01.05.05
16:04
Ами тренирам футбол всеки ден по час и половина.Интересува ме ако си пия добавките по програма,но вместо на фитнес ходя на Футбол това може ли да е пълноценен замесник.
Футбола до някаква степен може да замести кардио тренировката, но това е относително, понеже при кардиото има натоварване, което е с относително постоянен интензитет. Докато когато тренираш футбол, интензитета на натоварване е променлив.
Футбола не може да замени бодибилдинга по никакъв начин.
Иначе всички в този форум щяха да са футболисти с дългогодишен стаж.
Бодибилдинга натоварва по съвсем различен начин тялото от тренировките по футбол.
Прочети статиите в bb-team.org и ще ти се изяснят доста неща относно бодибилдинга.
Успех!
01.05.05
16:46
е няква алтернатива няма ли.Не мога да спра с футбола щот сам стигнал твърде далеч.Тогава 2 пъти седмично фитнес и химия ще свършат ли работа.Главно за маса питам
С _химията_ много бързо напредваш, но тука не сме химици нали?(или греша). Няма нужда да се отказваш от футбола. 3 пъти седмично в залата няма да ти навредят и може да качиш маса спокойно. Трябва голямо внимание да обърнеш на режима на хранене и възстановяването.
Дай малко повече информация (години, височина, килограми, тенировъчен стаж, сваляш ли лесно маса или лесно се _омазняваш_, спазваш ли някакъв хранителен режим).
Не бих ти препоръчал да се насочваш към _химията_. Има достатъчно суплименти за покачване и поддържане на мускулна маса. Има хиляди постове във форума изписани по тези въпроси, трябва само да ги прочетеш и внимателно да изчетеш сайта.
глей ся ти ако си супер огромен ще си като охлюв на терена по добре 1 средно едро и орелефено тяло
01.05.05
17:08
Сагласен съм,обаче аз съм 188 висок и 60 кила.Не искам да сам огромен а да кача “само” 20 кила за да изглеждам добре.Нямам никакъв стаж във залата,обаче във футбола имам стаж 6 години.Много трудно качвам маса,но не съм и пробвал сериозно така че още незнам.
Така, видях от друга тема че си на 16 години. Когато започнах да тренирам бях малко по-малък от теб сега. Приятел с твоите размери започна да тренира с мен. За една година постигна много яка форма, беше доста амбициран, защото на тези размери изглеждаше много слаб(хилав). Много ми се дразнеше че качвах бързо. Истината е че кавахме с едно и също темпо, но ми личеше повече понеже съм по-нисък. След като си оправи формата не мога да го стигна, нито на килограми нито на сила.
Тези 20 кг ще ги качваш около 2+ години. Пак повтарям, не е нужно да взимаш _химия_ за да качиш. Трябват ти сериозни тренировки и добър хранителен режим. Имаш много време за развитие, за това не се хвърляй на забранените медикаменти.
офф:
Да спомена само, че в онези мътни врмена информацията беше толкова оскъдна, че няма накъде. Сега доколкото забелязвам повечето хора ги мързи да четат: “дайте програмата пичове”. Да но не става така. трябва самичък да си я направиш, защото всеки организъм е уникален и реагира по различен начин при определени условия.
Пак ще потретя - в сайта и форума има цялата информация която ти е необходима да направиш тренировъчна програма и правилен хранителен режим.
01.05.05
17:30
ама аз като казвам химия имам предвид гейнър и креатин,а не забранени медикаменти.А и нямам толкова време-2 години са адски много време.Трябва да кача м 10-на кила за 4 месеца,после ако ще и да е бавно.
И с гейнъри и креатин пак трудно ще качиш 10кг за 4 месеца. За да не си губим времето в приказки, състави програмата за трениране и хранене. 3 пъти седмично е добре като начало. Разгледай режимите и тренировъчните програми за покачване на маса.
2 години не са изобщо много време - от твойта гледна точка може и да са много време, но ще разбереш че не си прав. При бодибилдинга се иска много търпение и постоянство.
Успех, имаш потенциал, сега остава да го развиеш.
01.05.05
17:41
става вапрос за 10 кила за четири месеца.Тъи като треньора ми каза че тря да напълнея задалжително.А за програмата си нямам и на идея.Знам само че наи добре е например Пон.-Сряда-Петък,ма не знам кво да тренирам.Пълен аматьор съм.
01.05.05
20:25
човече,химията няма да ти свърши работа.или това което натрупаш с нея ще изчезне за отрицателно време ако спреш.10кг за 4 месеца не е невъзможно,но ако не тренираш футбол,защото са..кажи-речи несъвместими ако ще трупаш маса.
“не искам да ставам некав огромен” тва ми звучи толкова смешно се едно само да щракнеш с пръсти и вече си Арни ! Стреми се кам максималното за да постигнеш нещо !
02.05.05
12:42
в наши дни за медицината няма спирачки :wink:
Прави за тези, които знаят как да я използват рационално. За тези които си мислят че ще тъпчат креатин и всичко ще е наред се лъжат жестоко.
[quote author=“Nikito1”]става вапрос за 10 кила за четири месеца.Тъи като треньора ми каза че тря да напълнея задалжително
Когато се казва “маса” се подразбира мускулна маса, а не тлъсто. За четири месеца мога да кача и 20 кг, но 80% ще е лой, което не е целта на занятието и това не е бодибилдинг. За това давай три пъти седмично тренировки в залата, прави базови упражнения и се храни правилно. Всичко ще бъде наред, само време повече трябва. Ако искаш да качваш мазно 4 месеца, ще ти пречи на футбола и ще си двойно прецакан - мазен и трудно подвижен.
Измисли ли програмата и хранителния режим. Като ги съставиш ги постни.
02.05.05
13:07
10Х
Футбола е най-доброто “кардио” и най-добрия начин да се “изградиш” като ектоморф, ако спортуваш още от малък.
Качването на маса (каквато и да е) е обтано пропорционална на времето което играш футбол. Ако продължаваш да играеш футбол НИКАКВА химия няма да ти помогне, защото дори и да качиш въпросните 20кг с химия още след няколко месеца ще се върнеш на старото положение или близо до него!
За да качиш маса трябва да направиш две неща:
-да спреш или намалиш кардио дейността до минимум
-да се научиш да ЯДЕШ, това ще ти е най-най-трудното нещо.. защото един ектоморф яде колко мишка.
Аз самият съм играл 15 години футбол и преди да почна с фитнеса поддържах 55кг. Погледни един Е.Гъргоров който е около 170 и е 60кг. Същото положение е и с Христо Янев. За да поддържаш кг., които качваш в залата трябва да е ендоморф (един Чиликов) за да можеш да поддържаш големи кг. въпреки многото тичане.
Трябва да избереш какво искаш повече: да тичаш като вятъра или да качиш кг. Другия вариант е да приемаш огормни количества въглехидрати и да пиеш преди и след вяка тренировка (или на всеки час) амино и гейнъри....
02.05.05
17:15
Мисля да пробвам с този вариант :wink:
Мисля да пробвам с този вариант :wink:
Sure… малко скъпичко излиза.. иначе не забравяй и здравото хапване.. в това число и мазнинките.. че без тях за никъде 8)
Ако целта ти е релеф може донякъде да ти е от полза но как ще качиш маса например на ръцете или трапеца която после да изчистиш ?
03.05.05
14:34
ми аз първо трябва да кача за да работя за релеф,така че първо ще пробвам с яко тъпкане и добавки и после ша му мисла за релеф.