Големите ви грешки

14.05.04
03:11

По образец на интервютата , намиращи се в сайта реших да попитам какви грешки сте допускали през месеците/годините в този спорт.
Споделете... хем ще ви олекне , хем ше се заформи ползотворна дискусийка.
Моите колосални грешки са , че много дълго време пренебрегвах краката и раменете. Прекъсвал съм за големи периоди от време... не си доспивам.
Слушам ви и вас.

14.05.04
10:34

Аз съм грешил с всичко изброено от тебе (много дълго време пренебрегвах краката и раменете, прекъсвал съм за големи периоди от време... не си доспивам) и продължавам да си недоспивам!
Добавям и че откакто съм започнал да тренирам не съм спрял и досега да претренирам :cry: ! Просто всеки път влизам в залата с намерение да тренирам по-малко време, по-малко упражнения и серии, но излизам след 1,5-2 часа и съм направил по 5 упражнения за мускулна група (по 4 серии)! Напоследък започнах да се ограничавам и има резултат! Другите ми грешки са - още от първия ден започнах с отказ, форсирани повторения, чийтинг и негативни повторения :D ! Не харесвах тренировките за начинаещи и вдигах по тези на профитата! Към по-младите въвъ Форума - Не повтаряйте моите грешки - пагубни са за този спорт!

14.05.04
11:57

И аз съм допускал доста грешки - недоспиване, ядене на големи количества неподходящи храни и т.н.
Ней-много обаче съм грешал в тренировките - използване на прекалено гилеми тежести, водещи до чиитинг във всяко повторение, довеждане на ВСЯКА серия до отказ, прекалено дълги тренировки. Никой не е застрахован от грешки...

14.05.04
13:04

Човек се учи от грешките си :o В тозии спорт пьк и вьв всички останали винаги се допускат такива.С течение на времето се отсраняват но...Аз сьщо сьм ги правил а и мисля че продьлжам в някои неща да ги правя.За мене най-важното в бб е да опзнаеш тялото си и да започнеш да разбираш от какво има нужда то и как реагира на диети, тренировки и т.н.За това в последно време сьм привьрженик на инстинктивните тренировки и диети.Вече влизам в залата и дори не сьм решил какво ще тренирам и решавам в момента.Сьщото е и с храненето.Не правя диети от които ми се вие свят заради ниските вьглехидрати и усещам реакциите на организма положително.Все пак едва ли ще застана до Рони Колман на сцената :lol:

14.05.04
23:49

Ау :)
Яка тема!
Грешки ли? Колкото щеш :)
Като почнеме никакви идеи за хранене (ядене по 3-4 пъти на ден) както си знам :) Мислене за протеини и подобни суплементи за вредни.
Трениране по 2 пъти мускулна група седмично. Трениране по 6 пъти седмично. НИКАКВО ТРЕНИРАНЕ НА КРАКА!!! което ми *** ммамата сега :) трябва да наваксвам като за СВЕТОВНОТО!
И незнам какво още... немога да се сетя просто са хиляди неща
Но имам чуството, че човек ако не мине през тях не осъзнава толкова добре нещата в тази материя :)
и потвърждавам мисълта на Миле! Интуитивното трениране е мното важно!!! Но само при малко по-напредналите иначе... незнам :)

15.05.04
00:52

А за самия подбор на упражненията какво мислите ?
Аз имах един период в който ползвах някаква програма за рамо и ръце на Лари Скот мисля ... Включваше раменни преси с дъмбели за начало , разтваряне в страни... после трисет на скотова пейка за бицепс - с прав лост , крив лост и дъмбел - така 5 серии и чак след това 3 упражнения за трицепс. Тогава бях с 33 санта ръчичка.. напрао ми се разказа играта отвсякъде. Нямах сила за всичко много ясно и рамото го зарязах. Бицепса влагах всички сили и имаше напредък. Трицепса беше също голяма мъка... Тея програми са за големите атлети. Отчитам като грешка прилагането им.

15.05.04
01:31

Za6to nedospivaneto da e tolkova goliama gre6ka? Ne govorim za 2 4asa sun, no na men 6-7 sa mi napulno dostatu4ni. Samiqt fakt, 4e si ka4vam 4ista masa i to burzo si e dokazatelstvo za men. Gre6ki v dietata i hranitelnite dobavki moje bi vseki e pravil…edin put si vzeh 200gr. kreatin i neznaeh po kolko da pia i iavno sum pil po 1-2 gr na den, za6toto otkarah cikul ot 3 meseca :wink:  I tupoto be6e, 4e zadurjah voda predimno vuv liceto i biah kato prasence. Druga gruba g6eka be6e treniraneto na dolni gurdi i prenebregvane na gorni. Tova estestveno be6e katastrofalno. Edva opravih simetriata za niakakvi si 3 meseca s trenirovki samo na gorni gurdi po 4 uprajnenia. I poslednia gaf e, kogato si kontuzih liavoto ramo na pulouvur i produljih da si go pravia i taka ramoto mina za celi 2 meseca. Mojem da si napravim klasacia za nai glupav gaf. :wink:

15.05.04
17:30

Идеята е не да се присмиваме един на друг , а да се заформи дискусийка от която да има някаква полза. Аз да имам полза , ТИ да имаш полза , те да имат полза , бившата дето ме заеба да има полза и кмета на Малък Поровец да има полза. Get it ? Ако ше го праем като некъв виц тука си намерил точния човек. За 2 дена мое да огавря форума ама се си мислех , че това е сериозно място. Дай да си караме по същество.

15.05.04
19:08

beastie само не разбрах кой на кого се присмива, но.. по същество!
Може би като гледам досегашните постова аз съм правил най-големите грешки! Правил съ всички до сега изброени грешки - не съм си доспивал ( не съм спал по 5 дни и нощи, като съм тренирал през това време), ял съм само по 1 път на ден, Тренирал съм всеки ден, тренирал съм гърди всеки ден (отначало растяха, но после започнаха да атрофрат и спаднаха напълно), претренирал съм до такава степен че 2-3 седмици съм имал мускулна треска, недотренирал съм (т.е. тренирал съм много малко), ял съм каквото ми падне и ефекта беше отчайващ...
Но най-големия гаф беше преди около 4 години когато си мислех че разбирам много и си наравих една програмка по която една тренировка ми траеше около 3-4 часа и тренирах с поне 10 упражнения с по 3-4 серии дадена мускулна група, като тренирах по 2-3 мускулни групи на тренировка!!!

А и да не забравя - През повечето време докато съм тренирал съм пил по огромни количества алкохол, пушил съм около 10 години цигари, пушил съм и некви треви и т.н. и т.н. напрао съм се разбивал с боклуци и ефектът е бил даже отрицателен. НО! от 2 години тренирам супер сериозно (не пропускам тренировка), чета МНОГО, спрял съм ВСИЧКИ пороци и съм заприличал на човек! Културизма дава воля като за световно! Извинете ме за дългия пост!

20.05.04
13:46

Евала за темата! Моите най-чести грешки са свързани с нередовното хранене. Тъй като не взимам протеини или аминокиселини това се оказа много лошо. Например се върна след тренировка и се наям като свиня, а пък на другия ден карам на една закуска и вечеря. Друга грешка ми беше претренирването - най-вече бицепс, а веднъж си прецаках и кръста. Също и пороците...
Абе много са, ама гледам да ги намаля. Този сайт ми е незаменим. :D

BA

20.05.04
13:57

Това е наистина страхотна тема. Но ако взема да изброя всичките си грешки няма да ми стигнат 10 страници....
От началото като влезнах в залата нищо не знаех и вдигах каквото ми дойде на акъла, а пък да не говоря за диета.
Аз имам чувството, че от 3 месеца тренирам. А всъщност тренирам от 3 години. Но последните 3 месеца съм постигнал толкова колкото за предните 2 години и 9 месеца. Защото през цялото това време не съм спазвал никакви диети, нищо. Даже по едно време тренирах по 6 пъти седмично, всички мускулни групи по 2 пъти и т.н. грешка след грешка....
Но сега се чувствам като прероден. И това стана именно чрез ВАШАТА помощ. За което много ВИ благодаря на всички, които са ми давали съвети и са ми помагали. ;)
Маи бая се отплеснах.... Айде със здраве и не забравяйте най-важния девиз в живота ми е: “Keep It Real” (Дръж се естествено)!!!!

22.05.04
13:20

da temata si q biva!Moite gre6ki sa svurzani glavno s pretreniraneto,spaneto nikoga ne mi e bilo problem.Su6to edna mnogo golqma gre6ka be6e,4e iskah da 4istq i napravih dieta,ot koqto iz4istih,no i otslabnah dosta,razbolqh se i t.n. istinata e v serioznoto hranene

24.05.04
20:46

Майкооо милааааааа........
Божеее Господииииииии...............,

Господ ли, майка ли не знам ,
но като Ви чета май направо Сатаната има да се учи от мен ...по грешен едва ли е...

като зачетох за първи път темата, направо ме изби на лудост и изпищях, аз изобщо какво правя в тази зала всеки ден по 2-2,5 часа и то без да се офлянквам, с мини почивчици от по 10 -20 секунди...

но като се замислих, дали е грешно или не нещо зависи от целта, която се преследва, Вие гоните постижения за маса, докато аз освен релеф,  стягане и малко маса по раменете и ръцете не гоня кой знае какво...

за каво всъщност иде реч

понеже ще се обърна към Вас за съвет или поне за мнение, ми се струва, че е добре да поразкажа нещо от по-рано

затова, на който му се струват глупости или не интересно-да не чете

от дете бях пълна и в пубертета се “източих “ и влязох в по-човешки форми, да не говорим, че това и желанието да задържа мъжкото внимание (какво да се будалкаме всяко осъзнало пола си същество търси вниманието на противоположния пол, е, с някои незначителни изключения) и така се подлагах  на какви ли не унищожителни диети, аеробики, каланетики и движение в каква ли не форма...така до завъшване на средното образование поддържах 54 кг за 165 см, после позанемарих движението и последните три години подържам 46-48 кг , като зимата качвам 5 кг отгоре, а лятото ги свалям, отдавна мисля за фитнес, но все някакви обстоятелства (като мъжка ревност) са ме спирали, тази зима обаче внесох доста промени в живота си и се разпореждам както си искам, така и реших, че е крайно време да вляза в бленуваната зала и така един невзрачен и значителен ден цъфнах на касата с думите:”за първи път идвам, нищо не разбирам...” момичето ми каза, че има инструктор и той също чу заветните думи...и ми показа разни упражнения за крака, а когато попитах “а за ръце?”  ми каза , че ще остане другия път, тогава беше друг инструктор....и той нещо показа...

...и така започнах с някакъв хаос от упражнения, като гледах да редувам едно упражнение за крака с друго за ръце за да си почиват различните мускули, започнах с около час в залата, на лоста на лежанката без дискове... с минимани тежести по уредите и когато единия инструктор ми прдложи да увелича тжестите на един уред реагирах все едно ми предлага “харакири”.. но постепенно забелязах, че ми е прекалено лесно и взех сама да си увеличавам тежестта,

продължих да карам на самотек, като видя, че на мякой уред правя по 4-5 серии с по 15-20 повторения и мога и още, значи трябва да увелича тежестта...

...предполагам в началото напредъка е по-бъра и след 6 месеца да кажем  ще има едно равновесно положение, т.е няма да напредвам , а ще здържам нивото, не знам , няма с кого да коментирам...

сега ще опиша какво правя, за да е ясно къде ги губя тези 2,5 часа

1.колело-20-60 минути
2.пек-дек с опрени лакти и хващане на ръкохватките 20 кг 5 сер по 10 повт
3.пек-дек без лаки 20 кг 5 сер по 10 повт
4.лежанка 3 дупка за горна част на гърдите лост18 кг 4 сер по 10 повт
5.лежанка без наклон за средна част на гърдите лост 18 кг 4 сер по 10 повт
6.разтваряне на дъмпели на лежанка без наклон 4 кг 5-6сер по 12 повт
7.за бицепс дъмпели 4 кг 4-5 серии по 8 повторения
8.за рамо с дъмпели вдигане 4 кг 5 серии по 8-10 повторения
9.пул даун отпред 20 кг 4 сер по 10-12 повторения
10.пул даун отзад 20 кг 4 сер по 10-12 повторения
11.пул даун със събрани ръце 20 кг 4 сер по 10-12 повторения
12.пек-дек за вътр част на бедрата изпънати крака 15 кг 4-5 серии по 80-110 повторения
13.пек-дек за вътр част на бедрата сгънати крака 20 кг 4-5 серии по 80-110 повторения
14.пек-дек за външ част на бедрата 20 кг 4-5 серии по 80-110 повторения
15.махове за вътр част на краката 30 кг 4-5 серии по 70-80 повторения
16.махове за задната част на краката 30 кг 4-5 серии по 70-80 повторения
и към това като добавим , че за ден изминавам 8 -10 км пеша (до работа и обратно - нарочно пеша)

стратегия за горната част на тялото :да се нартупа малко маса и релеф, затова до повторенията са до 10-12 и като стане лесно качвам тежестта

стратегия за крака :никаква маса само стягане и релеф, затова с по малки от пределните тежести, например ако мога да направя 4 серии от 15 повторения с 40 кг, правя 4 серии по 100 повторения с 15-20 кг

винаги съм имала прави и добре оформени крака, но това тук е направо приказка , ефекта е поразителен

грешка: в началото за крака правех серии с малко повторения и пределни тежести, като резултата избиваше в маса, което направо ме ужасяваше, като започнах с по-малки тежест и повече повторения ефекта беше поразяващ

равносметка:сега при ръцете виждам желан ефект, релефниост и малко качване на маса, гърбът ми се поизправи, малко се бях поотпуснала, краката –много стегнати и прекрасно оформени и това, което най-много ме плашеше бюстът ми се съхрани все така прекрасен, плашеха ме как ще се “изпшайдуши” особено от лежанката за средната част на гърдите...нищо подобно, е, да не дърпам, все пак, дявола за рогата, има време ...

е, забравих да напиша че започнах в средата на март, и до сега за близо 2 месеца и 10 дена съм пропуснала само 3 дни, постепенно се увеличи времето на престой от час в началото до 2,5 часа сега , почивам  по 10-20 секунди, явно просто не се претоварвам, казаха ми че за начинаещ не е страшно да ходя всеки ден и да тренирам всички мускули, аз си го обеснявах с идеята да добия малко сила преди да премина към 3 пъти в седмицата

а ако знаете как ми се увеличи издържливостта и силата

и най-важното не ходя насила , харесва ми (все още) това е просто нов начин на живот

май ще продъжа някой друг път, че много се улях

кажете какво мислите момчета (и момичета)

LE

16.06.04
15:51

И аз да го кажа-Браво за темата:)!
Аз не си броях въглехидратите и мазнините(само протеина) защото си мислех че като съм екто няма да кача грам сланина.............е ето ги сега последствията мазнината ми се лепи на определени места и в момента някъде изглеждам много добре другаде имам само мазнини(като корема,долни гърди и др.)и ако не си подбреа точно облеклото :oops: !Но края на лятото почвам релеф и няма да съм толкова зле.Аз още от началото четях много така че други кои знае колко сериозни гафове съм нямал но да кажа още какво се сещам.
Наблягах прекалено на базови движения и изключвах изолиращите и се получи асиметрия,не тренирах изоставащи групи както и не пих достатъчно вода(това може да ограничи напредъка).
Да кажа и една простотия която направих в залата-На полулега бях наредил около 70кг от малки дискове и точно поради тази причина че са малки съм сложил с един по малко от дясната страна,и какво стана ли .................. направих си серията( с леки затруднения като си мислех че просто дясната ми гърда е по слаба :shock: )и после момчетата ми казаха да доида да погледна щангата...........имаше 3 кг разлика!

16.06.04
20:25

Е па, хора сме, правим грешки, обаче номерът е да се поучим от тях.
Преди примерно копирах тренировките на големите културисти -  правих по към 20 серии за бицепс, още толкова за трицепс,
после рамо....Малий к`ви глупости беха това... Това копирането на програмите  на големите е една огромна грешка!!!
Бях чел, че Шварценегер е голем любител на чийтинга.Хубаво, викам си, значи и аз трябва да тренирам така и почнах...и скъсах бицепса :evil:
И друга много често срещана грешка!Всички обръщат по-голямо внимание на добавките отколкото на храната.Малко са тези, които имат правилен хранителен режим, но пъс са огромни специалисти на тема хранителни добавки!

Колкото това за щангата веднъж идин в залата си беше сложил от едната страна 25, а от другата 20 и стана смех голем като гледахме как се мъчи човечецът

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1