Насочване към диета

13.02.11
23:01

Здравейте! Ще кажа няколко думи за мен и след това направо към проблема. Тренирам тенис на корт от 7 години. Миналата година (2010) Октомври месец, започнах и лека атлетика, с цел да подобря физическите си качества, а от миналата седмица и фитнес. Истината е че съм малко по-тежичък. На почти 17 съм, висок съм 185-6 см и тежа около 85-86 кг(може и да съм малко повече), но трябва да съм под 80 кг. На ден ми се връзва 1 ч. Атлетика, 2 ч във фитнеса и 1 час на корта, но килата не помръдват. Във фитнеса правя упражнения, за да стопя първо малко въглехидрати, а след това и кардио (стигнах на 35 минути). Като малък (на 5-6 години) изведнъж съм спрял да ям повечето зеленчуци, плодовете също съм започнал да подбирам. Проблеми с теглото не съм имал, но сега, когато реших да се отдам на тениса, това се оказва малка пречка. Може ли да ми разясните това за кардио тренировката, какво точно се прави на нея и с каква диета е хубаво да се комбинира, за да има ефект? А също така да питам за НВД при какви обстоятелства се използа? Да ми кажете какво точно се има предвид чистене и дали е удачно в моя случай ( че имам мазнинки на много места, да, но дали като ги изчистя повечето, ще спадне и теглото?). Не искам да губя много мускулна маса. Горещо ви моля да ми препоръчате някакъв хранителен режим, с който да има ефект, да ми кажете как да избегна йо-йо ефекта после и всичко, което сметнете за важно!(Ако това ще помогне, мазнините ми са концентрирани в областта на седалището (хехе), бедрата ми са много силни, но също имат малко за изчистване мазнини, коремът ми е плосък, но също има лек равен слой отгоре, пръсците са ми много развити, но по тях също има малко мазнинки) Благодаря ви!

П.С. Съжалявам, но понятията за чистене, НВД и т.н. са ми малко объркани. Ако ви трябват снимки за коментар, ще кача!

ВН

13.02.11
23:07

Тенис и НВД е лоша комбинация, особено ако възнамеряваш да тренираш професионално. Нужен ти е балансиран хранителен режим с по-висок прием на въглехидрати в дните с тенис и ниски в дните със силово-кондиционни тренировки и плиометрията. Би могъл да опиташ и с въглехидратна и калорийна ротация. Разгледай раздели Хранене 101, Хранителни режими.

14.02.11
12:00

Х2
Като четох поста ти ме стресна човек толкова много тренировка ,нищо чудно че не сваляш ти се смачкваш толкова тренировка изисква много ядене и тъй като надали даваш нужната храна на тялото ти то пази мазнините ,минава в режим на оцеляване . При толкова тренировки трябва на всеки час да ядеш по много ,по принцип не трябва да гладуваш за да отслабваш а точно обратното яж на всеки час по малко на равномерно балансиран режим във сайта има материали относно този тип хранене прочети какво представлява и яж много пъти на ден при тези тренировки поне 10 хранения според мен за можеш да сваляш тоест трябва да си забързаш метаболизма а това става с ядене не с глад :)

14.02.11
17:31

Благодаря за съветите! Ще опитам да си съставя някакъв балансиран хранителен режим. А относно количеството на храната, какво трябва да е щом ще се храня 10 пъти? Някакви препарати като Л-карнитин да пробвам ли? Колко е нормално за моя режим да свалям за 1 седмица? След постигане на желания резултат, как да запазя килограмите?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1