09.02.11
11:40
Значи реших малко да спра с фитнеса(за 1-3 месеца), тренирах от 2, но започвам да се чувствам малко по-широк и това не ме кефи... Ядене и фитнес и резултата е това. Не е много, но се чувствам леко по-широк от преди, а аз просто исках да се стягам... Сега като спра фитнеса ще бягам редовно в тези(1-3 месеца, не знам точно колко ще го спра), но искам малко с бягане да постигна, това което искам. Та... въпроса ми е колко пъти в седмицата да бягам (вторник не мога, събота и неделя мисля да си почивам). Имам 4 дена в седмицата, мисля че най-добре е да бягам понеделник, сряда и петък(тези дни си ходих на фитнес) или да бягам и четвъртак??? Искам да свалям мазнините от краката, а не мускули(колкото и малко да са те :D). И за това питам, колко пъти да бягам в седмицата :)...
След като придобия някаква по-добра форма отново ще започна с фитнеса и така :) :)
СЕГА ЩЕ МИ КАЖИТЕ, ЧЕ ЗА 2 МЕСЕЦА КОЛКО ШИРОК ШЕ СТАНЕШ... Е НЕ КАЗАХ, ЧЕ СЪМ СТАНАЛ МЕГА ШИРОК, А ПРОСТО УСЕЩАМ ЛЕКА РАЗЛИКА ОТ ПРЕДИ... А АЗ НЕ ИСКАМ ДА СТАНА КАТО “ГАРДЕРОБ” :D’
А И КОЛКО ВРЕМЕ НАЙ-МНОГО ДА БЯГАМ(минути, час...)
Темата беше редактирана от nbstw на 09.02.11 11:42.
Ти “ГАРДЕРОБ” докато станеш, ще има да си чакаш...Всеки ден бягай, гледай пък да не се стесниш и да станеш сламка
09.02.11
14:34
К’во като си станал по-широк ? Ти да не би да искаш да си скелет на батерий ;)
И като прочете тази тема и погледна към небето, той извика:
- Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!
А ти искаш да си от мъжете с по-голяма обиколка на таза от тази на раменете ли? Тип круша? Хората се стремят да са широки, а ти се оплакваш. Радвай се. Значи възмъжаваш. ;)
Ама май няма предвид, че се е разширил в раменете, а в таза : ))))) И че краката му са пораснали...
Ако ще тичаш само - 3-4 пъти седмично по 30-40 минути. Може и интервално да тичаш (спринт-крос)- 15-20 минути.
Но според мен правиш грешка, че спираш фитнеса и се отдаваш само на тичане. Ако искаш да свалиш, по - добре си прегледай хранителния режим. Той е важен. Ако искаш да качваш - пак трябва да го прегледаш. Тичането трудно ще компенсира големи пропуски в него.
Виж, фитнес + тичане си е добра комбинация в съчетание с приемливо хранене. Поне има шанс да запазиш наличните си мускули, е, ако ти трябват.
А и с тичането ще отслабнеш навсякъде, не само в краката. Даже може оттам последно да свалиш, в зависимост от гена ти. Та не е панацея...
казано от inis9 на 09.02.11, 16:39:
Ама май няма предвид, че се е разширил в раменете, а в таза : ))))) И че краката му са пораснали...
Е тогава каква му е логиката да спира фитнеса и да почне бягане? :D
Ако е така да наблегне на горната част, но да не оставя и долната. ;)
09.02.11
20:43
Пич, ти поуки не си взимаш и това е. Пусна сумати теми, с почти еднакви въпроси, обяснявахме ти подробно, а ти продължаваш да ме изумяваш. Кажи ми само как реши, че ще пораснеш толкова, че едвам да се движиш? Тренираш от 2 месеца, не от 2 години! Естествено, че усещаш разлика в тялото ти. Просто то започва да работи...източените атрофирали мускули влизат в работен режим, пълнят се с кръв и вещества. За да станеш “опасно” голям ще ти трябват много повече от 2-3 месеца тренировки. Виж след 2 години може и да кажеш, че нещо дрехите не ти стават и не ти е приятно да са ти толкова големи мускули...даже пак се съмнявам това да стане. Искаш да ми кажеш, че те е страх да не постигнеш тяло като на професионален спортист, като на манекените от списанията или на бодибилдърите в по-леките категории?!? Е ако е така, защо тогава въобще си се пънал да ходиш на фитнес тези 2 месеца?!? Ако сега спреш фитнеса за 3 месеца, все едно не си тренирал през последните 2. Спри го за 5-7 дена, да си отпочине тялото ти...това го разбирам, напълно нормално е, но това да го спреш за 3 месеца, защото си ти е станало неудобно от мускулите ти ме вкарва в забвение :X Айде малко премисли нещата. Запитай се какво въобще искаш, а след това се опитай да разбереш как да го постигнеш. ;)
Хаха и аз в началото като почнах с тренировките и се чувствах гардеробест, докато посвикна с напомпани рамене, които в ежедневието не са най-използваната мускулна група.А сигурно многото храна е хванала и мазнинка, защото на изчистен човек ширината няма как да стои зле.. ако си се тъпкал с дюнери след всяка тренировка, нормално е да не си харесваш визуално мускулите. Придал си си обем все пак. (който обем не е безкраен, крака или рамене - не растат безкрайно) Както казва пичът отгоре, много важно да се запиташ какво искаш в момента. слабеене,мускули..не е да влезеш в залата за два месеца и да излезеш релефен и силен. С почивката ще се отпуснеш отново, ама ква ти е файдата
Мнението беше редактирано от lotfil на 09.02.11 21:09.
10.02.11
00:06
Според мен се бяга всеки ден
казано от Петко К на 10.02.11, 00:25:
А според мен изобщо не се бяга, освен ако не те гонят :D
Лудите също бягат из двора на лудницата.
13.02.11
16:21
5 дена в седмицата пробвай без събота и вторник ама 3 дена са малко за резултати :)
18.05.11
07:43
Определено кардиото/бягането е добре да се съчетават с фитнес. Аз съм съчетавал лека атлетика с фитнес и резултатите са умопомрачителни. Само да питам скептиците какво мислят за спринтьорите и другите лекоатлети (почти всички лекоатлети вдигат щанги. Всички знаят коя е Стефка Костадинова - тя е можела да прави клек с 190кг. Кой от вас може да го направи?) А и виждали ли сте лекоатлет с грозно тяло?
Моят съвет е ако не можете да се лишите от фитнеса, не се лишавайте от него, а го съчетайте с бягане. НЕ само на пътека, лятото и пролетта пробвайте и в парка. Много хора също си мислят, че с бягане лесно се сваля мускул. Аз исках да сваля малко мускулна маса и искам да ви кажа, че с бягане много трудно го постигнах. Като тук говоря, че съм избягал над 350км с тази цел. Просто мускул не се сваля лесно.