Примерен режим

14.02.11
09:57

Какво мислите за следния примерен хранителен режим за изчистване:  2 дена само белтъчини и бързи въглехидрати-глюкоза, сутрин и след тренировка, 3-я ден се ядат въглехидрати-картофи,овес,ориз и др. подобни, ядки, фибри, качествени мазнини.

14.02.11
12:03

Не мисля че ще се получи по-добре прави така 6дни въглехидрати само сутрин и то не бързи а комплексни а след тренировка съотношение протеин въглехидрат(прости) 1:2 а на 7мия ден правиш зареждане протеини + това където мислиш да го правиш 3тия ден :) .

По-скоро режима не струва. Цял ден на прости въглехидрати надали ще подпомогне чистенето на мазнини. Те предизвикват инсулинов пик, който продължава около 1 час след това, а при високи нива на инсулин, мастните депа са блокирани и не могат да отпускат мазнини. Също така, 3-тия ден, който си описал, е напълно лишен от качествен и пълноценен протеин, което е зле. Предлагам да се насочиш към нормален хранителен режим, а не експериментални такива :D

15.02.11
02:49

казано от ProXxX на 14.02.11, 19:05:

По-скоро режима не струва. Цял ден на прости въглехидрати надали ще подпомогне чистенето на мазнини. Те предизвикват инсулинов пик, който продължава около 1 час след това, а при високи нива на инсулин, мастните депа са блокирани и не могат да отпускат мазнини. Също така, 3-тия ден, който си описал, е напълно лишен от качествен и пълноценен протеин, което е зле. Предлагам да се насочиш към нормален хранителен режим, а не експериментални такива :D

чети малко  ‘’бързи въглехидрати-глюкоза, сутрин и след тренировка’‘

15.02.11
03:01

Струва ми се приемливо за бърз до умерен метаболизъм и не много мазнин за махане!

Да, вярно, че аз не съм зацепил какво точно има в предвид, но въпреки това мисля, че режима куца. Просто не виждам какви са идеята и логиката, и нека ако случайно има такива, автора да каже. Ок, два дена протеин и на два пъти на ден малко въглехидрати. Не иска мазнини през тези два дни, демек протеина ще трябва да си го набавя само от пилешко, пуешко и прясно мляко 0,5%. Третия ден вкарва повечко комплексни въглехидрати (ако приемем, че и ориза ще е кафяв) и мазнини, и липса на пълноценен протеин, като ще разчита само на този от въглехидратните храни, който е супер малко и недостатъчен. Или сирене и кашкавал, но ще трябва да яде по половин кило, а тва си е чисто мъчение. На такъв режим и с желязна воля да си, повече от 1 седмица няма да изкара. Ето затова не виждам смисъл и логика в режима. То и въпроса е зададен така, че повече трябва да гадаем, ама карай...

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.02.11 12:07.

15.02.11
20:26

Не си ме разбрал правилно. Третият ден също ям месо. Аз на ден под 1 кг месо не падам. Плюс от 5-10 яйца/белтъци + 50-60 грама от пудра.

ПС: Може би аз трябваше да се изразя по-коректно, че третия ден се ядат И въглехидрати.

Мнението беше редактирано от Cabron на 15.02.11 20:28.

казано от Cabron на 15.02.11, 20:26:

Аз на ден под 1 кг месо не падам. Плюс от 5-10 яйца/белтъци + 50-60 грама от пудра.

Ти сериозно ли?!? Ако си 100кг. мускулеста горила - ок...иначе е някаква лудост...както и да е...започни режима и виж как ще ти се отрази. Който не играе, не печели :D Аз ти казах мнението си и продължавам да го отстоявам, но пак казвам, пробвай...за 2-3 седмици ще имаш някаква представа какво се случва с тялото ти ;)

15.02.11
22:00

Е почти :D 96 кг съм..

16.02.11
21:10

В смисъл, идеята е нещо като модифицирана форма на НВД с минимални въглехидрати през повечето дни, а вместо 1 зареждащ ден на седмица се правят 2 или 3 в зависимост как се случат дните от седмицата, но то тялото не работи във седмици, така че това няма значение.

16.02.11
22:55

Можеш да пробваш следното:

Понеделник – само белтъчни храни + зеленчуци
Вторник - само белтъчни храни + зеленчуци
Сряда - само белтъчни храни + зеленчуци
Четвъртък – белтъчни храни + зеленчуци + въглехидрати с нисък/среден гликемичен индекс (овесени ядки, пълнозърнест хляб, пълнозърнести макарони, боб, леща, кафяв ориз и т.н.)
Петък - белтъчни храни + зеленчуци + въглехидрати с нисък/среден гликемичен индекс
Събота - белтъчни храни + зеленчуци + въглехидрати с висок/среден гликемичен индекс (ориз, картофи, стафиди, банани, бял хляб, спагети и т.н.)
Неделя – зареждащ ден, ядеш каквото искаш (пица, McDonalds, сладко и т.н.)

Или ако си с бърз метаболизъм можеш да пробваш друго:

Понеделник – само белтъчни храни + зеленчуци
Вторник - само белтъчни храни + зеленчуци
Сряда – белтъчни храни + зеленчуци + въглехидрати с нисък/среден гликемичен индекс
Четвъртък  – белтъчни храни + зеленчуци + въглехидрати с нисък/среден гликемичен индекс
Петък - белтъчни храни + зеленчуци + въглехидрати с висок/среден гликемичен индекс
Събота - белтъчни храни + зеленчуци + въглехидрати с висок/среден гликемичен индекс
Неделя - ядеш каквото искаш

Хубаво е да се добавят и известно количество ненаситени назнини (напр. зехтин, маслини към зеленчуците) или да се приема допълнително рибено масло.

Венага след тренировка с тежести, независимо в кой ден я провеждаш – 20-30 гр. глюкоза + суроватъчен протеин. Според мен, ако искаш да сваляш сутрин не ти трябва глюкоза, доза суроватъчен протеин е достатъчен.

Целта на цялата тази история е постепенно да ускорява метаболизма, чрез постепенно повишаване на гликемичния индекс на приеманите въглехидрати. след което ударна загуба на мазнини в дните без въглехидрати.

19.02.11
12:24

Струва ми се, че ще станат твърде много дните с въглехидрати тогава. Иначе за мазнини, ям смляно ленено семе, използвам ленено олио в салати, сурови ядки ям и т.н.

19.02.11
16:58

Това е просто един възможен вариант, който според мен е подходящ за хора с по-бърз метаболизъм.

Аз например когато свалям използвам много стриктна НВД с един зареждащ ден седмично. Бърз въглехидрат взимам само след тренировка (20гр. декстроза + 20 гр. малтодекстрин + 40 гр. суроватъчен протеин, разделени на два приема през 15 мин.). Въглехидратите (без зареждащия ден) се свеждат до 50 гр. овесени ядки сутрин. Останалото е яйца, чисто месо и зеленчукови салати със зехтин. Взимам и доста протеин, BCAA и комплексни аминокиселини. Аз обаче съм на 40 год. и теглото ми през последните няколко години се движи между 93 и 100-2 кг. (след цикъл за качване). На такъв режим издържам максимум 2 месеца.

За различните хора, различни неща вършат работа. Има много общи принципи, но всеки сам трябва да намери най-доброто за него. Чети, виж различни мнения и експериментирай.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1