Тичане

15.02.11
18:22

Здравейте  :) Имам един малак въпрос към вас.Казаха ми,че ако бягам след тренировка няма да направя никакъв мускул,защото свалям килограми.Кажете вашето мнение.Искъм да бягам за да сваля малко от коремчето,за да си стегна краката,прасеца и т.н.Преди тренировка по хубаво ли е да се бяга  ?

15.02.11
18:36

преди тренировката го забрави,ясно е, че ще се отрази негативно на тренировката ти после (стига тичането да е било свястно, а тренировката читава и да ти гълта енергията хубаво) принципно качване мм и същевременно чистене е много трудно за начинаещ..и да се съчетае, едното обикновено е леко за сметка на другото. Ноо не мисля, че малко тичане след трен по някакъв начин ще ти стопява мускулите. не можем да ти кажем точно, всеки организъм реагира различно на различно напрежение, но ако си ядеш хубаво и си следиш горе-долу какво колко ядеш, ще си ок. Крака само с подскачане на пътека не се правят, не пропускай да ги включваш и в упражненията

Мнението беше редактирано от lotfil на 15.02.11 18:37.

15.02.11
18:47

Разбира се,че си правя и крака (като упражнение,но просто ми харесва да бягам) е поне малко от пътечката ще ми се стегнат краката + упражнения

15.02.11
22:19

Забрави кардиоото и ще ти е по-лесно. Говоря от опит. Или пък прави само кардио :)))).

Ако искаш да правиш и двете трябва да има интервал голям - сутрин на гладно кардио - следобед/вечер фитнес :)))).

15.02.11
22:59

Ако ги правиш в различни дни няма ли да е по-добре!?

NM

16.02.11
10:03

Ако искаш да свалиш корем, то тогава първо бягай и след бягането веднага прави упражнения за коремната преса. Това е доста ефективен метод. След това можеш да правиш малко прости гимнастически упражнения - набирания на висилка и кофички на успоредка. Или можеш да намериш друг начин да съчетаеш бягането със силовата тренировка, но този е добър.

Мнението беше редактирано от ne mo на 22.02.11 16:55.

16.02.11
12:28

Първо като начинаещ е единственото време, в което можеш лесно едновременно да качваш мускули и да сваляш мазнини. Просто става естествено.

Относно кардиото и силовата - хубаво е да са в различни дни, ако не можеш, е хубаво кардиото да примерно сутрин, а силовата поне 2-3 хранения по-късно. Ако и това е невъзможно - тичай след тренировка, иначе ще ти пострада много силовата. Ето една статия по въпроса:
http://lubomirivanov.com/2616

Препоръчвам ти и когато и да правиш кардиото да е високо интензивно интервално кардио (HIIT) има много теми и тук във форума по-въпроса - пести време, ускорява метаболизма, няма катаболния ефект на продължителното ниско интензивно кардио. Понеже така и така съм отворил горния блог - ето и статия оттам за HIIT:
http://lubomirivanov.com/656
Относно HIIT само си прецени дали е подходящо за теб - проблем са много наднормени килограми, проблемни стави и тн - информация има много ако те интересува.

Прочети и тази статия - събрани са много неща на едно място:
http://www.bb-team.org/articles/1039_znaem-li-vsichko-za-kardio-trenirovkata

Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 16.02.11 12:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1