05.06.10
15:26
Здравейте всички!
Създавам темата с идеята тя да стане организационна. Ще се радвам, ако във форума има фенове на тренировките на открито и са от Варна и най-вече тренировка на лостове. Мисля, че би било страхотно, ако успеем да си изградим нещо като общество и да развиваме спорта така, както от много време се прави в Америка например (bar-barians, bartendaz и др.). Идеята е този начин на тренировки да придобие по-голяма популярност във Варна, а защо не и в България като цяло. Отправям най-вече поканата към машините от Варна, занимаващи се с Crossfit, те вече си правят такива срещи. Тук не говоря само за организиране на съботно-неделни тренировки, а по-скоро за съставяне на групичка, в която заедно да развиваме уменията си и да подобряваме постиженията си. Предстоят ми изпити след 1 месец, но бих могъл да заделям малко време за тренировки и много ще се радвам, ако успеем да постигнем нещо. :)
Аз не съм от Варна,но идеята ти е добра като цяло.Друго което трябва да спомена е,че трябва държавата да налее повечко пари в изграждането на фитнес зали на открито,коплекси за трениране-лостове,беседки,и такива може да се вземе идея от други държави за направата на уредите....
Успех...
Идеята е по-нататък да се регистрираме съдебно и да сме легална група със свои активности, събития, състезания и др.
06.06.10
11:21
Много хубаво ще е ако стане.
06.06.10
11:34
Добра и осъществима идея.
Освен да възхваляваме идеята, има и други (за жалост са почти невъзможни) начини подобна инициатива да се осъществи. Трябва помощ от държавата и може да се опита да се получи такава!
по-скоро от общината трябва помощ
идеята е хубава ... няма да е лошо и в бургас да си правим такива сбирки :)
06.06.10
16:52
Преди малко гледах, че излиза 32лв хостинг за една година + домейн. Хубаво ще е, ако се създаде един блог и оттам да си организираме групите.
06.06.10
17:03
казано от FRANKO1 на 06.06.10, 16:38:
няма да е лошо и в бургас да си правим такива сбирки :)
казано от reload на 06.06.10, 16:47:
И аз съм За и в Бургас да си направим такива сбирки :)
Хайде колеги, давайте една тема да си правим и да уговорим нещо. Училища с лостове колкото искаш. Работя с Общината и ви съветвам изобщо да не се занимавате с нея.
Вторник 14.00 съм в Пушкин (руското). Ще се радвам ако има ентусиасти да направим една обща тренировка :)
06.06.10
17:43
Може да Ви прозвучи странно, но успехите на докторите и на учителите и тем подобни идват с протести. Да се внесе молба и ако бъде неприета - ПРОТЕСТ ! Но този протест да е всеобщ в ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. Все пак спорта е здраве. А най-добрия начин е група от хора да отидат в ши**ното министерство и да внесът молба в цяла България да има такива неща.
Мнението беше редактирано от Ачо на 06.06.10 17:48.
Добро начало ще е на още 1-2 места във Варна да се направят лостове като тези на Рапонги :) Бих се занимавал с такива дела, само след като минат изпитите юли месец.
казано от Voyager на 06.06.10, 17:40:
Вторник 14.00 съм в Пушкин (руското). Ще се радвам ако има ентусиасти да направим една обща тренировка :)
Аз не съм от Варна, но 1-2 пъти в месеца съм там, ако се събирате по-често и по-дъртичките не ви пречат ;) може да се видим
казано от FRANKO1 на 06.06.10, 16:38:
по-скоро от общината трябва помощ
идеята е хубава ... няма да е лошо и в бургас да си правим такива сбирки :)
Да, трябва да се говори с общината, откъдето ще се подаде един голям, защото бюджета им бил орязан, малък... Принципно и мястото е проблем (според тях).
06.06.10
20:08
Не виждам защо трябва да се говори с Общината за нещо съвсем аматьорско. Разбирам, да искате специално място зала нови лостове, да си направите организация или дори партия, ама това си е една сбирка Х човека си бият среща на лостовете в някое училище и се забавляват както си знаят. Никой няма да ви пречи.
Специално Общината в Бургас е ужас нищо не очаквай най много да ти поискат пари, таксите са им хиляди и то за какво ли не.
преди мнооого години (в най-мутренското време) на “палм биич” имаше изкарани щанги, дъмбели, лежанки ...
сега такава сбирка може да се направи на някои читави лостове ... в славейков, май само на учителския стават ....
Здранейте момчета, аз започнах да правя сайт за уличен фитнес... ако има някой разбиращт от web дизайн да се свърже с мен. До годита ще съм студент в Русе.
В Русе в момента имаме проект за тренировъчна площадка и е напълно готов. Говорихме няколко пъти с общината, но се правят на гръмнати. В момента сме се свързали с хора от Герб, които уж ще натиснат общината. Трябва да говорим с фирма, която строи подобни площадки, да им дадем нашия проект, а те да го оценят за колко пари е. После остава само да се обадим на хората от Герб, а те пък да натиснат общината.
Във всяко училище има успоредка, висилка което е достатъчна за улична тренировка...
31.07.10
01:07
казано от bioDNA на 30.07.10, 17:12:
Щом ти е достатъчно ти тренирай на тях...
Като погледнеш реално, не ти трябва друго. Ти какво искаш да има още?
Като не им знам имената на другите лостове как да ти отговоря :D Ние искаме попринцип висока стълба с висок лост за да има къде да сложим и халки, нисък и висок лост, ниска и висока успоредка, Т - образен лост, 3 не много дебели тръби забити в земята на различно разстояние едина от друга с купол от горе, катерушка и още някои неща, които немога да ги обясня...
Мнението беше редактирано от bioDNA на 31.07.10 10:20.
Здравейте. Аз съм от Варна. Идеята на Voyager ми харесва, НО е много трудно постижима. Иска се повече хора и интусиасти. Ако се съберат много зарибени за лостовете, за да направи нещичко общината. Щото като се замислите - в моя квартал (до хеито) някаде от години няма тлотоари. Та всичко при един дъжд се разбива,става кал и мизерия ... и това ми било европейска община ;д.
bioDNA Е прав. Трябва и високи и ниски лостове. За силовото набиране от начало ти трябва нисък лост. При нас само в първа езикова гимназия има хубава площадка с лостове. В руското успоридките са ,,тесни’‘. А площатката плажа няма висок лост, при който да не опираш земята. ;д
Е трен. края на септември на лостовете. И още не съм много добър :)
08.02.11
18:00
Варна, Бургас.. а дано стигнете и до Добрич. Ако въобще има шанс в тая държава. С удоволствие бих посещавал сбирки, семинари и т.н. .. стига да се получи. :)
04.05.11
14:06
Здравейте, на всички наистина идеята на Воягер е мн надъхваща както вече снего се познаваме и той самия ще ви каже как се организираме и правим организациии и се събираме ту правим некво състезание да се види кой е най издръжлив и опитен (сила и качество) и също така об6ти тренировки и разни такива събирания и имаме напредък и се събират бая хора надявам се че ще реализираме и в по голямо количество “Уличния фитнес” и в варна не само в София както вече сте запознати :) Има и група в Фацебоок където се правят събитие и се организират също такя мероприятия и както и тук се съобщават ето ви link на групата: http://www.facebook.com/home.php?sk=group_118693031544946 Добре дошли : )) Като се прейсуидените към групата ще видите ся тая събота ще има обща тренировка в 5-та Езикова гимназия може да дойдете и да потренираме заедно както обменяме опит и си помагаме 1 на друг :))) Мерси за вниманието !!!
В 5-та гимназия, преди около 25 години всяка вечер се събираха по 15-20 човека да тренират на лостовете, да обменят опит и да учат нови неща. Хубаво е, че пак някой тренира там, та да не ръждясват лостовете ;) Само едно време не му викахме street fitness, ами просто си ходехме на лостовете. :)
“Каквото е било, пак ще бъде, и каквото се е правило, пак ще се прави - няма нищо ново под слънцето.”
(Екл 1:9)
П.С. Мястото е много подходящо за кросфит, уличен фитнес, състезания по набирания и т.н.
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 04.05.11 17:33.
29.12.12
15:22
в цветрния квартал на Варна 2 лета всяка вечер си чаках реда на лоста да си напрвя серията ... и моля ви се .. Общината и Държавата изобщо не са ни нужни ... освен да закъпят малко тръби и да ни ги предоставят да си направим площадка за тренировки .. но малко е излишно тъй като във Варна има във всяко едно уличище пълен набор от Лостове :П
Пълен набор от лостове аз разбирам лост за набиране + успоредка-широка и тясна, хоризонтална стълба, пейка за кофи - това е минимумът. Аз където живея, тези неща ги има на едно място в Пета, в Друмев има един свестен лост само, успоредката е от крива по-крива, в Найден Геров има няколко дебели лоста и стълба.
12.02.13
22:53
Кво са пейка за кофи и широка и тясна успоредка - тя е една широчина?
Аз бих добавил още отвесна стълба, върлини, въжета, халки, тръби, кутии. Тва става въпрос за уличен фитнес, за гимнастика ще трябват още неща.