11.02.11
17:56
Здравейте,
пиша тук, защото ми трябва малко информация. Незнам защо, но от вкъщи немога да отворя сайта на НСА, затова ще задам въпросите си тук (надявам се има кой да ми отговори адекватно). Ето в какво се състой въпроса: Мисля тази година да кандидатствам в НСА. Не съм решил на 100% каква ‘специалност’ точно. Тук идва вашата помощ. Интересува ме какви ‘специалности’ има. Нещо близко до фитнеса и бокса. Това е което ме интересува. Доколкото знам има 2 ‘разновидности’. Едната е за треньор на даден спорт, а другата е за преподавател. И пак казвам понеже немога да отворя сайта реших да питам тук. Интересува ме какви са и как седят нещата с фитнеса и бокса в НСА. За бокс съм сигурен, че има, но за фитнес не съм... Както и да е. Интересува ме главно какво точно представляват ‘специалностите’, приемните изпити и т.н. Въпроса ми е доста обширен, но се надявам все някой да подхване тема и да изясним нещата. Искам да отбележа само, че спортуващ. Немога да кажа активно, понеже 1 година бях спрял поради контузия. Занимавам се с фитнес от около 5 години на аматьорско ниво. Спирал съм няколко пъти за големи периоди (от месец до година), но като цяло целия стаж е около 5 години. В НСА съм тренирал Ръгби, а преди това в основното ми училище хандбал (непомня име вече, но треньор ни беше една г-жа от НСА). Както и да е. Мисълта ми е, че има някакъв допир до спорт, не е като да нямам. Горе-долу съм в добра физическа форма (от 1 месец насам съм се хванал сериозно да тренирам - тичане, фитнес), понеже знам, че изпитите не са от най-леките и трябва да се представим добре. Без да пиша повече глупости оставям темата във вашите ръце.
Благодаря предварително.
• Спорт за високи постижения - редовно и задочно
р-л на програма - доц. М. Галов
• Спортен мениджмънт - редовно и задочно
р-л на програма - проф. Й. Калайков
• Спортна психология - редовно и задочно
р-л на програма - проф. Д. Кайков
• Спортна журналистика - редовно и задочно
р-л на програма - доц. Ст. Цонев
• Олимпизъм и олимпийско движение - редовно и задочно
р-л на програма - проф. Р. Бърдарева
• Спорт и сигурност - редовно и задочно
р-л на програма - доц. С. Йорданов
• Спорт, фитнес, здраве - редовно и задочно
р-л на програма - доц. Вл. Боянов
• Кинезитерапия - само редовно обучение
р-л на програма - доц. д-р Св. Янчева
• Спортна анимация - само редовно обучение
р-л на програма - проф. Д. Бърдарев
• Адаптирана физическа активност и спорт (за хора с увреждания) - редовно и задочно
р-л на програма - доц. М. Николова
• Физическо възпитание - редовно и задочно
р-л на програма - доц. Е. Николова
Надявам се да ти сам помогнал :).
Предполагам това ми трябва:
Спорт, фитнес, здраве - редовно и задочно
р-л на програма - доц. Вл. Боянов
Интересува ме какво включва, в смисъл след завърпване получава ли се сертификат за фитнес инструктор и т.н. Както и какви са нормативите за влизане, ако може и някакви дати или направо трябва да отида на място да питам...