08.02.11
21:14
От 3 месеца ходя на фитнес, когато почнах тежах 58кг. за 2 седмици станах 60кг. И от тогава до сега не съм мръднал винаги когато вляза и се премеря тежа 60-61кг. Ям по 5 пъти на ден каквото трябва и стабилно и съм с бърз метаболизъм. Постепенно увеличавам килограмите и усещам как заяквам, но защо килограмите си седят? Висок съм 169см.
08.02.11
21:57
Някой път и така се случва. Тренирай и резултата ще е на лице. В началото наи-бързо може би се качват кг. Тренирай добре, храни се добре, почивай добре и всичко ще е на 6.
Допускам че тренировката ти е тип силово-културистична, но докато не я опишеш това си остава загадка ...
08.02.11
21:58
опиши как тренираш : )
Незная как точно да я опиша така, че ще я опиша както аз мисля.
ще я опиша с примери
Мечка като 1-во упражнение
1-ва серия загрявам с 25кг 12 повторения
2ра серия 35кг 10 повторения
3та серия 45кг(максимум толкова вдигам) 8 повторения
4та серия 45 кг 6 повторения
5та серия 30 кг. 8 повторения
С почивки около 1мин до 1мин и 30 сек (по часовник или се старая да го правя така)
Винаги 1вото ми упражнение е по 5 серий
После ги правя по 3 серий другите упражнения с по 10-8-8 повторения
Кажете какво още или как по точно да я опиша, ако може.
08.02.11
22:44
Колко упражнения правиш на мускулна група, колко серии са ти до отказ, правиш ли крака, опиши си един храноден. Без тези неща описани подробно само Алена може да ти помогне.
Като цяло най-вероятно решението на проблема ти е да увеличиш калорийте и да минеш на по - базов тип тренировки.
Мнението беше редактирано от huckleberry на 08.02.11 22:46.
Ходя Пон-бицепс по 2 упражнения с по 4 серий сяка и гърди по 3 упражнения с по 4 всяка. Вторник - Гръб - Мечка 5серий, скрипец отпред по 3, лодка - 4, скрипец зад врат по 3 и за рапец по 2. Четвъртак - Рамо по 1 упражнения за всяко рамо с по 4 серий и трицепс с 3 упражнения по 3-4 серий. Петък крака 6 упражнения по 3 серий. Като всеки тренировачен ден права по 1 упражнение за корем и пон и сряда ходя да бягам.
Имам чуството, че като правя по 4 серий са ми много но както казах по горе имам поне 2 серий за загрявка на мускула 1 с големите килограми и накрая 1 да отпусна. Мисля да сложа отпускането на посленото упражнеие от мускулната група вместо на всяко...или?
може просто да си стопил малко мас за сметка на месото и затова килограмите ти да не са мръднали
То и аз почти не качвам килограми,пък ставам все по-силен и по-силен.Обилно се храня,тичам след тренировка.Даже бях на програма за маса преди известно време,защото ми харесаха урпажненията,но не качих,а килограмите,които дигам постояно се увеличаваха.И сега е така.Аз се радвам,ти толкова ако искаш да станеш няква маймуна,храна и тренировки майна,тва е.
09.02.11
17:24
пич ти тренираш от 3 месеца и искаш да станеш здрав,това го няма никъде
казано от dragovich на 08.02.11, 21:14:
... Постепенно увеличавам килограмите и усещам как заяквам, но защо килограмите си седят? Висок съм 169см.
Нищо ненормално - щеше да е притеснително да качваш теглото, а работните тежести да си остават същите... ;)
Качването на теглото е повече въпрос на хранене, там потърси проблема.
Много често тренираш и може би претренираш.Майк Менцер препоръчва да се тренира на всеки четвърти ден :)
09.02.11
21:03
Силата ти расте бързо, защото си начинаещ, който не е тренирал преди това. Т.е. нервната ти система започва да се учи да използва по-добре мускулите, както и самите ти мускули да работят по-добре и в синхрон с другите мускули.
А за качването е нужно строителен материал. Няма ли достатъчно - няма как да се направят мускулите. От въздух не става.
09.02.11
21:15
казано от Guletlaskacha на 09.02.11, 17:24:
пич ти тренираш от 3 месеца и искаш да станеш здрав,това го няма никъде
Не съм съгласен !! В първите си 4 месеца качих 15 килограма...Оправи си храненето,наблягай на въглехидратни храни - ориз,картофи,хляб,макарони,мляко...Разбира се и белтъчини - месо,риба,сирене,извара,яйца и пак мляко...Просто съчетай тези работи и с времето ще стане.Казаха ти го,нормално е като начинаещ бързо да качваш силата,но това ще спре в определена точка докато не качиш килограми. :)
На мнението на Торес съм,и аз за 4 месеца ка4их над 12 кила.Храни се правилно,тренирай правилно и няма как да не ка4иш кила.Ако искаш пробвай с гейнер аз след 1вия месец трен го взимах известно време и ка4их 5-6 кила само от него,без да се омазня,само дето доста се нацепих по рацете.Успех ти пожелавам с ка4ването
Храня се правилно от както съм почнал и нищо. А въглехидрати приемам всеки ден в 4 от 5 хранения. Ефекта е по-добър когато приемам много въглехидрати 1 час преди тренировка нали? И отделно през почивните дни да продължавам ли да ям повече въглехидрати или да наблягам на протеинови храни?
10.02.11
00:07
Щом си с бърз метаболизъм май ще качиш по - бавно, прави си диетата пък ще качиш
казано от dragovich на 10.02.11, 00:05:
Храня се правилно от както съм почнал и нищо. А въглехидрати приемам всеки ден в 4 от 5 хранения. Ефекта е по-добър когато приемам много въглехидрати 1 час преди тренировка нали? И отделно през почивните дни да продължавам ли да ям повече въглехидрати или да наблягам на протеинови храни?
Дефинирай “правилно хранене”.
За едни това е ВВД, за други ВМ НВД или РБД. И всички имат прогрес. Какво излиза? “Правилното хранене” е доста разтегливо понятие.
А правилния отговор би трябвало да е: “Правилното хранене” те прави здрав и води до прогрес в зависимост от целите. Щом нямаш желания прогрес, не си уцелил правилното хранене.