11.02.11
22:30
Извинете,че така тапо ще питам но вижте това http://www.power-system-sport.de/whey-protein-80-en.html това е суроватъчен протеин понеже ми го донесаха (подариха) има вътре пише аспартам да се притеснявам ли от това да го пия или не моля ви се посаветвайте ме благодаря ви !
12.02.11
12:15
В малки количества е :) Ако не си решил да ставаш мега релефния dude - не се притеснявай :)
В малки количества е :) Ако не си решил да ставаш мега релефния dude - не се притеснявай :)
Ако беше в големи количества, трябваше ли да се притеснява ако желае релеф? Преди да изръсиш подобна глупост другаде, прочети за енергийните стойности на подсладителите ;) До автора: изпии спокойно протеина, вредата от аспартама е спорна, но ако ставаше въпрос за по-големи количества от този протеин определено бих се замислил.
12.02.11
13:39
Ако беше в големи количества, трябваше ли да се притеснява ако желае релеф? Преди да изръсиш подобна глупост другаде, прочети за енергийните стойности на подсладителите ;) До автора: изпии спокойно протеина, вредата от аспартама е спорна, но ако ставаше въпрос за по-големи количества от този протеин определено бих се замислил.
Добре бе мощен oO Случайно не съм чел, а знам, че аспартама е 200 пъти по-сладък от захарта, така че - ДА, трябва да се притеснява :)
Не си чел, а знаеш, т.е. опитал си еднакви количества захар и аспартам и установил опитно, че едното е 200 пъти по-сладко от другото?:) А по-сладко и по-калорично са различни неща, нали не смятш, че 1гр. аспартам = 200гр. захар, що се отнася до калории?
Мнението беше редактирано от AbSs на 12.02.11 13:55.
12.02.11
14:53
“Аспартам примерно в 160—200 раз слаще сахара, не имеет запаха, хорошо растворим в воде. Несмотря на то, что этот подсластитель, как и белки, имеет калорийность 4 ккал/г” http://ru.wikipedia.org/wiki/Аспартам
братята пишат,че аспартама съдържа 4ккал/гр!
12.02.11
15:00
bodytime.bg/какво-знаем-за-заместителите-на-захарта/
12.02.11
15:55
Благодаря ви за информацията и за съветите ще го изпия и повече няма да взимам такъв.
12.02.11
21:59
А още един въпрос най добре да го пия този протеин сутрин и след тренировка ,защото на опаковката пише след тренировка или най малко 2 часа преди това затова питам ще съм ви много благодарен !