11.02.11
12:36
Ако някой е ползвал еленов корен моля да сподели.
“Еленов корен” е водно-спиртен извлек от корените на билката Левзея (Rhaponticum cartamoides), а основната активна съставка в левзеята е популярният екдистерон. За екдистерона в този форум, а и в Internet по принцип, има написано много.
Не знам какво е съдържанието на екдистерон в горепосочения извлек. Чел съм доста неща за екдистерона и съм срещал препоръчителни дози от 40 до 500-600 милиграма на ден.
11.02.11
13:07
ако има ниакои които го е ползвал да пи6е
казано от Guletlaskacha на 11.02.11, 12:36:
Ако някой е ползвал еленов корен моля да сподели.
Да не си решил да мешаш чай от бабини зъби с тъкъв от еленов корен??? :D :D :D
Guletlaskacha, твоето предпочитание към чайовете, извлеците и отварите ми стана наистина интересно. Ако имаш някаква конкретна причина би ми било интересно да я споделиш.
Трябва да имаш предвид, че в билковите препарати, независимо дали са сухи екстракти, чайове, водни, спиртни или маслени извлеци има някаква конкретна активна съставка (в много редки случаи две или повече), на която активна съставка се дължи благотворното действие на определен илач.
Например:
Бабини зъби = Трибулус терестрис
Еленов корен = Екдистерон
Марихуана = Тетрахидроканабинол
Дали ще гълтаме хапче, ще пием прахче или ще си приготвяме чай, в крайна сметка активната съставка е това, което има значение. Разбира се в различните случаи концентрацията на активната съставка, както и скоростта и ефективността на нейното усвояване са доста различни.
Например аз лично не виждам голяма разлика в това да изпиеш 2 литра чай от бабини зъби или да вземеш едно хапче трибестан (литрите са избрани произволно защото не знам колко трибулус се съдържа в 1 литър чай).
Пусни в търсачката на форума “чай бабини зъби” и виж какво ще излезе.
11.02.11
14:56
не съм привърженик на добавките,ако някой има какво да каже по темата да пише а не да си чеше...
11.02.11
15:17
казано от Guletlaskacha на 11.02.11, 14:56:
не съм привърженик на добавките,ако някой има какво да каже по темата да пише а не да си чеше...
Човека се е опитал да ти каже, че има разлика в различните извлеци на различните билки и съответните концентрации на активно вещество при тях. Правиш ли разлика м/у спиртен и воден извлек и изобщо това говори ли ти нещо?
Какво очакваш да ти се каже - това работи? При кой, как и при какви условия? Егати детските изпълнения! Като ти е толкова мерак - купуваш, пробваш и си решаваш за себе си. Това не е нещо безумно скъпо, а чак се опитваш и тон да държиш и то на грамотно обяснение.
аз съм пил. Никак не го усетих. А мой приятел, който ми го препоръча подскача от него.
Тоя с тия чайове,втори ден всява смут :D:D Както казах,ако от тоя чай и тия бабини зъбки качиш мм и сила,направо обезмисляме цялата индустрия с хранидтелни добавки,90% от марките фалират и всички почват да си цокат по 2-3 литра алфа мейл чайче за левче :Д
padre ,не си от най - правите адаптогените са си всепризнат дял ,а Екдистерона няма нищо общо с трибулуса .Да кажем основните нутриенти на 100 % си ги добавям от храната + едни Мултивитамини и от прахчета не съм заинтересован но това е нещо допълнително което се усеща 3 пъти по 1 грам вкарвам Екдистерон (80% Ekdysterone 2%Turkesterone) в комбо със Сарм (selective androgen receptor modulator(тука дано не съм във разрез с правилата))и още няколко нестероидни продуктчета и да ти кажа в силата го усещам и в размери и в килограми .Но за чая съм съгласен че е несериозно докато го докараш до работеща доза ...ще се разкатаеш от варене :)
По-здрави.
Да не говорим, че изобщо не се знае какво се случва с активните вещеста при приблизително 100 градуса когато кипва чая. Както и това,че от “реколта” до “реколта” съдържанието на алкалоидите и активните вещества може да се мени в пъти. Докато в капсулите количествата уж са стандартизирани.
Нямам нищо против екдистерона,просто да бива взиман в подходящата форма и доза.Не знам в тoва шишенце,за което той пита колко процента е,но със сигурност е под 10.
Мнението беше редактирано от Padre на 15.02.11 14:37.
15.02.11
13:10
абе казвал съм го и преди ще го кажа и сега “от всека глава дим излява”(за чая става въпрос аз го усещам)
казано от Guletlaskacha на 15.02.11, 13:10:
абе казвал съм го и преди ще го кажа и сега “от всека глава дим излява”(за чая става въпрос аз го усещам)
Хууууу, де! И ний много ти се радваме за това;)
15.02.11
16:51
радвам се че и ти се радваш...
15.02.11
17:19
всеки ден пия за теве по няколко пъти :)
Пич,ти си от някъква нова категория билдъри :D Продуктите на USP Labs,правели изкуствени мускули,а чая от аптеката къртил мивки :D
23.02.11
18:57
пич аз съм си аз, мразя химиците и химията затова вземам билки и ми се отразяват добре