10.02.11
22:04
Здравейте форумци! Искам да попитам дали имам гинекомастия?
Прочетох доста от темите тук за гинекомастията и доколкото разбрах основното е да имаш топче под зърното!
Аз нямам нищо твърдо, на пипане е мазнина както например е на корема! Никога не ме е боляло и не съм изпитвал дизкомфорт, но наистина се чувствам неудобно!
На 22 години съм.Преди 1 година реших да отслабвам. Бях 110кг 188см висок и отслабнах до 81кг на които съм в момента! Ходих и на фитнес 2 месеца, пих течен Л-Карнитин и настина това ми помогна да отслабна! Храня се здравословно доколкото мога! Не ям пържено, мазно, сладко! Ям доста диетични продукти и такива богати на Фибри! Като цяло килограмите ми са добре, но съм отпуснат в корема и гърдите! Сега намерих една писта и ще започвам да бягам! Ако можете да ме посъветвате нещо ще го оценя! :)
Темата беше редактирана от Simo Simov на 10.02.11 22:07.
10.02.11
22:13
за мене това си е гинекомастия спорес мене ти трябва зала не писта
прави фитнес 12-15 повторения от всичко и после тичането наблегни и на коремните преси прави по 150-200 бр през ден трябва ти много работа,но мисля че може да се преобразуваш,но ще ти трябва поне година
пии по 2-3 зелени чая с канела всеки ден
вкарай и 1 литър чай от бабини зъби трябва да повдигнеш тестостерона в тялото ти,напълняването в гърдите най-вероятно се дължи на женския хормон естроген които поемаме с некачествени храни като месо салами наденици кайма и кои знае още къде
Мнението беше редактирано от Guletlaskacha на 10.02.11 22:20.
10.02.11
22:26
казано от Guletlaskacha на 10.02.11, 22:13:
за мене това си е гинекомастия спорес мене ти трябва зала не писта
прави фитнес 12-15 повторения от всичко и после тичането наблегни и на коремните преси прави по 150-200 бр през ден трябва ти много работа,но мисля че може да се преобразуваш,но ще ти трябва поне година
пии по 2-3 зелени чая с канела всеки ден
вкарай и 1 литър чай от бабини зъби трябва да повдигнеш тестостерона в тялото ти,напълняването в гърдите най-вероятно се дължи на женския хормон естроген които поемаме с некачествени храни като месо салами наденици кайма и кои знае още къде
Човек! Аз даже сега съм по-добре! Преди година бях 110 кила и беше още по-зле положението! Аз не ям салами и наденици, главно пилешко месо(но и то е едко качество че да не говорим). Просто след отслабването се разпусна кожата. Преди поне беше по опъната от сланините!
10.02.11
22:30
казах ти фитнес да качиш мускулна маса да изпънеш кожата,ако не тръгнеш на фитнес няма оправия с тази писта която си намерил няма да оправиш нещата кожата ще си стои увиснала аз свалих 25 кг за 7 месеца,но няма такова нещо виж ми програмата
Ако се отслабне много за кратко време се получава такова увисване на кожа. И според мен най-удачно е да тръгнеш в залата
10.02.11
22:36
ми може но имам един приятел който имаше гинекомастия(констатирана от лекар и приличаше много на това ) и с тренировки значително подобри положението
10.02.11
22:41
ти за колко време свали 30 кг
10.02.11
22:45
казано от Guletlaskacha на 10.02.11, 22:41:
ти за колко време свали 30 кг
Ами започнах след великден! И до октомври бях свалил всичко! Преди години пак съм отслабвал за 1 лято! Просто аз качвам много лесно килограми и ги свалям много лесно!
10.02.11
22:47
и това не е много хубаво защото е голям шок за тялото просто трябва да балансираш нешата хапвай 5 пъти дневно яйца месо ориз малки порции норедовно плодове зеленчуци също и яка тренировка това е спасението иначе под скалпела
18.02.11
11:23
Simo, имаш много подкожни мазнини и малко мусклули. Това говори за малко тестостерон и много естроген. Направи си хормонални изследвания, за да видиш дали имаш проблеми с хормоните. Правилно те съветват момчетата да почнеш да тренираш с тежести, това ще подобри хормоналния ти статус.
Като гледам снимките имаш доста мазнини в областта на гърдите, може млечната жлеза да е прикрита от тях и да не можеш да я напипаш. Тя не е задължително да е супер твърда, може да е мааалко по плътна от мазнините. Може да е само псевдогинекомастия, а може и да си е същинска гинекомастия, но за да се определи трябва да се направи снимка или евентуално някой по-опитен мамолог да опипа гърдите и да се изкаже.
Гледам, че имаш доста стрии. Те се получават много лесно при недостиг на цинк в организма. Прочети статията от линка и виж дали имаш признаците. Ако ги имаш, запознай се с причините за недостиг на цинк, изключи ги и почни да пиеш цинк като хранителна добавка.
Още нещо, казваш, че не ядеш мазно. Това е голяма грешка! Без мазнини няма от какво да се произвеждат хормоните. Яж си мазнини просто избягвай трансмазнините.
18.02.11
23:20
казано от www.gynecomastia-bg.com на 18.02.11, 11:23:
Simo, имаш много подкожни мазнини и малко мусклули. Това говори за малко тестостерон и много естроген. Направи си хормонални изследвания, за да видиш дали имаш проблеми с хормоните. Правилно те съветват момчетата да почнеш да тренираш с тежести, това ще подобри хормоналния ти статус.
Като гледам снимките имаш доста мазнини в областта на гърдите, може млечната жлеза да е прикрита от тях и да не можеш да я напипаш. Тя не е задължително да е супер твърда, може да е мааалко по плътна от мазнините. Може да е само псевдогинекомастия, а може и да си е същинска гинекомастия, но за да се определи трябва да се направи снимка или евентуално някой по-опитен мамолог да опипа гърдите и да се изкаже.
Гледам, че имаш доста стрии. Те се получават много лесно при недостиг на цинк в организма. Прочети статията от линка и виж дали имаш признаците. Ако ги имаш, запознай се с причините за недостиг на цинк, изключи ги и почни да пиеш цинк като хранителна добавка.
Още нещо, казваш, че не ядеш мазно. Това е голяма грешка! Без мазнини няма от какво да се произвеждат хормоните. Яж си мазнини просто избягвай трансмазнините.
По принцип ям мазнини под формата на зехтин! И да наистина в Горната част на тялото нямам мускули! А относно гърдите топче не се напипва и никога съм нямал симптом типичен за гинекомастията Като болка в областта на гърдите и тем подобни!
Никой не може да ти каже със сигурност по снимки дали имаш гинекомастия. Ти сам трябва да прецениш дали плътната жлезна тъкан която се намира зад ареолата е с диаметър по-голям от 2 см. Ако жлезната тъкан е повече = гинекомастия. Ако е по-малко от 2 см. в диаметър = адипозоастия , т.е. увеличено количество мастна тъкан. За наличието на гинекомастия изобщо не е необходимо да има каквито и да било оплаквания. Така че нещата са в твои ръце. Или пък отиди на лекар.....