Храна преди/след треировка ?

11.02.11
16:08

Имам 1 въпрос.Колко време преди и колко време след тренировка (фитнес) е най-удачно да се храним , за да не качваме маса след това ?

За да НЕ качваме ли ? :o

11.02.11
18:08

За по сигурно, не се храни изобщо :D :D :D

11.02.11
18:34

за да се намалят подкожните мазнини ,за създаване на релеф имах предвид

11.02.11
20:14

30, 40 минути преди тренировка L-карнитин :D

Храненето преди тренировка трябва да е около час и половина - два преди тренировката. Да съдържа малко количество въглехидрати, повечко протеин и мазнини. След тренировката трябва веднага да се приеме протеин, а въглехидратите около 45мин.-1час след това. Забавянето на въглехидратите удължава времето за горене на мазнини, поради липсата на високи нива на инсулин, които да блокират извеждането на мазнини от мастните депа.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.02.11 18:59.

BE

14.02.11
21:31

казано от ProXxX на 14.02.11, 18:59:

Храненето преди тренировка трябва да е около час и половина - два преди тренировката. Да съдържа малко количество въглехидрати, повечко протеин и мазнини. След тренировката трябва веднага да се приеме протеин, а въглехидратите около 45мин.-1час след това. Забавянето на въглехидратите удължава времето за горене на мазнини, поради липсата на високи нива на инсулин, които да блокират извеждането на мазнини от мастните депа.

Еми аз например правя така-10мин.след тренировка ям 1 банан и след 45мин-1час ям яйца и фъстъци.Да го променя ли?

Имах в предвид точно обратното. 10мин. след тренировка яйца, и 45мин-1час - банан. Фъстъците не ти трябват след тренировка. Само забавят усвояването на протеина. Може да ги сложиш преди тренировка :)

BE

14.02.11
21:59

Еми тогава защо навсякъде чета,че трябвало след тренировка да се приема бърз въглехидрат.

14.02.11
22:11

И аз така го знам ,,След тренировка бърз въглехидрат и 20мин.по-късно протеин’‘??

14.02.11
23:04

ммм да и аз така знам ноо прави следното 20 мин преди тренировка един протеин с вода не с мляко и след тренировка пак така + 1 банан това е спорд мен

казано от person на 14.02.11, 21:59:

Еми тогава защо навсякъде чета,че трябвало след тренировка да се приема бърз въглехидрат.

То е така, но тук се пита съвсем различно нещо, а именно как, кога и какво да се яде след тренировка, за да се изгарят повече мазнини и да не се трупа маса. Затова и отговора ми е различен от общоприетия. Яденето на въглехидрат и протеин веднага след тренировка, е когато целта е качване на мускулна маса. ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.02.11 11:47.

BE

15.02.11
16:10

Ясно,моя грешка.Явно не съм разбрал правилно първите постове.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1