хранителни добавки за повишаване на мускулната маса

PO

05.02.09
10:08

Въпросите са ми свързани с повишаване на мускулната маса , и по точно с хранителни добавки за повишаване на мускулната маса .
Висок съм  около 1.82   21 год. около 62кг, 65(не съм се мерил скоро)
От многото форуми и въпроси свързани с покачване , нарастване на мускулна маса, прочетох много теми и различни отговори.
Аз , съм по слаб и искам да кача , да натрупам маса отгоре около 6, 7 кг за начало
Може би по трудно качвам.
Целта ми е, да изглеждам оптически добре и кг. ми да съответстват на височината ми, в никакъв случай, не искам да се стремя към надуване или супер мускули.Ето и някой от нещата на, които се спрях. Разполагам с около 60 -70 лв.+ -

UNIVERSAL NUTRITION
1. Mega mass 3000
2. Gain fast 3100
3. Gain fast 4100 (в него има креатин, глутамин)

Искам да попитам може ли да се качва маса само с протеини и с аминокиселини ?

Креатин монохидрат

- препоръчителни марки - От българските: Нутрим, П&Б; от вносните: Optimum Nutrition, ABB, Weider, BioTech, SciTech. Основно креатинът във вносните продукти е на фирмата Creapure и се счита за най-добър.

На много места чета че креатина вреди много на черните дробове при повишаване на дозата и натоварва и затова съм малко резервиран от него……………..никога не съм приемал и незнам как ще ми подейства.
Какво мислите за тези продукти протеин или креатин е по ефикасен за мен
Или протеин и амино , или креатин и протеин заедно,  А бирената мая помагали ???

ГЕЙНЕРИ— експлоуд whey или  matrix—-те също са за покачване на мускулна маса .известно време пиех ГОЛД МАТРИКС на експлоуд

Какво мислите за тази комбинация  Gain fast 4100 + Универсал креатин ??

А за този масиращ шейк

300 мл мляко 1,5%
1 с.л. мед
1 скуп4е суроватка
1 банан
100-150 грама овесени ядки.

Моля да отговарят хора който са приемали тези добавки , за да мога да получа професионално мнение

Нека погледнем някой от продуктите. Например Gain fast 3100:
3100 калории
150g протеин
596g въглехидрати
15g мазнини.

Въглехидратите в бг, а и по цивилизования свят, струват няколко пъти по-евтино от протеина. С по-малко от буркан мен и 150гр протеин ще си направиш същия продукт, но сам си сметни колко пъти по-евтино ще ти излезе. Спестените пари ги дай за храна.

Добавките нямат ефект, ако храненето ти не е достатъчно. Колкото и да вземеш, каквито и да вземеш - не се ли храниш достатъчно само си губиш парите. По-добре ги дай на някое бедно момче, което знае как се яде и тренира, но не може да си го позволи...

При добър хранителен режим вече може да вкараш креатин (не се безпокой за вредните ефекти, просто не надвишавай дозата и пий поне 3л вода дневно), протеин (не гейнър) и амино. Кое как се пие - във форума има теми.

Маса са качвали и преди 70 години, когато е имало само протеини, от които най-осезаемият ефект е бил непрекъснатото пърдене. Сега при всевъзможни добавки много момци по залите не могат да качат. Ключът е в храненето.

Фирмите, които си изброил са в доста широк диапазон спрямо пазара. Цената е добра ориентировка - сравни сходните продукти и ще разбереш кое е по-добро.

05.02.09
12:16

вземи си на SCITEC нещо качествино масс 20 или др гейнъри

05.02.09
13:43

Хранителния режим е главното нещо! Хапвай стъбилно по 5-6 пети дневно без да броиш шейковете освен ако не са като тоя дето си предложил ти. Ще трябва и време, нищо няма да стане светкавично
Успех

13.02.11
02:22

Искам да попитам след като взема някаква креатинова матрица след това през почивката от него какво мога да си взема да ползвам.Протейн,амино,глутамин и витамини си пия.И искам да е нещо което се доближава до креатина.Благодаря! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1