12.02.11
18:47
Днес се замислих кое е по-добре? Зависи какви са ти целите, но все пак...
Предпочитате да спите повече, или да се събудите по-рано, за да може да вмъкнете още едно хранене към дневното меню?
Как ви се струва интуитивната идея на някои хора, които се будят нощем, хапват нещо, след което отново заспиват?
Да предположим, че опцията перфектна храна и добра почивка не могат да се съчетаят.
Достатъчни ли са 6 часа сън за пълното възстановяване? При всеки е различно, но лично на мен ми се е случвало по-дългият сън да ме омаломощи. След 10 часа прекарани в сън съм се чувствал като прегазен от камион. Естествено има го и другия момент, когато повечето сън автоматично означава повече енергия през деня.
Не съм сигурен, че съм уцелил правилният раздел.
Е това вече зависи към колко часа си лягаш да спиш ;) лягай 1 час по-рано, и стани 1 час по-рано и може да вмъкнеш още 1 хранене.
12.02.11
19:03
Нищо не замества съня ! Не си кради от съня за каквото и да било :D
12.02.11
19:13
Мм чел съм одностно това в един дневник на културист.Ситуцията е била ,че той не е можел да покачи маса нито сила.Решил да се събужда нощем за по едно хранене (леко естествено да не нарушава остатъка от сънят ти) и за 1 месец покачва значително теглото си и сила.
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 12.02.11 19:14.
12.02.11
19:17
Опитвал съм да се будя за “нощно” ядене,но не се получи при мен.Ям и заспивам без проблем,но на сутринта съм като пребит от бой,толкова ми се спи...За това намерих оптималния вариант за мен...Смесен протеин 84/16% бавно/бързо усвоим и така организма ми не остава “на сухо” или поне не за дълго...след което като се събудя си хапвам както подобава :)
Освен за се*с :D Ами съня по принцин не трябва да пада под 8 часа дневно, аз лично бих пропуснал 1 хранене за да спя 8-9 часа, а не 6-7.
Може преди да легнеш да си направиш извара със прясно мляко. разбиваш или го разбъркваш, и вечер като ставаш до WC, удраш 1-2 чаши, и марш към леглото :)
Ако имам възможност да избирам (често я нямам), то предпочитам да спя повече. Сънят лекува :) 6 часа са ми прекалено малко. Ставал съм посред нощ да пия шейк, ама съм го правил в продължение на 1 седмица и спрях, защото само си прецаквах съня - изживяваш един ненужен стрес от алармата в 03.00 часа и после още един след няколко часа. Ако щеш 12 часа спи, пак можеш да докараш 5 хранения за деня, които са достатаъчни.
П.П. следобедният сън също ми действа много възстановяващо! :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.02.11 19:46.
А какво ще кажете за 6-часов сън през ноща и 2-часов следобед ? При положение, че нямам възможност да спя през ноща 8 часа ? Благодаря предварително! :)
12.02.11
20:34
@Rock чел съм за различните фази на съня.По принцип тялото най-добре се възстановява при дълбок сън,който се постига при по-продължително спане,за тези 2 часа ти реално пак спиш,но е полу сън,защото тялото и нервната система не са напълно отпуснати-съответно не се възстановяваш така както би се възстановявал при 8 часа непрекснат сън,но ако нямаш възможност да спиш по 8 часа през ноща и това е вариант!По-малкото зло от 6часа сън на денонощие :)
Още повече сън и още едно хранене по-малко :D
Ако само от храненетата ми зависеше колко ще спя щях да ям 2, максимум 3 пъти на ден. То така или иначе всичко над 4 пъти си е чисто извращение, не че не го правя и аз понякога като ме удари апетита.
Мнението беше редактирано от G33K на 12.02.11 20:40.
казано от everytime we touch на 12.02.11, 19:03:
Нищо не замества съня ! Не си кради от съня за каквото и да било :D
x2
12.02.11
21:59
Среднощното хранене има приложение в режими за профи бодибидлъри с 6 и повече хранения дневно или при трениращи с по-скромни цели, които тренират късно вечер и имат място само за 1 хранене след тренировка.