До там и дано не обратно - Lotfil

Темата е заключена.

07.02.11
23:03

Реших да започна и аз дневник..Не толкова, че ще кажа нещо достатъчно умно, че да подбудя съвестта ви да дадете съвет, колкото да виждам черно на бяло, че все пак върша нещо : D Казвам се Петър, на 18 години
Кратко описание на човека аз:
Роден съм преди 18 години,занимавам се с фитнес от около две.Преди това не мога да кажа,че съм бил кой знае какъв спортист - малко футбол,малко баскетбол,малко плуване.Обичайното за всяко дете,не съм задълбочавал и не съм надобрявал.Детството ми премина в четене на книжки,мотане по компютърни клубове,а впоследствие киснене по кафета,пушене и пиене.Идеята за фитнеса ми дойде лято 2009та.Почти месец на море и, както се предполага, тонове пържени картофки и цаца, литри бира и ментичка. Е,една вечер по чудо си останах в квартирката и седнах да си разглеждам снимки. Разбирате ли, един неспортуващ човек не оглежда мускулатурата, както занимаващите се. Чак месеци по-късно започнах да забелязвам у хората мускули,фигура, като до този момент описанията на нечия физика ограничавах единствено до дебел-слаб,нисък-висок. Както и да е,разглеждах си снимките и единственото, което ми идваше в главата бе “приличам на конус с тиква отгоре!” (до ден днешен описвам така този си период) Изведнъж разбрах защо приятелките ми от онези години така често решаваха да ме наричат “меченце”. Не бях чак тлъст, но пък доволно отпуснат и пухкав..
И така, тръгнах на фитнес, още там в черноморското градче.Съвсем неориентиран и без идея, все пак гледах да се придържам към всичките удобно написани в интернет хранителни и тренировъчни програми. Хареса ми. Връщайки се у дома, почернял и мотивиран, си намерих треньор, стигнах до няколко посещения седмично. Спрях всякаквите вредни боклуци до степен, че не мога да мина покрай количка за хотдог, без да ми прилошее, спрях цигарите, а последните месеци се преборвам и с проблемите си с алкохола.
Към днешна дата: Тренирам 4-5 пъти седмично, 4 дни по програма,която сменям на два-три месеца (сегашната- гърди-бицепс,
гръб-задно рамо-трапец,
рамо-трицепс,
крака) като корема го вкарвам два до три пъти седмично. Всеки ден правя и кардио. Редувам си хийт на колело/пътечка, ходене или въртене с постепенно увеличаване на наклон/трудност. HIIT-а го правя около 25 минути, а другото около 40.
Мерките ми към предичасов момент са(да се знае, че от няколко дни съм на легло и не съм тренирал+че се тъпках цял ден с лечебни супи):
Височина - 172см.
Тегло - 64кг. (75кг 2007ма,смъкнати до 55кг,качени до сегашното положение)
Талия - 72см.
Раменен пояс - около 120см.
Гръден кош - около 100см
Бедро - 55см.
Подкожни мазнини - ~8.5%
Яденето ми представлява един нестрог ниско-въглехидратен режим. Ям ядки и белтъци сутрин, въглехидрат по обяд и евентуално следобед (нисък до среден ГИ) а през целия ден си ломя свободно месо и салати. Много обичам плодове, но гледам да не прекалявам (най-спокойно си изяждам по килограм от който и да е плод, но постепенно научих, че със захар не се прави хубаво тяло)
Сегашната ми цел - бутане и дърпане още малко, след което преминавам на тренировка в суперсерии и поизчистване за лятото

Темата беше редактирана от lotfil на 09.02.11 19:10.

08.02.11
20:42

8.02

Е, след не знам доколко заслужената ми почивка, днес се вяснах отново в залата..
Събудих се по обяд, попреборил най-сетне тридневната болест. Хапнах малко овесени ядки,няколко белтъци и се приготвих за курсовете си. След уморителни часове в учене, се домогнах до един банан и кафе, колкото да си глътна лекарствата с нещо. До този момент почти нямам загуба на енергия, затова не съм и чувствал особен глад (не че имах много време, че да хапна нещо) В късния следобед отидох на тренировка, състояща се в
Гърди
полулег щанга 15,12,10,2х8
избутване дъмбели от наклон 10,2х8
флайс преса 3х12
лег щанга гилотина 3х10
и Бицепс
скотово сгъване 15,12,2х10
сгъване дъмбели от полулег 12,10,2х8
чуково сгъване от стоеж 3х12
Свърших сравнително бързо,защото се бях мотивирал отстъстващите няколко дни,и направих и Корем 2 упражнения с повдигане на крака в различни причудливи посоки, всяко по 3 пъти. Завърших с половин час ходене на пътечката
Известно време по-късно, най-после измъкнал се от градския транспорт, се прибрах и приготвих вечеря -
тънка пържола телешко с размерите на млада длан (трябва да си взема едно кантарче :D )
3/4 от чинията салата краставици и домати със сирене
купа със супа, състояща се от телешки бульон+малко картофи и моркови
Предстои ми евентуална втора вечеря или по-скоро малко учене,кофичка кисело мляко или извара и сън : ) утре съм на риба

Мнението беше редактирано от lotfil на 09.02.11 17:37.

09.02.11
17:51

9.02

Един изморителен ден. Справих се с хремата горе-долу, ама па дойде време да се върна на училице, следователно настъпи моментът на ранните ставания. Закуската ми се състоеше в шепа овесени ядки и няколко яйца. В училище бяха така добри да споделят закуските си с мен и до към обяд прибавих към вътрешния си инвентар на части няколко банана, ябълки. Врътнах две кафета и отидох да потренирам.

Програмата ми днес представляваше Гръб
3 вида набирания в по 3 серии (причина и да не се натъпквам и оливам, знаейки уменията си на лоста)
гребане с близки една до друга ръце, обърнати с длани надолу
мечешко гребане
Втората част от тренировката ми бе за Задно рамо
въртеливи движения назад с дъмбел с една ръка, полегнал по корем на пейка
и за десерт (не истински, а тренировъчен!) Трапец
повдигане пудовки 10 серии по 10 пъти с 10 секунди почивка между сериите
Завърших с приятни 40 минути ходене на пътеката.Гърлото ми е раздразнено и избягвам близките дни тичането, твърде аеробно ми идва : D

Яденето ми продължава към
16:30 - кисело мляко с два портокала
17:20 - загрявка за вечеря с малко риба, която не се сдържах да пробвам колко е сполучлива
18:30 - същинската вечеря риба (с размерите на мобилен телефон),варен картоф и салата моркови/зеле
Намазване след вечерята - някой друг плод,кисело мляко

10.02.11
18:10

10.02

Станах рано сутринта,закусих и излязох.Ядох набързо ябълка към 11, след това бях на фитнес от 12:30.Днес не си давах зор, но направих все пак Рамо
разтваряне настрани 60 пъти
преса с арнолд изтласкване 3х12
настрани-напред-нагоре 3х12
и също Трицепс
разтваряне над глава+нормално разтваряне 3х12
разтваряне с една ръка надхват+подхват 3х12
разтваряне с въже 3х12
Остана ми време за Корем свиване към тяло+нагоре+съчетание двете 3х30 и коремни преси от мега наклон 3х20
Тичах и 30 минути интервално на пътечка

Вечеря:
17:30 - телешко с моркови и салата
18:00 - кисело мляко 0,1 и малко плодове

11.02.11
21:35

11.02

Краят на седмицата! Станах рано, първи час физическо, порадвах се 80 минути. По обяд хапнах малко телешко с моркови, след това прекарах време с приятелката си. Вечерта се вяснах за последно тази седмица във фитнеса. Потренирах Краците доста ограничено, защото и нямах много време, а исках се поизтощя с малко кардио,че да си легна по-рано. Тренировката ми беше за прасец и разни неща на машините, като си спестих клековете. Кардиото си ми беше 30-40 минути на пътечката.

Мнението беше редактирано от lotfil на 11.02.11 21:35.

13.02.11
17:53

12.02-13.02

Два почивни дни! Прекарах ги в разходки навънка и мързелуване. Гледах да пия повече вода, яденето ми обаче беше слабо - главно плодове и зеленчуци, малко месо,сирене,кис мляко. Просто като не хабя много енергия, нямам много-много апетит. Какъв е резултатът ако при НВД приемам малко калории в нетренировъчен ден?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1