07.02.11
21:27
Споделете с какво разреждате протеина - вода, прясно мляко, натурален сок, кисело мляко( айрян или айран :) )...
Въпроса ми е за бързите протеини, при прием, преди и след тренировка . Най-чистия и бързо усвоим вариант е с вода вероятно, но дали е най-пълноценен. На мен най ми допада в комбинация с прясно мляко, но не се ли забавя усвояването?
Темата беше редактирана от Ivan P на 07.02.11 21:29.
07.02.11
22:05
Да,с вода е най-добре ;)
07.02.11
22:10
казано от bodybuilding mania на 07.02.11, 22:05:
Да,с вода е най-добре ;)
И няма нито един случай, в който да е по-добре с мляко?
Обичам когато някой обобщи нещата така централно.
07.02.11
22:28
Не пия протеин и никога досега не съм пил,но ако някога си взема може би ще го изпия с мляко
Междудругото протеин (шоколад) с кисело мляко е много яко. Като крем се яде.
казано от Миsh0 на 07.02.11, 22:43:
Междудругото протеин (шоколад) с кисело мляко е много яко. Като крем се яде.
А как го бъркаш,ако не е някой супер разтворим ще има доста буци.
08.02.11
06:28
След тренировка - с вода.
Вечер преди лягане с мляко заради мазнините.
Преди тренировка със прясно мляко, след тренировка със вода. Добавям какао понякога, и канела.
08.02.11
18:08
Вода.. хах :D
Повечето случаи с вода. Факт е обаче, че е по-вкусно с мляко :) С портокалов сок съм пил единствено неовкусения изолат на Нау и става ОК.
П.П.: интересно ми е какво е това “Друго”, с което 1 потребител разрежда пудрата :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 08.02.11 18:13.
08.02.11
18:39
Аз лично само с вода и някои ПАВ. Но не трябва да се отхвърлят и възможности като: компот, боза, кисело мляко, зелева чорба, саламура от сирене, марината и т.н.
Вкус приятел няма! И муха-лайнарка да питаш и тя това ще ти каже.
Винаги когато има - с мляко, не съм се замислял за забавяне на усвояването, но за сметка на това в тренировъчни дни приемам по около 600мл. мляко което е ОК
Като рекапитулация ще направя следното:
- Около час преди тренировка с мляко, за да попълни нуждите на организма.
- Около половин час след тренировка с вода, за да възстанови най-бързо.
- Около час след тренировка същинската храна. До тогава да се надяваме се е усвоил.
09.02.11
16:32
казано от Ivan Petkov на 08.02.11, 21:25:
Като рекапитулация ще направя следното:
- Около час преди тренировка с мляко, за да попълни нуждите на организма.
- Около половин час след тренировка с вода, за да възстанови най-бързо.
- Около час след тренировка същинската храна. До тогава да се надяваме се е усвоил.
Дали самата пудра ще се усвои по-бавно с мляко отколкото с вода наистина?
Аз винаги го пия с мляко, тъй като гоня по-високо белтъчно съдържание, а и предполагам че е по-вкусно.
Бъди сигурен, че усвояването ще се забави, а причината е намиращите се в млякото мазнини.
казано от Krasimir Yolov на 08.02.11, 18:39:
Аз лично само с вода и някои ПАВ. Но не трябва да се отхвърлят и възможности като: компот, боза, кисело мляко, зелева чорба, саламура от сирене, марината и т.н.
Вкус приятел няма! И муха-лайнарка да питаш и тя това ще ти каже.
Спуках се от смях на стола като го четох :D :D
16.02.11
00:48
казано от Едуардо на 15.02.11, 22:23:
казано от Krasimir Yolov на 08.02.11, 18:39:
Вкус приятел няма! И муха-лайнарка да питаш и тя това ще ти каже.Спуках се от смях на стола като го четох :D :D
АХАХАХАХАХАХХ :D Неее нямам думи ! :D
Иначе по темата - ясно е, че с мляко е най-вкусно. Иначе според потребностите и целите на спортиста - примерно след тренировка за бързо усвояване на суроватъчния протеин, добавянето на мляко не е удачно :)