Добавки след спиране

11.02.11
23:15

Здравейте!

Имах дълга пауза от фитнес тренировките. Сега ще почвам пак да тренирам и мисля първите една - две седмици да тренирам малко по-леко, като разчитам само на храната. След това обаче мисля да взема креатин, за по-бързо възстановяване. От тук идва и въпроса ми - какъв креатин да си взема? До сега съм пил само монохидрат и резултати имаше, но имаше и водна задръжка, която след спирането си отиде. За това ми е интересно какво ще ме посъветвате - да взема монохидрат на друга фирма, или друга разновидност на креатина?

Мерси предварително!!!

12.02.11
08:27

Аз не знам има ли без водна задръжка креатин - и мисля, че това е част от идеята. Въпросът, е че остава и малко мускул след това а и силата доста се качвам. Монохидратът е изпитана формула...

12.02.11
12:17

Да, ясно, но питам кое е по-удачният вариант - монохидрат на някоя друга фирма от това което съм пил или друга разновидност на креатина?
И идеята ми е да пия примерно сега креатин един месец, след което да направя месец пауза, и да си взема креатинова матрица.
Та... какво ще ми препоръчате? :)

12.02.11
13:11

И аз бях спрял фитнеса за известно време. От три седмици започнах пак да тренирам,като наблягах най-много на храната. Закупих си креатинова матрица и мисля от другата седмица да почна да я пия. Според мен потренирай една две седмици, като наблягай на храната най много, и почвай направо матричката..

12.02.11
13:23

Идеята ми, е че сега много съм отслабнал и съм си загубил формата, за това искам първите една-две седмици да не пия нищо, после да си взема някакъв креатин, който да пия един месец и тогава да направя пауза от един месец, след което да почна матрицата, като целта е да извлека максимума, както от тренировките, така и от добавките. (Все пак идват балове, тва онова, няма да приличам на скарида :) )

Мнението беше редактирано от DaMp370 на 12.02.11 13:24.

12.02.11
13:55

Ами добре, значи предлагам ти nutrition creatin extreme. Това е най-купувания креатин в сайта, от който си поръчвам добавките. Не съм го изпорбвал лично аз и не мога да ти кажа.. Но това е най купуваното..

12.02.11
14:46

трикреатин малата се понася добре и не задържа вода.Има приятен вкус и увеличава малко силата.

HE

13.02.11
00:14

Говорите си ей така като да не заспите.
Я обясни като си спаднал на кила и на сила с креатина ще ги върнеш ли, а после?
Добавки за връщане на форма не се ползват, а се започват, когато сте върнали предишната форма и има период на застой. Разбирам ви желанията да сте яки за кратко време, но тая работа така не става.

13.02.11
08:22

За един месец не се ли връща форма??

HE

13.02.11
09:55

казано от extreme на 13.02.11, 08:22:

За един месец не се ли връща форма??

Това зависи от много неща - за колко време е спрял човек да тренира, какви кг. и размери е бил при спирането, колко е загубил, как ще тренира и възстановява при започването, стаж в залата на трениращия. Зависи и от типа тяло. Много комплексни са нащета да се каже “ДА” или “НЕ”.

13.02.11
10:19

@автора - вземи си по-добреедин протеин изолат щом за възстановяване говориш.

13.02.11
11:23

Понеже финансите са ми ограничени, мисля да си взема само креатин и да наблегна на храненето. Поне в близкия месец няма да си взимам протеин. И иначе ми е ясно че формата няма да си я вазвърна ей така, от която и да е добавка.
Много мнения се изписаха, но отговор на въпроса ми не получих...

HE

13.02.11
11:48

казано от DaMp370 на 13.02.11, 11:23:

Понеже финансите са ми ограничени, мисля да си взема само креатин и да наблегна на храненето. Поне в близкия месец няма да си взимам протеин. И иначе ми е ясно че формата няма да си я вазвърна ей така, от която и да е добавка.
Много мнения се изписаха, но отговор на въпроса ми не получих...

Като са ти ограничени финансите оправи си храненето!
Какви отговори очакваш? Вземи си махраката Х или Y?
Ако беше прочел темата, точно над твоята нямаше да се налагат подобни питания /чудя се защо ли колегата си е правил труда да я пише изобщо/. http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35218
Интересното е, че си си навил на пръста за креатин и друго не искаш да чуеш.
Да не кажеш, че пак не ти се отговаря - каквото и да вземеш в твоя случай е все тая и в предния си пост обясних защо. Да ти го обясня и по друг начин - добавките са последния фактор за изграждане на мускулна маса!

13.02.11
12:42

Имах същата дилема като теб преди около 6 месеца.Не бях тренирал 2 години поради контузия бях отслабнал много бях в лоша физическа форма, за радост най - накрая се възстанових от контузията и започнах да тренирам отново и първото нещо на акъла ми беше какви добавки да взема та да стана бързо като преди,и тогава  си спомням се заговорих с инструктора в залата и той ми каза да потренирам 6-7 месеца без добавки докато стигна застой и тогава да почна да взимам таа реших да го послушам и резултата беше супер за 5 месеца върнах 12 кг мускулатурата ми се върна и стигнах застой тогава взех креатин монохидрат и протеини и качих още 5 кг .Затова според мен както и според повечето в този форум не си давай парите напразно сега потренирай 5-6 месеца само с ядене и то яко ядене направи си добра програма тренирай възможно най-интензивно и чак като влезеш във форма тогава мисли какви добавки да си купуваш.

AZ

13.02.11
13:19

Не искам да се заяждам,но ако снимката на аватара ти е от периода,в който си тренирал(а по принцип никой не си слага тагава в период,коато не тренира),значи добавки няма да ти трябват поне до 1 година,а формата ще си я възвърнеш за максимум месец!

казано от Стоянчо на 13.02.11, 10:19:

@автора - вземи си по-добреедин протеин изолат щом за възстановяване говориш.

Подкрепям това мнение...все пак протеина е основния “строителен” материал в нашия спорт...след като имаш кофа с протеин от там нататък можеш да мислиш за комбинации с креатин,но без протеин за мен всичко остава едно хвърляне на пари...

18.02.11
14:12

Да, знам. Ще се старая да си набавям максимум протеини от храната. Разглеждах, но още се колебая монохидрат ли да си взема или етил естер. Относно конкретни продукти съм се спрял на следните:
1. silabg.com/bg/147-OPTIMUM-NUTRITION-CREATINE-POWDER.html
2. silabg.com/bg/917-ULTIMATE-CREAPURE-CREATINE-MONOHYDRATE.html
3. silabg.com/bg/405-UNIVERSAL-CREATINE-POWDER.html
4. silabg.com/bg/2989-SCITEC-CREABOSE.html
5. silabg.com/bg/4798-PRIMAFORCE-CREAFORM.html

Ще може ли да ми препоръчате някой от изброените, или пък да предложите друг.
За етил естера нямам представа, ще съм много благодарен ако ми препоръчате.

Мерси предварително!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1