Жълтък - полезен или вреден?

GU

11.02.11
21:22

хайде да чуя мнения по въпроса

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 13.02.11 18:00.

За мен няма нещо от природата,което да е вредно!Дозата е важна...същото е и с жълтъците,аз обикновено пердаша по 3 цели яйца на ден стигал съм и до 6 за моя ръст от цели :D 174см и невероятните :D 73кг нямам проблем :)

11.02.11
22:13

Полезен е, що да не е. Под 10 яйца (цели) не падам дневно, а много често (през ден - 2) се случва и по 20+ да изям.

12.02.11
08:29

Наскоро чак си признаха учените, че можеш и по една кора да ядеш  на ден стига калориите да не ти дойдат много и да дебелееш.

BR

12.02.11
09:49

‘’Прекаленият светец и Богу не е драг.’‘Макар учените да казват,че холестеролът  от жълтъците не влияе на собствения аз си имам едно на ум.След като в един жълтък има препоръчителната дневна доза холестерол,защо да се прекалява толкова много.Може би правилото 4:1 е най-добро за яйцата,4 белтъка-1 жълтък.Прекомерния прием на жълтъци товари жлъчката.Имат наситени мазнини,които ако ядете много цели яйца най-вероятно ще ви дойдат в повече.Като положителна страна бих изтъкнал,че съдържат доста лецитин 1гр. в средно голямо яйце,а и като цяло в жълтъка са повечето полезни веществва.Целите яйца са най-евтиният и висококачествен източник на протеин.Надявам се с това да изчерпвам темата  и да не се повтаря всеки месец !

12.02.11
09:58

Принципно е полезен. Спорът е дали в големи количества твърдението се променя.

Всичко най-ценно на яйцето е в жълтъка!
С месеци наред ядях по 10 цели яйца на ден. Тогава бях в супер форма, което ме подсеща пак да почна да наблягам на айцата :)

13.02.11
17:59

И аз бухам от 3 месеца вече по една кора на ден - нз как още има хора, които смятат холестерола за вреден

холестерола си е вреден само, че в жълтъка беше 2% или нещо такова : ) и мазнините са ‘’полезни’’ да ги наречем

14.02.11
13:10

Ето още един :)

14.02.11
13:22

На ден по 4 средно си хапвам, а ето има хора и по певече : ) инак не трябвало повече от 2 на СЕДМИЦА- та мисълта ми е у дома съм анатемосан, че ям яйцата цели и по много... и мазно ям... и много месо- всеки ден съм ядял месо... та в четвъртък ще си правя изследвания да видим холестерол ли какво ли е в повече. Хапвайте си яйчица и не го мислете много много :)

16.02.11
16:31

Ако не ставаш по-дебел и не трупаш мазнини, няма как да натрупаш холестерол!!! Точка.

16.02.11
16:45

казано от entwickler на 16.02.11, 16:31:

Ако не ставаш по-дебел и не трупаш мазнини, няма как да натрупаш холестерол!!! Точка.

Може да си мършав като клечка и въпреки това да имаш високи нива на лошия холестерол, както и да си пукнеш от това. Яйцата едва ли могат да са проблем сами по себе си при здрав човек.

16.02.11
16:48

Valdis, прав си, но това са изключения - хора с родословна обремененост и подобни проблеми. Чувал съм наистина и знам и как се оправят - green foods и яко тичане :))))))))).

16.02.11
22:00

Мисля че тук е моментът да кажа че от жълтъци получавам нечовешко акне само няколко часа след консумацията и кожата мн се омазнява нз от какво е проблемът но се сещам че преди година две ядох само яйца основно без ниакъв проблем

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1