15.02.11
21:26
Какъв е ефекта от бързото изпълнение на повторенията примерно стараеш се да бутнеш щангата колкото се може по бързо и съответно от бавното изпълнение на повторенията.Другия ми въпрос е как се постига по-висока твърдост на мускулите
Ето ти нещо по въпроса - на един сърч разстояние - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49812
Относно изпълнението, препоръчва се бавното изпълнение ( дори е задължително ), тъй като сам трябва да усетиш как работят мускулите ти!Един от най-важните моменти е бавното пускане на тежестта ( негативната фаза ), няма никакъв смисъл просто да пускаш и вдигаш тежестта без да усещаш как мускулите ти работят.
Не прави моята грешка както правих аз в началото ( а и не само аз ): да се стремиш да вдигнеш щангата/дъмбела по-бързо и с повече килограми - НЯМА СМИСЪЛ ОТ ТОВА!Ако можеш играй тежко, но качествено ( Feel the burn, както се казва )
Основно на лежанката ( лег-а ) от многото килограми и нечистото изпълнение гърдите участват най-малко от всички други мускули участващи в това упражнение ( рамо и трицепс ).
Старай се да изпълняваш всичко правилно,стриктно и най-вече УМНО !!!
По-здрави !!! :)
15.02.11
21:42
хм... на мъртва тяга еднали трябва да се вдигаш като дядо ( бавно бавно ) това трябва да е мощно вдигане и спускането.... като цяло бавното изпълнение го остави за упражнения в края на тренировката когато така или иначе не би вдигнал същата тежест която би вдигнал ако правиш същото упражнение като първо... според мен трябва да има и от двете ( упражнение с бързо ( експлозивно ) и с бавно изпълнение ( с контракция ) )
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 15.02.11 21:43.
15.02.11
22:07
Тъй като бодибилдингът е строго-индивидуален спорт аз съм против да се следват някакви постулати.
Всеки трябва сам да открие за себе си формулата, която работи. Това става с течение на времето, с много усърдие и наблюдения над собственото тяло.
Освен това, при различните упражнения е различно. При едни е бавното изпълнение е предимство, при други - експлозивното.
Аз лично съм почитател на чистото изпълнение на повторенията, с адекватна тежест, с максимално натоварване на мускулите, БЕЗ заключване на ставите.
15.02.11
22:22
Само нещо за “бързите изпълнения” - “леко да не стане инфекция” казваше един приятел :)))))).
16.02.11
09:23
Бавните повторения изтощават супер бързо, плюс това от тях се възстановяваш много по-бавно. Според мен стават за излизане от застой, но по принцип, ако търсиш сила, трябва да намалиш до минимум негативната част на повторението. Няма как да направиш достатъчен брой тежки (близо до макса) повторения ако ги правиш бавно, в този случей много бързо ще ти падне силата. Това е причината щангистите да избягват негатвната част и да не пускат щангата контролирано на земята, а да я хвърлят.
Аз, в моите тренировки се стрямя да вдигам бързо, но винаги контролирано. В първите 2/3 от негатвината част пускам бързо, после намалям скоростта чрез стягане на мускулите, след което следва позитната част, при която се стрямя да вложа цялата си сила.
Така като гледам май никои не е разбрал какво питам ? питам какъв е ЕФЕКТА а не ви питам как трябва да ги права повторенията ? чувал съм че експлозивното изпълнение увеличава силата на мускулите но не се напомпват толкова добре . А за твърдостТа на мускулите няма ли кой да се изкаже ?
16.02.11
12:28
нито едно от двете!
отговорът е правилно изпълнение
16.02.11
12:30
http://www.google.bg/search?q=slow+reps+vs+fast&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
казано от entwickler на 16.02.11, 12:30:
http://www.google.bg/search?q=slow+reps+vs+fast&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
Уи ноу спийк американо