тренировка реших да хапна един бонбон, но не че съм мислила за сладко, а просто така. Искам да видя ако от време на време давам на организма си сладко без той да го очаква и иска как ще се чувствам. Ще мисля ли след това за още сладки изкушения или както вчера се случи, бонбна ми дойде малко в повече и не се услади чак толкова много, както беше преди :) Струва ми се, че този метод може да ми помогне да намаля до минимум сладките неща и когато хапна нещо да не чувствам никаква вина както понякога се е случвало;)
Една ябълка и 2 мандаринки може да вмъкна някъде ако пригладнея.
ензими 3х1
витамини 2х2
омега3 1х1
Мнението беше редактирано от Rali на 17.02.11 12:13.
четвъртък 3/2/2011
8:00 овесени ядки с извара и шарена сол, кафе
11:30 1 ябълка
13:00 2-3 резена картоф, малко пиле(наистина малко) 2-3 цветчета карфиол и 50гр извара
16:00 кисело мляко с 50гр бадем
18:00 Тренировка- боди памп
19:45 1/2 банан
20:30 пилешко месо с чесън и галета на фурна, селена салата с краставици
ензими 3х1
витамини 2х2
омега 3 1х1
Водата обикновено е над 2л, предполагам че и днес ще е така :)
Усещам се по лека и стегната. Днес се притеглих и съм -1кг, но това не е толкова важно, по важно е че дрехите не ми стягат вече и се чувствам комфортно и удобно в тях. Надявам се до краят на месеца да има осезаеми промени :) Все пак ще имам празник и трябва да съм във форма за посрещането на 30те :)
Мнението беше редактирано от Rali на 04.02.11 11:13.
*** Главоболието пак се появи вчера и пак много силно и нетърпимо. Тъкмо направихме загрявката с много подскоци, клекове и прочие, и започнахме сериите клек и на мен пак ми стана кофти. Много силна и прорязваща болка в областа на тила. Много неприятно усещане. Сериите клек ги изкарах горе долу с някой и друг пропуснат и след това бях по-добре, но главата ме болеше. Продължи да боли и след това, чак докато заспя.
Порових се по интернет и при високо кръвно има такива симптоми, а аз уж съм с нормално. Последно ми го мериха септември-октомври. Също се позамислих дали не е от добавките които пия, витамини и ензими на Нау, и омега 3.
Реших че тези дни ще експериментирам с хапчетата и ще видя дали не е от някое от тях, а също така се замислям че трябва да отида и на лекар, макар че скоро ми правиха изследвания на кръвта и всичко беше ок, но пък изледванията бяха за друго нещо.
Може да е и от храната. Напоследък съм намали приема на въглехидрати(като казвам намалила имам предвид, спрямо това което преди съм консумирала)
Тези дни няма да пия и кафе.
Петък 4/2/2011
8:00 овесени трици с извара и крема сирене, 1/2 банан, зелен чай с мента
10:30 2 кивита може би
12:30 1ф.п. хляб с 1/2к.кисело мляко(хладилника беше празен сутринта)
16:00 2-3 ребърца, малко начос с кайма и кашкавал, печени картофи
19:00-20:00 тренировка
21:00 чаша вино, моркови , целина, сос, 2-3 шоколадови чипса
Тренировката:
кростренажор
3 серии:
10-12 Придърпване на вертикален скрипец
10-12 седнала на ш.топка ръце на пред с един дъмбел 6кг и все едно се гребе лодка като тялото се извива в страни
10 придърпване на хоризонтален скрипец
8 разтваряне на скрипец с една ръка(май по друг начин се казваше това упражнение)
15 коремни на топка
20 молитва
Май имаше и още едно упражнение но не се сещам :)
Мнението беше редактирано от Rali на 07.02.11 10:27.
В момента, в който те заболи главата на тила, отиди да ти измерят кръвното. Може и някой познат човек с апарат, ако не ти се чака при лекаря. Но задължително го направи това нещо. Недей да експериментираш сама. Не е от добавките. Възможно е да е от намаляне на въглехидратите, а също така зависимостта от кафе така действа, т.е. ако не си вземеш дозата кофеин и започва главоболието. Но първо виж кръвното от всички възможни причини.
казано от Anelia на 04.02.11, 12:50:
В момента, в който те заболи главата на тила, отиди да ти измерят кръвното. Може и някой познат човек с апарат, ако не ти се чака при лекаря. Но задължително го направи това нещо. Недей да експериментираш сама. Не е от добавките. Възможно е да е от намаляне на въглехидратите, а също така зависимостта от кафе така действа, т.е. ако не си вземеш дозата кофеин и започва главоболието. Но първо виж кръвното от всички възможни причини.
Мерси, и аз така мисля да направя. Вчера ги питах във фитнеса дали имат апарат и ми казаха че трябва да имат, така че другият път ще накарам да ми го имерят. Главоболието се получава само по време на този вид тренировка. Предният ден правих спининг и всичко беше ОК.
Колкото и да не обичам да ходя по лекари, този път съм съвестна и си запазих час за понеделник. Исках да е днес, но следобед почиват :)
събота: 5/2/2011
10:30 ставане от сън
12:00 капучино
15:00 пилешка пържола с гъби и кашкавал, малко броколи, печени картофи
17:30 ядки
21:00 пъстърва на грил, салата, чаша вино
22:00 парче торта
Неделя 6/2/2011
9:30 ставане от сън
10:30-11:15 Тренировка
25 мин гребен тренажор
3х12 глутеус мост на топка
3х8 на страна извиване в страни на топка от легнало положение
3х20 глутеус ритник + повдигане на противоположната ръка
2 централен планс
2 страничен планк
12:00 кафе с мляко, сандвич с моцарела, домат, босилек
16:00 малко извара, кисело мляко, магданоз, 40гр бадеми, шарена сол
19:00 3 мандарини, няколко солети и ядки
21:45 2 домашни дюнера
Понеделник 7/2/2011
8:00 овесени ядки с извара и шарена сол, черно кафе
10:00 2 мандарини
11:00 1 ябълка
13:00 2 яйца, чери домати, 1/2 краставица
16:30 малък сандвич от п.хляб, шунка, кашкавал
17:20 час при лекар
18:30 тренировка
21:00 пиле на фурна, броколи и карфиол с масло
**** Храната не беше никак добра почивните дни. Доста часове без никаква храна или пък кофти храна. Има и такива дни, по важното е да съм здрава и да имам желание да тренирам. Дано имам добри резултати при лекаркря днес, макар, че от сега мога да предположа какво ще ми кажат.
тренировката ще я опиша после защото не знам какво ще правя.
Мнението беше редактирано от Rali на 07.02.11 16:49.
Имам един въпрос.
Къде е мястото на ядките в менюто? По кое време на деня е най добре да се консумират и с какво могат да се комбинират?
Мерси предварително :)
казано от ralista на 07.02.11, 16:51:
Имам един въпрос.
Къде е мястото на ядките в менюто? По кое време на деня е най добре да се консумират и с какво могат да се комбинират?Мерси предварително :)
Ако искаш да сваляш....никъде :D По хиляда причини- разяждат, много вдигат калориите, затлачват, алергени са, произхода им е неясен и имат токсини и плесени. Иначе за междинни хранения са перфекни с плод примерно. Въпреки, че е по добре да ядеш нещо по смислено за същите калории
казано от diva 97 на 07.02.11, 18:08:
Имам един въпрос.
Къде е мястото на ядките в менюто? По кое време на деня е най добре да се консумират и с какво могат да се комбинират?Мерси предварително :)
Ако искаш да сваляш....никъде :D По хиляда причини- разяждат, много вдигат калориите, затлачват, алергени са, произхода им е неясен и имат токсини и плесени. Иначе за междинни хранения са перфекни с плод примерно. Въпреки, че е по добре да ядеш нещо по смислено за същите калории
Малко ще възразя ;)
Произхода на доста храни не е ясен. Плесента се получава от неправилно съхранение и обикновено може да се забележи с просто око ако я има. Почти всяка храна може да предизвика алергии, ако се консумира по неподходящ начин. Не мисля че затлачват, по-скоро са ценен източник на качествени мазнини и растителни протеини. Аз лично ги използвам (освен за сурови лакомства) за заместител на хранене, т.е. ако нямам възможност да хапна нормално или в домашно мюсли. :)
казано от Margaritka на 07.02.11, 19:57:
казано от diva 97 на 07.02.11, 18:08:
Имам един въпрос.
Малко ще възразя ;)
Произхода на доста храни не е ясен. Плесента се получава от неправилно съхранение и обикновено може да се забележи с просто око ако я има. Почти всяка храна може да предизвика алергии, ако се консумира по неподходящ начин. Не мисля че затлачват, по-скоро са ценен източник на качествени мазнини и растителни протеини. Аз лично ги използвам (освен за сурови лакомства) за заместител на хранене, т.е. ако нямам възможност да хапна нормално или в домашно мюсли. :)
И аз ще възразя, защото имам база за сравнение. Ти не ядеш месо, съответно ядките са ти чудесно допълнение към зеленчуците, зърната и плодовете и т.н, обаче при човек ядящ месо ,времето за обработката му до яденето на ядките не е достатъчно и се задръстваш. Усещала съм го многократно. Така вместо чистене на мазнини се получава натрупване на токсини.Съхраняването на ядките в България е всичко друго ама не е и правилно. Носят ги от Азия, Щатите и т.н в кораби пълни с мишки/виждала съм нагризани семки/. Това майната му, обаче ако искаш добри резултати, тоест бързо сваляне и НЕ си вегетарианец по-добре без ядки, щото после има, “ама защо не се получава , къде сбърках “
Щом като само НЕ вегетарианците изпитват затруднения с усвояването на ядките, може би проблема се крие другаде? ;)
Ядките са прекрасна храна и не виждам причина да бъдат избягвани.
Интересни мнения за тези ядки.
Малко се обърках в началото, но след като помислих и си зададох няколко въпроса май ми се поизясни картинката :)
Аз не съм забелязала да се задръствам от ядките, нито пък да получавам някакъв вид алергии от тях. В малки количества сурови бадеми,кашу, орехи се чувствам добре. Що се отнася до качеството на ядките, които купувам, ами струва ми се добро. Аз не живея в България в момента и смея да кажа, че тук контрола над качеството на храните е голям.
Значи комбинация ан ядки с плод е ок? А ядки с киесело мляко или извара ?
А по кое време на деня?
За това, че когато съм заета или навън и мога да заместя храна с тях ми е ясно, стига да не ми става навик :)
Тренировката вчера:
18:20-19:35
5-6 мин за загряване клекове, ротации, разтягане
3 серии:
10 лицеви на колене
12 глутеус мост на топка
10 лег на топка 2х8кг
10 клек 15кг ( И тук пак ме заболя главата и тренировката стана мудна)
7-8 раменна преса с една ръка 8кг
10 румънска тяга 30кг( исках да увелича килограмите, но не стана поради главоболието)
10 вертолет 12.5кг
8 на страна седнала на топка, ръцете на пред хванали дъмбел 6кг и извивки в страни все едно се гребе.
10 накарак напади
10 разгъване зад глава 8кг
малко упражнения за корем и разтягане
Вчера бях на лекар обясних му за главоболието си и че се случва от известно време. Премери ми кръвното и каза че е ОК, макар че на мен мие се стори малко високо 136/86. Каза че най вероятно имам разтегнат/възпален( не запомних) мускул който се напряга и изпраща пулсираща болка към главата и ми препоръча да плувам. Общо взето празни приказки. Лошото е че болката се появи пак. И най-странното е, че се появява, когато клякам или правя по продължително време напади. При другите упражнения съм добре.
Вторник 8/2/2011
8:00 2 яйца, 5 чери доматчета, парче шунка, не повече от 20гр
11:00 мандарини/ ябълка
13:00 малко картофи от вчерашната вечеря, които аз пропуснах да ям, броколи и карфиол, извара 50гр
16:00 малък сандвич с крема сирене и пълнозърнест хляб
18:00-19:00 спининг, дано да има едно свободно колело о за мен
20:30 ????
Мнението беше редактирано от Rali на 08.02.11 10:48.
казано от ralista на 08.02.11, 10:32:
Интересни мнения за тези ядки.
Малко се обърках в началото, но след като помислих и си зададох няколко въпроса май ми се поизясни картинката :)
Аз не съм забелязала да се задръствам от ядките, нито пък да получавам някакъв вид алергии от тях. В малки количества сурови бадеми,кашу, орехи се чувствам добре. Що се отнася до качеството на ядките, които купувам, ами струва ми се добро. Аз не живея в България в момента и смея да кажа, че тук контрола над качеството на храните е голям.Значи комбинация ан ядки с плод е ок? А ядки с киесело мляко или извара ?
А по кое време на деня?
За това, че когато съм заета или навън и мога да заместя храна с тях ми е ясно, стига да не ми става навик :)
Честно казано и аз си избирам ядките и не съм попадала на такива с лошо качество.
С млечни пртодукти не бих ги комбинирала, по-скоро бих ги добавбила към салати със зеленчуци.
Аз комбинирам ядките по следния начин:
- ядки и извара;
- ядки и месо/пилешко обикновено;
- ядки и риба тон;
- ядки и белтъци - ей това ми е любимата комбинация.
Аз лично ги хапвам следобед или вечер преди лягане. Аз също не съм имала проблеми с приема им, но внимавай с количествата и ги съобрази с общия прием на мазнини за деня.
казано от karpi на 08.02.11, 11:46:
Аз комбинирам ядките по следния начин:
- ядки и извара;
- ядки и месо/пилешко обикновено;
- ядки и риба тон;
- ядки и белтъци - ей това ми е любимата комбинация.
Аз лично ги хапвам следобед или вечер преди лягане. Аз също не съм имала проблеми с приема им, но внимавай с количествата и ги съобрази с общия прием на мазнини за деня.
Според мен, ако искаш да сваляш, забрави за подобен прием.
Аз пък смятам, че комбинациите са добри и всичко зависи от общия прием на Б:М:В за деня, но всеки прави своя избор и търси докато намери най-добрата, работеща комбинация за него.
Така да довърша за вчера:
18:00-19:00
10 мин гребен тренажор
45 мин спининг
19:30 някакъв десертен бар с ядки, овесени ядки и малко шоколад, 100калории( от диетичният щанд)
20:30 бъркани яйца, 3 яйца, 2 гъби, ч малка чушка, пресен лук, 80гр сирене
Сряда 9/2/2011
8:00 1 яйце, 80гр пуешка шунка, 2 сртъка целина, 2 чери доматчета, кафе
10:00 био кисело мляко с житни култури и смокини, вкусно е, но има добавена захар и няма да купувам повече, 1 ябълка
13:00 пълнозърнести спагети с кайма и доматен сос
16:00 100гр грозде
19:00 2 стръка целина, с малко млечен сос, хумус, 40гр ядки
20:30 свинска пържола със салата, малко картофи
Май са ми повече бързите въглехидрати, ама това ми се яде. Млякото по скоро беше от любопитство какво е.
Днес почивам от тренировки, а утре 2 часа спининг по случай свети валентин.
Мнението беше редактирано от Rali на 10.02.11 11:11.
четвъртък 10/2/2011
8:00 овесени ядки(около 4-5с.л), сирене 80гр, шарена сол, кафе
11:00 малко мляко или плод(може и нищо, не знам още)
13:00 салата-марула, чери доматчета, царевица, риба тон, 1 авокадо
16:30 сандвич с пуешка шунка и крема ситене(п. хляб)
19:00-21:00 Спининг
21:15 30гр. диетично десертч е ядки, овес и шоколад
21:45-22:00 1 свинска пържола на тиган, малко салата, 2 резенчета картоф, 2 стръка целина с хумус
Корема ми беше много подут от водата, която изпих по време на спининга. Сигурно беше към 2л.
2 часа спининг(10 мин почивка посредата) беше супер готино. Бяхме 14 момичета и треньора. Супер готино настроени, много хубава и мотивираща музика. И все едно 2 часа танцувахме на колелетата :) Пак бих го направила. 3-4 парчета ги водеха някои от момичетата беше си голям купон. На края бях изморена, но заредена с толкова положителни емоции които ме карат да се усмихвам и сега :)
Мнението беше редактирано от Rali на 11.02.11 10:53.
петък 11/2/2011
7:00 ставане от сън( малко трудничко се измъкнах от леглото, тялото ми има нужда от почивка)
8:00 2ф.п. хляб, шунка, кашкавал
10:30 1 ябълка -може би
12:30 200гр кисело мляко, извара, сурови ядки( хладилника беше празен и това ми се видя най смислената храна)
16:00 1 банан, 50гр сурови ядки
18:30 парче шунка, 1ф.п. хляб с пастет и 4 кругчета краставица
21:00 пилешко роле( пилешки гърди- сушени домати, малко пушено сирене и кисели краставички пълнеж,обвити от бекон) сос сметана и спанак, зелена салата с краставици, лук и репички.
На там ще допълвам, часовете са ориентировъчни.
Тренировка-не знам още. Тялото ми май казва да почивам, а разумът, че мога и днес да тренирам, та ще видя в какво ще се вслушам :)
Лек и усмихнат петъчен ден :)
**** Тренировка днес няма да има, реших да послушам тялото си. Храната май ми е много, но съм гладна и ям и пак слушам тялото си.
Утре цял ден ще съм в движение и съм сигурна, че храната ще е по малко.
Мнението беше редактирано от Rali на 11.02.11 22:37.
Събота 12/2/2011
8:30 ставане от сън
9:00 овесена питка с 2 яйца, 80-100гр сирене, кафе с мляко
12:00 1 банан
18:30 пилешко бутче на скара, медетерениан салата
19:30 ментов чай, паче шоколадов чийзкейк
21:30 50гр ядки
22:45 спаначена супа със сирене, 1/2 филия с пастет и краставица
Неделя 13/2/2011
10:00 ставане от сън
10:30 овесена питка с 2 яйца, 50 гр сирене, кафе с мляко
12:00 кафе с малко мляко
15:30 пиле на грил, салата
18:00 50гр картофи
22:00 нещо като малка баничка но пълнена със зеленчуци, трябваше да има и сирене, но в моята нямаше, малко маслини, кашкавал, шунка
Понеделник 14/2/2011
8:00 сандвич с п.хляб, шунка и крема сирене
11:00 1 ябълка, 1 круша
13:00 2 яйца, 1 чушка, 1/2 краставица
16:00 50гр ядки, 1 киви
18:00 киш със сирене, домати и шунка 1/4
20:30 салатен бар- разнообразни салати, риба,шунка, яйца. От всичко по малко
**** четири дни без тренировка. Дано съм си починала и от утре с пълни сили обратко към тренировките. И днес ми се тренира, но имаме други планове за вечерта. Храната е горе долу ок, поне според моите разбирания. Не преяждам, ям когато съм гладна и това което ми се яде. Единствено се боря да не ям сладки. Събота беше изключение, но бях в добра компания и понеже не искахме да пием алкохол, решихме да седнем в едно кафе на чай с десерт :)
Весел Трифон Зарезан и Св. Валентин. Пожелавам на всички един страхотен ден изпълнен само с положителни емоции, любов, вино, и цветя. Е и многоооооооооо шоколад :))))
Мнението беше редактирано от Rali на 17.02.11 12:15.
Вчера вечерта прекарахме 3 часа в един спа център. Добре ми се отразиха парната баня, джакузито с различни точки на масаж и обстановката като цяло. Рай за душата. Сега съм готова да се върна към тренировките с пънла сила.
Вторник 15/2/2011
7:00 ставане от сън, доста трудно беше
8:00 2 яйца, 1/2 краставица
11:00 1 ябълка, 1 круша
13:00 нещо подбно на баничка но има различни зеленчуци, и дано има сирене. Беше останало в нас и не ми се хвърляше.
16:00 50гр ядки, 30гр шунка
18:00 спининг - Е не успях за спининга, закъснях с 5 мин и всички колелета бяха заети :(
19:30 1ч.л. течен шоколад
21:00 котидж пай- кайма, кисели краставички, грах, моркови, варено яйце и отгоре картофено пюре, всичко запечено на фурна. Салата марула, чери домати, лук, чушка.
Нещо съм подута и ми е тежко на стомаха. Ама така е като ям толкова разнообразни неща наведнъж.
А и събота и вчера имаше и по нещо сладичко. Макар че вчера се разминах само с един бонбон :)
Мнението беше редактирано от Rali на 17.02.11 12:08.
18:10-19:15 Тренировка
7 мин гребен тренажор + загряване с леки тежести
3 серии:
10 лег на топка 2х8кг
6 лег на топка с една ръка 10кг( една серия, днес не ми тежеше и другият път мисля сериите да са с десетки)
12 мъртва тяга с 25кг
+ една допълнителна серия с 30кг
8 на страна лег на ропка, 6кг се държат с двете ръце и се усуква само горната част на тялото
10 вертолет+ раменна преса 7.5кг
15 клек 15кг
15 глутеус мост на топка
2 серии:
10 разгъване на ръце от лек 8кг
10 предмишница 7.5кг
Ами това беше, доата се изпотих, и ми мина лошото настроение от пропуснатия спининг. Всъщност тренировките с тежести ме зареждат с много положителни е емоции.
Сряда 16/2/2011
7:00 ставане от сън, днес се чувствах наспана и отпочинала :)
8:00 2 яйца, 1 морков, 3 стръка целина( малко ми е неприятна на вкус, но след това корема ми се чувства добре)
11:00 1/3 ананас
13:00 салата- марула, чери домати, чушка, лук, моцарела, авокадо
16:00 1/3 ананас,1 ябълка
18:00 спининг- дано днес не закъснея, макар че днешният треньор не е толкова добър и часовете му не са пълни
19:15 1 бонбон, 1/2 десертен бар с ядки
20:30 2 малки пуешки пържоли на тиган със сос от праз, сметана и малко филаделфия, салата марула, репички, лук, краставица
21:00 2 хапки оризов нудълс със зеленчуци, да се пробва как е станал :)
Кореъм ми е по добре вече. Имам мускулна треска на краката и раменете, но до края на деня усещам, че ще е навсякъде.
Мнението беше редактирано от Rali на 17.02.11 12:08.
Тренировката вчера:
12 мин гребен тренажор
50 мин спининг
Спининга беше супер як. По случайност беше готиният треньор, който се постара да се изпотим подобаващо.
Имаше няколко бързи парчета на които трябваше прец цялото време да въртим на двойни обороти, седнали и прави. Няколко песни на които позтоянно сменяхме позицията на тялото и съпротивлението трябваше да е голямо. 2 песни на които трябваше да въртим на максимум. А на няколко места трябваше тялото ни да е неподвижно само въртим и правик нещо подобно на клек на колелото.
Беше доста трудничко, но супер зареждащо. :) Днес боди памп, пак при същият треньор.
четвъртък 17/2/2011
8:00 3 яйца, 1 морков, 2 кисели краставици
11:00 1-2круши
13:00 оризов нудълс със зеленчуци, задушени в малко масло, шунка
16:00 2 л. извара, 1 л филаделфия, 1 чушка, 1 кисела краставичка. Бсичко това забъркано като салата
18:00 Тренировка- боди памп
19::30 1 яйце
20:30 2 пилешки бутчета, карфиол, салата- домати, авокадо, пресен лук, моцарела
Имам мускулна треска от вътрешната страна на краката, а утре не ми се мисли как ше съм :)
Успешен ден :)
Мнението беше редактирано от Rali на 18.02.11 10:06.
петък 18/2/2011
7:00 ставане от сън, бях будна може би един час преди това и това направи разсунването ми трудно
8:00 сандвич-2ф.п. хляб, 1/2 яйце, малко шунка и филаделфия
10:30 круша
12:30 1 и 1/2 яйце. Извара, филаделфия, 1/2 чушка и 2 кисели краставички разбъркани като салата
.
.
.
.
Другото ще се допълва.
Тренировка днес не знам дали ще правя, ще реша по късно, според зависи :)
Усмихнат петък :D
петък продължение....
16:00 2 пилешки бутчета, 2 кисели краставички, 10тина маслини, 50гр черен органик шоколад 70%
16:30-18:30 опити за сън, но в крайна сметка само почивка
19:30-20:30 Тренировка
22:00 салата марула, репички, царевица, пиба тон, лук, краставица
Тренировката:
10 мин гребен тренажор
- вертикален скрипец 5 серии: 2х12 35кг, 2х12 45кг, 1х10 50кг( килограмите не ги помня точно, но ориентировъчно бяха така)
- хоризонтален скрипец 5 серии: 2х12 30кг, 2х10 35кг, 1х8 40кг, една пробна 1х5 50кг
- дървар 3 х12 на страна 16кг
*и тук беше опити за различни упражнение и показване междъ мен и брат ми, след което:
3 серии молитжа х 15- 32кг
3 серии:
повдинагне краката от лег
в положение полулег, каране на колело
краката повдигнати на окло 20см от земята до отказ
събота 19/2/2011
9:00 -9:30 ставане от сън
10:00 2 яйца, овесени трици, 2 л. сладко от вишни, годжи бери, 20гр стафиди, малко настърган кокос, извара( това всичко като мъфин направено), детокс чай с много странни съставки, миришеше на зеленчукова супа, защото съдържаше семена от кориандър, целина и още нещо
12:00 кафе с мляко
16:00 1 телешко кюфте с кашкавал, салата, алкохолен коктейл
20:00-21:00 малко ядки, 2 кайсии, 3-4 парченца кокос
22:00 50гр малибу с анансов сок, 5-6 парченца чипс
1:30 пилешки кебаб със салата зеле (много късно но коремам ми стържеше от глад)
неделя 20/2/2011
9:45 ставане от сън
10:15 2 яйца, овесени трици, 2 л. сладко от вишни, годжи бери, 20гр стафиди, извара, чай от пресен джинджифил, лимон, годжи бери
12:00 кафе с мляко и канела
15:00 1 банан
16:00 скумрия на фурна с зелена салата, 1 малко телешко кюфтенце
18:00 1 мандарина
18:15-19:30 игра на федербал
21:00-22:30 малко сурови ядки, нар, 3-4 парченца кокос, 1 малко кюфтенце
***Не съм доволна от храната почивните дни или по скоро от времето по което е приета. Нещо ме подведоха другите в нас и напълно се обърках. Като цяло не съм преяждала, освен шоколада в петък, от който ми стана гадно. Просто трябваше да се задоволя с половината, а аз отчупих още едно парче от лакомия, и след това стомаха ми не беше доволен.
*** За втори месец липсва ПМС, няма зверски глад за сладко и храна като цяло,. Единственият признак е раздразнение и силна чувствителниост избиваша на плач. Дори не чувствам никакво разположение , странни работи се случват с мен последната година в това отношение.
понеделник 21/2/2011
8:00 2 яйца, 1 чушка, 30гр ементал
11:00 1 ябълка
13:00 телешки кюфтенца в доматен сос
16:00 1 кайсии
18:00 Тренировка
19:35 25gr 70% натурален органик шоколад
20:30-21:00 пилешки гърди с някакви зеленчуци, но още не знам точно как приготвени.
Продължение:
пилески гърди с кисели краставички, сушени домати, гъби и сметана запечени на фурна. 1/4 панирам камемберт, зелена салата.
Тренировка: 18:10-19:10
5 мин гребен тренажор + загрявка на ставите
3 серии:
10 лег на ш.топка 2х8кг
10 раменна преса на ш.топка 2х6кг
5 серии тяга:
12, 10, 10, 8, 6/// 30,35, 35, 37,5, 37,7кг
3 серии :
10 разгъване на дъмбел зад глава 8кг
8 на ръка ренегатско гребане 2х6кг
12-15 коремни
12-15 в полулег,все едно се кара колело
разтягане
Лека тренировка, но поради факта че съм в МЦ мисля беше супер.
Мнението беше редактирано от Rali на 22.02.11 10:41.
вторник 22/2/2011
7:10 ставане от сън
8:00 2 яйца, 1/2 жълта чушка, 30гр ементал, кафе
11:00 1 банан
13:00 селена салата с лук и риба тон, с малко зехтин и лимон
16:00 1 ябълка
18:00 Тренировка- спининг
19:30-20:00 1 мандарина, 30гр ядки, 20гр шоколад
21:00 мусака от тиквички с кайма, зелена салата
Мнението беше редактирано от Rali на 23.02.11 10:16.
****Спинингът вчера беше супер готин. Пак голямо натоварване и емоции :) Правихме няколко серии клек докато въртим, това е направо брутално за кракара. Бях мокра вирвода, а за мен не е характерно да се потя много. Определено това е една от любимите ми тренировки :)
Сряда 23/2/2011
8:00 2 яйца, 1/2 краставица, 20гр шунка
11:00 1 банан
13:00 мусака с тиквички
16:00 ябълка
19:00 вечеря по женски- май ще е панирана моцарела за предястие и салата с пиле, авокадо и бекон за основно. Без десерт и без алкохол :) Е може една малка чашка вино, според настроението :)
*** 175 ml бяло вино :D
тренировка- почивка
Усмихнат ден на всички. Днес ми е супер весело на душата, на пук на всички приказки че като остаряваш се депресираш :)
Мнението беше редактирано от Rali на 24.02.11 10:07.
Трябва да го пробвам и аз тоя спининг, звучи много добре :) Весела вечер и нииикакво депресиране, моля!
казано от Atom на 23.02.11, 12:11:
Трябва да го пробвам и аз тоя спининг, звучи много добре :) Весела вечер и нииикакво депресиране, моля!
Атомче, птобвай може и да ти хареса. макар че много зависи от треньора. Аз съм правила спининг при 4ма различни и само при единият от тях натоварването и емоциите са супер. Хем въртиш яко, а в същото време тялото ти така се движи с ритъма на танца, получава си се танцуване+кардио + интервали в едно. Много е яко.
А за депресията, едва ли. Не съм такъв човек. Не се поддавам на лоши емоции, защото съм си изградила принципи които много ми помагат. Още повече дали 29 или 30 години, какво значение има. Важното е как се чувствам, как живея и дали съм доволна от постигнатото. А в последните няколко години определено се движа в правилна посока :)
Разни пеперудки щъкат в корема ми, това е усещането ми тази седмица (inlove)
казано от ralista на 23.02.11, 12:25:
Съчетано с идващата пролет, това е най-прекрасното усещане :)
п.п. Аз съм почти на 25, а се чувствам на 17 :D И мисля още десетина години да съм на толкова!
Мнението беше редактирано от Atom на 23.02.11 12:41.
казано от Atom на 23.02.11, 12:40:
казано от ralista на 23.02.11, 12:25:
Съчетано с идващата пролет, това е най-прекрасното усещане :)
п.п. Аз съм почти на 25, а се чувствам на 17 :D И мисля още десетина години да съм на толкова!
Аз съм на 34 и се чувствам на 16 :P