09.02.11
23:19
Здравейте!
След поредното преяждане реших да променя живота си. Звучи познато, а може би - нелепо и ненадеждно, но.. Нe ми е първи опит и се надявам този път да успея. Не мога да кажа, че съм твърдо решена или вдъхновена, а по-скоро съм си ядосана.. Имам чувството, че е станало много късно /изчаках да дупето и бедрата ми да се покрият с целулит (dull)/, че резултатите са безкрайно напред в бъдещето, че няма да се справя и прочие черни мисли.. Знам, че е безсмислено, и се опитвам да се овладея.
Хайде малко смислена информация - на 18 съм, висока 1.68, тежа 53, не се храня добре, не спортувам и това трябва да се промени сега. Старт! :D
Не искам да се замислям за дългосрочни цели, гадно ми е.. Ще си поставям цели ден за ден, за да чувствам прогреса постоянно. Утре:
- ще гледам тренировка по йога и ако ми хареса, ще се запиша /всеки ден минавам покрай един йога клуб/
- ще се постарая храната ми да е добра
- ще си купя един шоколад и ще изям само едно парченце от него /тренировка за волята ми 8-)/
- ще правя упражнения половин час
Започвам намръщена, но се надявам, че скоро ще се усмихвам. (wasntme)
Сладки сънища! : )
09.02.11
23:20
Успех, Вихър(к)е!
Един съвет - пропусни покупката на шоколада. Това “ден за ден” го замени с хранителен план и кардио тренировки.
здрасти :)
ще подкрепя колегата “ден за ден” можеш да променяш цвят на косата, прическа, грим, но не и тялото си ;) то изисква ... повечко време и ясна идея какво искаш да се получи накрая
успех
10.02.11
10:22
Aко проблемът е шоколадът - защо да не се яде по 1 на ден и пак да си с хубаво тяло?
Освен черно и бяло има и много други цветове. Освен ядене на шоколад и грозно тяло и неядене и хубаво тяло има и вариант, при който си се яде шоколад и тялото е здраво и красиво.
10.02.11
12:21
Честит дневник, Вихър ! Пожелавам ти успехи в постигането на желаните цели! :)
Аз също съм преминала през кошмарите на преяждането. Дори и в настоящето понякога си причинявам подобни неща ... кога от нерви, кога от дискомфорт, кога по навик... Не знам при теб какви са причините да прекаляваш Искам да ти кажа, че не си заслужава да тормозиш организма си по такъв начин. Лично аз съм твърдо решена да изляза от този порочен кръг. Сега може да ми се случва занчително рядко, но усещанията след безразборно тъпкане със сладкиши(преобладаващо), са много неприятни. Въпросът е да си дадеш сметка кави вреди си нанасяш и успоредно с това качваш и килограми, което никоя жена/ момиче не би искала.
Що се отнася до шоколада... Можеш да си хапваш, но е хубаво да го правиш в по - ранните часове на деня и то в умерени/разумни/ количества :)
Пожелавам ти воля и постоянство в постигането на целите ти, а успехът сам ще дойде! (sun)
10.02.11
12:47
Честит дневник и успех!
Иначе и аз се налага да кажа, че промените изискват някакъв план ... не необходимо да е супер точен, обикновено резките промени са тежки и депресиращи, но като имаш ясна идея за крайната цел можеш ден за ден да вкарваш по още нещо към режима. Така промяната е гладка и безболезнена.
Относно шоколада - в крайна сметка по-добре шоколад отколко вафли и кроасани например :) Аз винаги съм се чудил как може някой да си купи шоколад и да не го изяде целия?! :)
При хубав режим и тренировки и аз съм на мнение, че може и по един на ден да ядеш и пак всичко да е на 6!
Отново - успех!
10.02.11
21:32
Благодаря на всички! (sun)
Стоянчо, не пропуснах покупката на шоколада, но още не съм си хапнала блокчето за днес. Може и да го пропусна. Иначе си прав, че ми трябва план, но много пъти съм си съставяла и не съм го изпълнявала, така че ще почакам.
FRANKO1, нека една седмица да не се издъня и ще си съставя план.. (wasntme)
Oranje, шоколадът е на блокчета, тоест лесно е да се разпредели по дни, затова с него си правя експеримента и него споменах. Не мисля, че ми е най-големият проблем в менюто, макар че определено не го броя за плюс. Проблемът ми е, че нямам мярка. Изяждам например един шоколад и една кутия с бисквити просто защото съм ги намерила вкъщи. Не си хапвам, докато се заситя, а докато свърши, каквото има..
Iva Dimitrova, моите причини са същите..
Иван Божанов, вафли и кроасани също ям. :D
Благодаря ви отново.
Та.. днес нямаше тренировка по йога, но утре има и ще отида.
Правих упражнения, каквито се сетих - клякания, планк, разни с гирички, разни други, които не мога да опиша. (wasntme) Сега разглеждам клипчета с упражнения в нета, за да се уча от тях.
Храната ми е следната:
7.45 - половин кофичка кисело мляко с две лъжички овесени трици, един банан, кафе с мед
10.45 - банан
13.00 - печени картофи със свинско
16.00 - три кивита и чаша сок от компот
19.00 - 3 жълтъка, зелева салата, 100 гр печени фъстъци
утре ще закуся стабилно, че днес ми беше гладно до обяд.
как е храната?
казано от Вихър Вихронрав на 10.02.11, 21:32:
Храната ми е следната:
как е храната?
Не е добре.
Идеи:7.45 - половин кофичка кисело мляко с две лъжички овесени трици, един банан, кафе с мед: овесените трици нека са овесени ядки и поне 4 лъжици
10.45 - банан добави му едно кисело мляко
13.00 - печени картофи със свинско добре
16.00 - три кивита и чаша сок от компот, махни компота, тук бих сложила фъстъците и то не цели 100 грама
19.00 - 3 жълтъка, зелева салата, 100 гр печени фъстъци нека яйцата са цели
10.02.11
22:11
благодаря, Анелия, ще те послушам за всичко без яйцата, защото не обичам белтъци. :)
утре за закуска мисля да хапна две филии хляб Вита, намазани с мед, и евентуално банан/киви. това добре ли е? хлябът ми е съмнителен. между другото, много обичам мед. (sun)
10.02.11
22:14
спред мене нищо няма да направиш не си достатъчно амбицирана
казано от Guletlaskacha на 10.02.11, 22:14:
спред мене нищо няма да направиш не си достатъчно амбицирана
И ти по кои критерии разбра, че не е достатъмто амбицирана?! Щом е започнала дневник, това означава че е - и заслужава окуражаване. Негативният подход ще подейства ли според теб? Познаваш ли я за да кажеш точно това? Не се заяждам, просто на мен ми стана неприятно да прочета това...
Вихрогонче, добре дошла! Никой не се е родил научен и никой не се научава на 100 %. Така ме питай, пробвай, давай - и ще стане!
Обмисли включване в менюто си на следните продукти:
1.Белтъчини - пилешко, риба, извара, цели яйца (видях, че махаш белтъка)
2.Въглехидрати - овес, кафяв ориз, киноа, елда
3.Мазнини - зехтин, сурови бадеми/орехи, сусамов тахан, ленено семе
В дни, в които ограничаваш въглехидратите, приемай повече мазнини за да имаш енергия. Белтъчините ги дръж при всяко положение високи (т.е. от тях не се лишавай).
Състави си примерен хранителен режим, изчсисли си калорийния баланс(има калкулатори), нагоди режима съобразно тренировките ти и го пусни за коментари.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.02.11 22:28.
10.02.11
22:32
разбрах по това че все нещо не и изнася неможе без шоколад неможе да яде яйца и т.н.
ми като неможеш стои си леко пълна...
11.02.11
07:59
E! Леко пълна (dull) При 53 килограма ?!
11.02.11
22:09
Здравейте!
Guletlaskacha, дано не си ме усетил правилно :Р
Козуначе, (sun)
Стоянчо, благодаря за насоките. Според формулата, която намерих в сайта, необходимите ми калории на ден са 1300. Като си запиша храната за днес, ще се опитам да сметна колко е, само че ми е трудно да преценявам количествата. Има неща, които не ям /не защото не обичам, както е случаят с белтъците/ сред тези, които си написал, така че ще ги пробвам. Което ми напомня, че днес по съвет на Анелия исках да си купя овесени ядки, но видях, че някои са цели, други са фини.. кои да бъдат?
А тренировките ми не са нищо конкретно.. Днес изтичах три и половина обиколки на стадиона със средно темпо и се уморих. Набелязала съм си няколко видеота с упражнения в youtube и утре ще тренирам според някое от тях. Ще трябва време да ми се избистри положението. Между другото, гледах тренировка по йога и не ми хареса.. главно заради учителя.
Храната:
8.00 - две филии хляб Вита, намазани с мед, банан
12.00 - 2 жълтъка, зелева салата със зехтин, свинска пържола
16.00 - половин кофичка кисело мляко, две лъжички овесени трици, едно блокче шоколад :D, половин банан
20.00 - свинска пържола, малко сирене и друго не намерих в хладилника (wasntme)
^сметнах ги около 1200 ккал, но като чета, ми звучат повече :)
Утре е ден за пазаруване и ще си презаредя хладилника, ямиии. Днес ми беше много вкусно. (sun)
Благодаря ви и приятна вечер!:)
казано от Вихър Вихронрав на 11.02.11, 22:09:
Според формулата, която намерих в сайта, необходимите ми калории на ден са 1300.
Това не може да бъде. Смятай пак. 1300 може би са ако лежиш неподвижна. Сметна ли коефициент на физическа активност?
15.02.11
10:49
Оо, да, права си, 1650 излязоха, като ги сметнах пак. (blush)
Аз си пия кафето, хапвам и си мисля.. Тези дни такива неща ми се случиха, че забравих колко съм сланинеста и грозна. И противно на логиката, храната ми беше хубава /имам предвид без сладко, тестено, пържено и т.н/. :) Не съм яла нищо /очевидно/ вредно от 6 дни. За мен е много. (wasntme) Остават ми още пет блокчета до края на експеримента с шоколада /мама изяде едно (giggle)/.
Малко по-късно ще се изпотя заедно с тези сладури: http://www.youtube.com/watch?v=Kq1HnakX5C8 (sun)
Чуйте тази сладка неангажираща песничка:
http://www.youtube.com/watch?v=LjhCEhWiKXk
и хубав ден!