03.11.05
15:31
След 2 месеца ставам на 16. Висок съм 174см. но много искам да порасна. Дайте ми съвет. Благодаря предварително.
03.11.05
17:43
Че ти си си висок за възрастта :shock:
това е истината , пък за тия години си добре..няма за какво да се притесняваш , ще пораснеш...
04.11.05
00:39
тои хуу ши порасне ми ас сам си вече на 16 и сам 1.70.Ко да прая мускулите ми са вече що годе добре развити.Аиде някои ако знае каквито и да е методи да сподели ще сам адски признателен.Пак мама му и ген майка ми висока 1.65 .....
04.11.05
01:34
Оф да ви иам проблема . Аз кат съм 173 и съм на 18 ко да прая :?
04.11.05
08:44
хаха аз да ви кажа че съм 1.75 и съм на 15 и тва даже не достига и средното демек може и 180 да съм на 15….мислите че 175 на 15 е много добре ама не е така...като гледам сички други - вярну има и по ниски ама на 15-16 е добре да си 180 :)
Напълно сте си добре за възрастта. Аз на 16 бях 1.74 и за две години съм пораснал с 10 см. Поне още 5-6 години има да растете, може и с по сантиметър на година, но ще има растеж.
04.11.05
10:04
Бе ти......?!?
04.11.05
10:38
Абе я не се излагайте къде си нисък бе човек аз съм на 16 и съм 1,60 ама ми е през к.ра да ти кажа пък и не се надявам да стана повече от 1,72;3 щото и баща ми и майка ми са ниски,тъй че дерзай здраво напред!
ми то освен добавки са важни и други неща, може да са захванеш примерно с баскетбол, един приятел така порасна с 12-13 см за 1,5 год
и? Да се избием, за да станеш по-висок ли? Съобразявайте се малко какво питате - ‘’как да стана по-висок’‘, не смятам че е подходящ въпрос за спортен форум. :twisted:
[quote author=“murtinci”]След 2 месеца ставам на 16. Висок съм 174см. но много искам да порасна. Дайте ми съвет. Благодаря предварително.
Яж ярма :roll:
06.11.05
23:35
И след сума ти безмислени постове, някой ще каже ли добавки/ упражнения/диета за порастване ? Трябват ми поне 6 см. за да покрия едни критерии. Поздрави.
07.11.05
00:04
да ви имам проблемите. Аз съм на 17 и съм 1.92. И като ме види някоя мацка първата и дума е “Що си толко висок ве?”. Да не говорим, че вече развивам рефлекс да си навеждам главата като минавам през врата, ако ще да е Триумфалната Арка. Така че внимавай какво си пожелаваш, че може да се сбъдне!
А иначе една приятелка искаше да порасне... като си мисли как бере круши от високо дърво :lol: :lol: :lol: Не знам дали и е помогнало, но може да пробваш :D
А да - и пий много боза!
ми пичага, няма да се плашиш, расте се до 25 години(според някфи си изследвания). Иначе аз пораснах между 16 и 17 години с 10 см, няма се плашиш! съвети от мен: мн набирания и изобщо висене на лост. Можеш да намериш гръбните и коремните на лоста доста забавни, тъкмо и тялото ти ще позаякне.
08.11.05
18:07
Добре ти е височината
Аз сьм на 16 и сьм 1.90 и не ми е много от полза щот пи писна да се навеждам заради шибаните дьрвета
17.11.05
19:30
Ше ти кажа една глупост дето сум я чувал отдавна :”ако ходиш на лостове и висиш всеки ден ще пораснеш на височина” :o :D :oops: :P :o :) :D не мога да ти кажа помага ли,не сум го пробвал :D :D :D :D
Всичко се свежда до гена, аз съм на 15г. и съм висок 183см, но пък при мен ми куца качването на маса :?
19.11.05
16:35
и ти кво за висок ли се мислиш :wink: :lol: :lol: :lol:
[quote author=“ARGULAS”]чел сьм някаде за хрущял от акула но за мен всичко е ген храни се правилно
Хрущяла спомага за по бързото въстановяване на хрущяла няма да порастнеш с него
19.11.05
19:11
И сега най-накрая по темата!!! За суплементи за повишаване на ръста не мога да ти кажа не ми се е налагало да ползвам. Определено плуването и баскетбола са спортовете които ще ти помогнат да порастнеш оше малко :) иначе набиранията на лост освен ширина на гърба ще ти оправят стойката, която е много важна за това как изглеждаш :) при мен имаше ефект ... е разбира се гена си е ген не може да очакваш чудеса ако родителите ти са ниски :)
По никакъв начин не можеш да станеш по висок от това което ти е отредено.Истината е, че гена помни и дори ваще да са високи ако си имал ниски баби или дядовци ще си останеш нисък.На 18 съм 176 майка ми е 173 баща ми 195.Примирил съм се,че съм имал някой нисък в рода и нищо не може да се направи.За сметка на това на ширина може да се расте колко си искаш и се утешавам с тази си мисъл :)
edit темата е на 5 години...чак сега погледнах
Мнението беше редактирано от kipidun на 24.09.10 16:41.
на 13 съм декември ще правя 14 и съм висок 169-дали е нормално ?
Мнението беше редактирано от komand на 26.09.10 09:13.
26.09.10
09:16
перфектен си приятел ... аз съм на 17 и съм 162-3см ;) вие кво’ искате да сте по 200см ли бе ... чакайте малко много баскет гледате имам един приятел от разтежа го боли гърба и т.н. има линии по гърба кожата се е разцепила чак...
Радвайте се.Ниските стават корави много по-лесно и по-бързо от високите.
Мнението беше редактирано от PULLUP на 26.09.10 11:03.
15.02.11
18:29
Хора , сру че пиша това но искам да стана по-висок поне с 6,7 сантиметра , имам 1 приятел от моето училище като всяка година се започва училище е половин глава по-висок от мен ,а няколко месеца по-късно съм на неговия ръст , всяка година е било така , но тази година нещо не стана,обикновено през месец декември или януари сме равни , така на 15 съм преди 2 месеца ги направих 1.85 съм почти и за мен това е среден ръст 1.90 е нормален но както и да е , може ли да ми кажете какво да предприема , баскет не играя , но волейбол много , майка ми е 1.77 баща ми 1.80 , и затова се чудя дали ми е спрял растежа знам,че ще прозвучи много тъпо но се чудя , досега трябваше да порасна с 4-5 санта както е ставало всяка година , тази год съм 9 клас и незнам... Благодаря предварително , знам че има много за четене но сору още 1 път. :)
Мнението беше редактирано от Николай Сотирови на 15.02.11 18:32.
Спокойно, и аз спрях да раста в 8-ми клас. То не може всяка година по 5 см ;)
15.02.11
18:58
1.90 сантиметра на 15 години било нормално ?!?!?! К’во ви става на вас бе хора ?!?!
само аз съм го подминал момента с ГМО-то : D 173 санта на 18 години съм и съм си се примирил, че няма да ме вземат за баскетболист.едно време като съм се вълнувал съм чел и май наистина основното си е до ген. Спорта, подскачането, хубавата храна помагат за правилното развитие и да не се изостава, но ако щеш хрущял на динозавър да си намериш, не се качват 10см ей така..един приятел пиеше някакви хормони на растежа няколко години, но ефектът не го имаше мн-мн..
15.02.11
20:37
казано от Петко К на 15.02.11, 18:54:
Спокойно, и аз спрях да раста в 8-ми клас. То не може всяка година по 5 см ;)
Ами така е , но поне всяка година трябва да се расте с сантиметар , 2 , 3 колкото и да е , ако 1 година не растеж това означава че ти е спрял растежа , сигорен съм , ... ям здравословни храни прая подскоци и играя волейбол но ефект засега няма.... от няколко месеца играя волейб.
щом няма нешо което да ме направи по висок лошо , но ако има някфи неща скачания и тем подобни и др такива , ми пишете ЛС ако може или и тук каквото и да е :)
Мнението беше редактирано от Николай Сотирови на 15.02.11 20:38.
15.02.11
20:55
Попринцип редовното трениране на волейбол ще спомогне развитието ти на височина. Вече зависи от гена ти след колко време ще си проличат резултатите - месец, два, година. Но ти гарантирам, че ще ги има :)
Простотии със спирането на растежа.До 10-ти 11-ти клас си растеж 2-3 санта на година, просто не такава драстична разликата, както да кажем 10см+
15.02.11
22:13
Да, дано да е така , щом не съм порастнал все още защото туй трябваше да стане преди месец 2, глупави приказки казвам , но така е ставало всяка година и затова ... а относно волейбол редовно играя дори бия сервиси с отскок , правя грешки но се получава , и забивки прая , всичко възможно :) Но все пак дано да се получи нещо
и също да питам 6околада влияе ли върху растежа , смис да спре човек да расте , тази година почнах да ям по 1,2 6околада на ден после фафли фокус а преди не съм го правил и винаги всичко е ставало по рано , да не би да е от това
Мнението беше редактирано от Николай Сотирови на 16.02.11 13:50.
запиши се тренираш плуване,баскетбол или волейбол и то докато си още млад,защото до колкото знам теоретично мъжа спира растежа на около 21 години.
хах теоретично ;D Ще станеш толкова висок, колкото гена ти позволява не като играеш волейбол, скачаш като откачен, висиш по лостовете като малоумник. Но периода в който растеж и съответно цялостния ти ръст ще се намали при редовна употреба на цигари.
Относно до това до колко години ще растеж е според зависи. Ако си пубертета е започнал по рано ще спреш да растеж като станеш на около 20. Едно време хората са растяли до 25 години, защото по-късно са съзрявали, не че и сега няма такива хора, но не са толкова чести случаите ;)
Няма да станеш по-нисък като ходиш на фитнес. Щангите няма да те забият в земята, но при големи тежести ще ти причинят болки в ставите/костите. От това страдам аз, гонех максимални килограми и ....
Дано съм ти помогнал с обобщението .
М/у другото аз съм също 16 годишен, висок съм 179см и от 8ми клас съм пораснал с 3 см, но не се вълнувам. Нито пък би трябвало ти.
Мнението беше редактирано от Overlord на 16.02.11 19:34.
Темата е на 5 години :D пича дето е писал тази тема, сигорно е станал с 5 санта повече :)
16.02.11
22:17
He пуша , на фитнес ходих преди но се отказах , има време за това , възможно ли е да ми е спрял растежа , пубертата съм от 13 годишен ( 7,8 клас) от волейбола се растяло като забиваш в другия терен и тем подобни?
И най-важното , значи всяка сутрин ставам във 6:5, 6:10 и лягам отново 6:25 когато си пусна едни герои , възможно ли е зареди това ставане за 10,15 мин затова да не съм пораснал с една дума зареди това ли още не раста? Плс,само човек който има опит в такива неща да каже моляви
Мнението беше редактирано от Николай Сотирови на 25.02.11 16:47.