23.01.11
10:22
Здравейте,
момиче съм на 26 години, тежа 54 килограма и съм висока 169 см. Тренирам от около два месеца, но серизно 4 пъти в седмицата (с инструктор) ;) Целта ми е да смъкна още 1-2 килца и да се стегна цялостно. Искам да чуя и вашето мнение относно хранителният ми режим и тренировките ми.
Тренировките ми са разделени на горна и долна част.
Долна част
Калф машина - 3х15 с 20 кг.
Клякане на смит машина - 3х12 с 15 кг.
Напади от стоеж по 12-15 на крак с 3кг.
Бедрено сгъване 3х12 с 15 кг.
Бедрено разгъване 3ь12 с 15-20кг.
Мъртва тяга - 3х12 с 5 кг. :))
Кардио - 40-50 мин
Горна част
Едностранно гребане с дъмбел-3х12 с 5кг.
Придърпване на вертикален скрипец-3х12-15 с 15кг.
Придърпване на долен скрипец -3х12 с 10 кг.
Рамо
повдигане лост от стоеж
Мъртва тяга
Кардио - 40-50 мин
Корем тренирам всеки път.
Моля кажте вашето мнение за тренировката ми и начина на хранене, кое е правилно и кое е грешно? Нещо в последователността да не бъркам и изобщо каквото ви хрумне ;) Благодаря много:)
Темата беше редактирана от anq zaharieva на 08.02.11 21:08.
Здравей :)
Първо, добре си се ориентирала към орязването на въглехидратите. Впрочем, тези спагети с доматен сос, които ядеш 1 път седмично, можеш да ги ядеш и по-често, стига да нямаш много други въглехидрати в храненето си.
Основната ми критика е към закуската ти. Очевидно мускулната маса и сила не ти е цел, но това не означава, че организмът ти трябва да изпада в такива лишения след ставане, че чак до обяд. До обяд овесените ядки, сиренето и поне 2-3 яйца задължително трябва да присъстват в менюто ти. Лишаването на организма от протеин и енергия за такова време забавя метаболизма, тъй като тялото ти влиза в критичен режим.
Най-горещо ти препоръчвам ядките, които ядеш, да са орехи, тъй като имат много добра хранителна стойност, голямо количество полезни мазнини. Вземи си и витамини, женска формула, тъй като тренираш и може да се появи дефицит на някой микроелемент в организма, а това е силно нежелателно.
Впрочем, нека в тренировката за долна част да присъства пълният клек, той се отразява много добре на женската физика. Нападите са ок. Сложи и римска тяга и не ти трябва нищо повече. Работи с тежести, които ти представляват предизвикателство, тъй като по този начин се засилва метаболизма и по време на следтренировъчно възстановяване разходът на калории е много по-сериозен. Което може и да ти спести всякакво кардио.
При горната част липсва директна работа за гърдите, така че ти препоръчвам да сложиш избутване на дъмбели от лег. Коремът го тренирай с повдигане на крака от вис или лакътна опора, може и с крънчове. Не прави коремни преси, тъй като ефектът от тях няма да е толкова добър, по-скоро ще си навредиш.
Дано съм ти помогнал :)
23.01.11
11:25
Здравей!
Аз ще ти предложа,да правиш кръгови тренировки за цялото тяло! Като редуваш упражнение за горна и долна част на тялото.
По този начин кардиото е излишно! Кръговите тренировки повишават метаболизма повече,от стандартната тренировка! Седмично 4-ри тренировки са достатъчни.На тренир. правиш 3 кръга от 10-12 упражнения,като 30сек. работа / 20сек. почивка. След време може да увеличиш на 4-ри кръга или работата на 40 сек..
Поздрави!
23.01.11
11:56
@Voyager - Благодаря за изчерпателното мнение. Относно закуската, ще опитам да хапвам повече, но сутрин нямам особен апетит:) Относно ядките не се бях сетила за орехите и хапвах предимно бадеми и от миксовете които са по магазините.
За корем правя точно повдигане на крака от вис и извивки встрани с дъмбели, тъй като коремните на лежанка хич на ми се отдават. Но дали е достатъчно това вие ще кажете :)
@Ivaylo Stefanov и на теб благодаря :) На мен кардиото ми е любимо и нямам проблем да го правя. Относно разделянто на тренировките мисля че е по подходящо, защото след почти всяка тренировка имам мускулна. По натам може би ще започна и кръгова тренировка :)
Както казаха, тренировката за горна част е предимно насочена към гърба. Включи и някое упражнение за гърдите, а може и за ръце.
Кардиото може да го намалиш до 30мин, щом е след тренировка не мисля, че имаш нужда от повече.
Закуската е едно от най-важните хранения за деня, с времето ще свикнеш да хапваш, просто опитвай :)
Спагетите мисля, че по-удачно е да минат към по-ранните часове на деня. Ядките са източник на полезни мазнини, а енергията от мазнините са усвоява по-бавно, преди тренировка по-добре ще е нещо въглехидратно, ако целта ти е енергия. Като преди тренировка имам предвид от 1 до 2 часа.
Последното нещо което ти остава да направиш е бягането рано сутрин на гладно! Пиеш едно кафе без захар и изчезваш по алеите :-) Това наистина стапя ! И сложи яйцата като първо хранене.
24.01.11
14:23
Добреемм, включвам + гърди + ръце! А долната част, ок ли е? Какво ще ми препоръчате за хапване преди тренировка?
Бягането няма да стане на този етап :) Обичам да си поспивам :)
24.01.11
14:41
Имаш същите данни като приятелката ми и същите цели като нея.При ръст 176 и тего 54 кг искаша да свали 3-4 кг.Друг е въпроса изобщо налага ли се да ги сваляш,но това е друга тема.Препоръчах и ударна доза кафе преди тренировка,3 чаши фреш от грейфрут всеки ден.Секс всяка вечер и сутрин(това е най-добрата кардио тренировка).И за 2 месеца вече е 51 кг и доста стегнат корем и бедра.Храната ти е ок,останалите колеги са ти казали какво трябва да коригираш.Поздрави
24.01.11
19:01
:D :D :D Eй това е то :)) Едни знаят секс и кекс, други секс и лимони, трети секс и грепфрути :D
Относно корема, втори месец няма резултат с повдигане на крака от вис и извивки встрани с дъмбели, но не се отазвам (muscle)
Иначе неусетоно съм свалила едно кило и вече съм 53, при положение, че кантара не мърдаше с месеци :)
24.01.11
19:10
Верно,че имаше такава синтенция,но наистина действа.Аз си поддържам доста добре формата така(не ми се налага да правя допълнително кардио :D ).Но майтапа на страна бях чел едно изследване ,че хора които приемат по 3 чаши на ден грейфрут без да тренират и да държат някаква диетав рамките на 2 месеца са свалили 3 кг.Но всичко е относително,всеки организъм е сам за себе си
10.02.11
09:16
Здрвейте отново :)
Бихте ли ми препоръчали марка витамини и минерали / женска формула / ? Благодаря :)
10.02.11
09:27
казано от anq zaharieva на 10.02.11, 09:16:
Бихте ли ми препоръчали марка витамини и минерали / женска формула / ?
11.02.11
08:01
Супер! Благодаря :) Поръчвам си го и ще пия по две суртин с храната :)
14.02.11
11:33
препоръчвам ти да замениш наклоните встрани с дъмбел с някакво извиване да речем
на времето се бях вманиачила по него и талията ми много нарасна-поне 4см за година
иначе ако правиш БАЗОВИ упражнения за гръб и гърди можеш да си спестиш тези за ръцете засега
14.02.11
14:15
Благодаря Кобра :) Точно за тези извики се бях замислила аз. Правя ги с 10 кг дъмбел, а ми казаха че няма смисъл да е с повече от 3! Дали е вярно това ? Защото сега имам адските болки в гърба ... :(