13.02.11
20:19
Време е да окажем съпротива на плевенските кросфит партизани и варненските крайбрежни пирати (devil)
В София също се провеждат уикенд тренировки на открито, а при лошо време и на закрито. Като цяло тренировките следват схемата, приета в много кросфит зали, а често и комплексите са от кросфитските:
1. Загряване, разтягане, мобилизации и профилактични упражнения
2. Заучаване на ново движение (упражнение) или преговор и затвърждаване на техниката на вече учено
3. Тестове - периодично тестваме прогреса в дадени движения, които се използват и за по-точно индивидуално модифициране на тренировките, за да може всеки трениращ да извлече максимална ефективност от комплексите.
4. Работа за сила или комплекс от анаеробен тип (Фран, Даян и т.н.)
5. Комплекс тип меткон (Синди, Челси и т.н.) или друг работещ предимно в зоната на аеробно натоварване.
Сбирките са обикновено където има лостове, така че освен кросфит любителите могат да се включват и лостаджиите, но повечето участващи са от типичните фитнес любители и бодибилдери, а и някой и друг боец, правещ ОФП-то си с нас. Все пак тренировките на открито при правилно моделиране им помагат по-бързо да се възстановят за следващата тренировка в залата, а развитието на аеробните качества, увеличената гъвкавост и намаленият риск от травми са им само допълнителни екстри, които печелят.
А, да, въоръжението: освен лост и успоредка можете да се поизмъчите и с: медицински топки, пудовки, комплект олимпийски лост с тежести, гимнастически халки, паралетки, чукове и гуми,...хмм...следете раздела или се включете и ще разберете 8-)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 28.07.11 08:33.
Абонирах се за тази тема,но къде се провеждат тези занимания?
Мнението беше редактирано от Biad__ на 13.02.11 20:39.
13.02.11
20:38
13 февруари 2011 - Рамбо: Първа кръв среща спартанците от 300!
Днес открихме сезона с едно аеробно комплексче и малко работа по бройката лицеви. Участниците: Рени, Юли (Oranje), Юли (Julius), Сержи и Лазар. Комплексът бе:
Максимален брой рундове за 20 минути от:
Набирания неутрален тесен хват х3 на страна
10 сек L-sit на паралетките
10 сумо тяга и хай-пул с пудовка
10 бърпита
10 пръсти през халките (toes through rings)
5 лицеви опори с 1 пляскане
Клек с полупудовка в едната изпъната нагоре ръка х3 на ръка
10 хвърляния на медицинска топка 5кг на 3м височина (wall ball)
Почивки - колкото да смениш уреда. Повторенията бяха скалирани при някои, както и L-sit бе правен като tuck L-sit, а вместо пръсти през халките се изпълняваше колене към лакти (knees to elbows). Както вече бе споменато, всеки прави комплекса с индивидуализирани повторения и т.н. спрямо атлетичното ниво, на което се намира.
При изпълнението на комплекса имахме и първа кръв - единият Юли разрани ръката си, но като истински Рамбо не се предаде и оцеля до края.
Защото това не беше края!
След комплекса пуснахме един “спартански”, а именно: групово гонене на 300броя лицеви опори от кросфит игрите (games pushups):при опиране на гърдите в земята се отлепят дланите от нея, след което се поставят пак и се изправя до заключване на лактите. Редувайки се започнахме всички, но...оцеляхме трима на края. Времето: 12:25.
13.02.11
20:42
Абонирах се за тази тема,но къде се провеждат тези занимания?
Днешната беше в кв. Надежда. По принцип зимните тренировки са там, защото е ангажирана и залата срещу училището, в което ги провеждаме, и ходим там при лошо време.
Тъй като Надежда е краен квартал - в момента търсим по-удобна локация.
13.02.11
20:55
За локация може да предложа меката на столичните лостовете 120-то. В центъра е, а и там редовно има съмишленици.
13.02.11
21:02
За локация може да предложа меката на столичните лостовете 120-то. В центъра е, а и там редовно има съмишленици.
Един от вариантите ни е, стига да не стане пренаселено и да си пречим.
Отдавна чаках тая тема, с радост бих се включил при все плажно-ориентирания ми мироглед :) Предлагам да се ъпдейтва петък вечер примерно, за да се знае кога и къде :)
Успех на инициативата...ще гледам да идвам на визитация възможно най-често:)
ще бъдете предизвиквани на определени комплекси...за да си сверяваме часовниците от време на време...варненската група също е в кюпа...действайте:)
...
ще бъдете предизвиквани на определени комплекси...за да си сверяваме часовниците от време на време...варненската група също е в кюпа...действайте:)
Успех! И натискайте здраво, защото периодично ще сверяваме часовниците с предизвикателства!
18.02.11
12:20
Ето предварителния план на тренировката, която е планирана за неделя от 15.30ч. Адресът е: 61 ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” - Район Връбница, бул. Ломско шосе 186. Намира се по диагонал срещу БИЛА. Тези, на които не им е удобно да не се отчайват, тренировките на открито ще започнат да се правят на няколко локации, така че ще има достатъчно близка за всеки желаещ.
1. Загряване, разтягане, мобилизации и профилактични упражнения
2. Заучаване на ново движение - това, което опитахме на края на предната тренировка, стига да няма срамежливи. (giggle)
3. Тестове - набирания false grip и кофички на халки.
4. Работа за сила и екзплозивност - ще използваме току що ученото движение, за да поработим върху силата и екзплозивността.
5. Комплекс: Отборна надпревара с пудовки (полупудовки за жените)
- 50м фермерска разходка с 2 пудовки
50 х пуш-преса от стоеж с 2 пудовки
- 100м фермерска разходка с 2 пудовки
100 х преден клек с 2 пудовки
- 150м фермерска разходка с 2 пудовки
150 х лицеви опори
- 200м фермерска разходка с 2 пудовки
200 х гоблет клек с 1 пудовка
- 250м фермерска разходка с 2 пудовки
250 х суинг с 1 пудовка
- 300м фермерска разходка с 2 пудовки
300 х СТХП с 1 пудовка
Упражненията с 2 пудовки и лицевите се изпълняват с редуване по един участник от отбора до завършване на нужната бройка или метри, а тези с 1 пудовка - с по двама едновременно от отбор. Фермерската разходка се изпълнява само от мъжете. Бройките са за отбор от по 5 души, при по-малко (повече) участници ще ги променим.
Юли, поздравления за хубавата инициатива! Време беше и софиянци да се включат, че и да мачкат, ако може :)
Но тая дискриминация с фермерската разходка.....много ги жалите или пък подценявате тия жени...
Мнението беше редактирано от Инис на 18.02.11 12:47.
18.02.11
12:50
Юли, поздравления за хубавата инициатива! Време беше и софиянци да се включат, че и да мачкат, ако може: )
Но тая дискриминация с фермерската разходка.....много ги жалите или пък подценявате тия жени...
A може би не искам да дискриминирам всички желаещи да потренират навън и затова не правя тренировките само за машини ;)
За мачкането си има ходене на бууткемп (този комплекс ми е от планираните за един от тях) и срещи от време на време с най-добрите от други групи като варненската и плевенската. Както и индивидуални тренировки с конкретна насоченост в дадения микроцикъл.
А може би пък аз просто изразявам морална подкрепа с въпросния термин :P
Както казах, поздравления за хубавата инициатива - време беше.
Няма да напомням за втората част от горния ми пост.
18.02.11
15:12
да разбирам, че пудовките са 16-ки...че с 32-ки това не го виждам:)
На 32 му казвам двупудовка и си прав, че такъв комплекс с 32-йки си е направо за финалите на Игрите :)
аз ще те призная...но си отдели час, час и половина...как виждаш 100-те клека:)))
Ами не виждам 100 клека :) До колкото разбрах, това са бройки за отбор от 5 души.
Като за един човек ето какво виждам:
10 х пуш-преса от стоеж с 2 пудовки
20 х преден клек с 2 пудовки
30 х лицеви опори
40 х гоблет клек с 1 пудовка
50 х суинг с 1 пудовка
60 х СТХП с 1 пудовка
И между тези серии малко разходка и разнасяне на пудовките насам-натам :)
25.02.11
12:33
Неделя (27-ти) от 13.30 в училището в Надежда.
27.02.11
19:04
27 февруари
Умения:
- поемане на пудовката при изхвърляне, обръщане и т.н.
- Жиронда кофички
Комплекс:
4 станции:
- 10 лицеви на халки
- 10 набирания
- 10 изхвърляния с пудовка (на ръка)
- 5 скока на 24” кутия (60см)
Комплексът започва и завършва с 200м бягане и след всяка десетка (или петица от скоковете) отново по 200м бягане, като на всяка станция трябва да се направят по 5 рунда независимо в какъв ред. За да не се объркаме си отбелязвахме чертички на всяка станция с различни по цветове тебешири.
Т.е. по 50 бройки лицеви на халки, набирания и на всяка ръка изхвърляния, 25 скока на кутия и 4200м бягане.
Резултатите са на дъската на едната снимка.
Иво се самонаказа накрая с малко суингове и обръщания с 2 двупудовки :)
Ивчо го чакам аз на Плевен да видя докъде е стигнал...иначе е чук голям...:))))
Хубава тренировка...студа не Ви е уплашил:))
Сериозна тренировка, браво само така ! Жиронда кофичките мислех, че не могат да се правят на успоредка а само на лост имащ 90-градусов ъгъл.
М/у другото за пръв път виждам розови пудовки :D
Мнението беше редактирано от Overlord на 27.02.11 21:00.
28.02.11
08:44
Сериозна тренировка, браво само така ! Жиронда кофичките мислех, че не могат да се правят на успоредка а само на лост имащ 90-градусов ъгъл.
М/у другото за пръв път виждам розови пудовки :D
Навъртай се наоколо - все още нищо не си видял :)
Много яко! От другата седмица се местя да живея в София, и се надявам да мога да се присъединя и аз към тренировките!
Малко съм занемарил работата но пък с бягането вярвам че съм в добра форма ;)
01.03.11
08:28
Уфф, това бягане .... Юли нарочно го включва в комплексите за да ми е гадно :))
Викам му: Дай нещо повече с пудовки не ще :)
Лоша работа:)
01.03.11
08:57
@ISB: Това е т.нар. принцип на комунизма в кросфита: “от всекиго според способностите, всекиму според нуждите” :D
@dogbrand: Добре си дошъл, можеш да се информираш от тук къде и кога ще са тренировките.
02.03.11
22:47
Неделя (6-ти март) от 14.30ч в училището в Надежда.
Може ли като се позатопли времето (сори, ама съм много зиморничева), да се присъединя, с уговорката , че имам доста да се уча?
03.03.11
13:28
Може ли като се позатопли времето (сори, ама съм много зиморничева), да се присъединя, с уговорката , че имам доста да се уча?
Всеки желаещ може да се присъедини.
А от уговорки няма нужда, в тренировките има блок, в който се учи ново движение и/или се затвърдява учено, след което упражненията и комплексите се модифицират на всекиму според способностите. T.e. всеки извлича максималната ефективност от тях. Все пак целта от тях е не само да се потренира на чист въздух, но и да се научат нови движения, да станем по-силни, по-екзплозивни, по-бързи, по-издържливи...и с по-малко мазнини като страничен ефект ;)
Всеки желаещ може да се присъедини.
А от уговорки няма нужда, в тренировките има блок, в който се учи ново движение и/или се затвърдява учено, след което упражненията и комплексите се модифицират на всекиму според способностите. T.e. всеки извлича максималната ефективност от тях. Все пак целта от тях е не само да се потренира на чист въздух, но и да се научат нови движения, да станем по-силни, по-екзплозивни, по-бързи, по-издържливи...и с по-малко мазнини като страничен ефект ;)
Еее, супер! Много благодаря! Точно това искам, което си описал!
06.03.11
20:23
6 март
Участници: Иван, Иво, Юли и Юли. Плюс фотографка, която от другия път обеща да е кросфитърка, но този път реши да не рискува с повторна настинка. :)
Умения:
- кипинг набирания
Комплекс 1:
21-15-9 повторения от:
Преден клек с 2 пудовки
Кофички на успоредка
Скалирането беше в бройката (15-12-9) и при пудовките (16кг-32кг).
Комплекс 2:
5 станции:
- 10 кофички на халки
- 10 набирания
- 10 сумо тяга и хай-пул с пудовка
- 10 бърпита
- 10 лицеви опори
Комплексът започва и завършва с 200м бягане и след всяка десетка отново по 200м бягане, като на всяка станция трябва да се направят по 4 рунда независимо в какъв ред. За да не се объркаме си отбелязвахме чертички на всяка станция с различни по цветове маркери.
Т.е. по 40 бройки лицеви, кофички на халки, набирания, бърпита и СТХП и 4200м бягане.
Скалирането беше при СТХП (пудовка-двупудовка), бягането (200м-100м) и кофичките (на халки-на успоредка).
06.03.11
21:20
И няколко снимки от днес:
10.03.11
16:00
Събота, 12 март, от 15 часа в училището в Надежда.