болки в кръста?

16.02.11
11:03

Здравейте ,преди нова година поднових тренировките ,но за жалост си сецнах кръста по доста тъп начин,бяха не загряти мускулите и при преместването на един голям акумулатор стана белята,сега ходя на нагревки защото не ми минава,след нагревките и рехабилитацията с какви упражнения мога да започна за да започне да се възтановява гърва и мускулите около кръста

16.02.11
11:23

Aко може само да ми кажеш като се сецна тия нагревки помагат ли, че и аз наскоро се сецнах и още ме наболява малко, иначе дано се оправиш.
П.с. пробвай в началото повече на машините да прави - скрипци, машини за гребане и т.н.

16.02.11
14:26

Преди 19г. и аз си секнах кръста по доста нелеп начин. 3 дена бях на легло. В следващите няколко години продъжавах да се сецвам все по нагоре - между плешките и дори до врата. Тогава правех някакви тренировки но кръста го изолирах  напълно- нито хиперекстензии, нито мъртва тягя, нито клек.И така до преди няколко години когато реших че по лошо няма как да стане и започнах да тренирам и кръста - и от тогава да чукна на дърво проблеми не съм имал. Не смея да ти препоръчам  да  да се хвърлиш веднага на мъртва тяга и хиперекстензии, защото знам че са противопоказни за хора с проблемен кръст. Просто споделям моя опит.
П.П. Прочети интервюто с проф. Павел Добрев. Във ВиБокса има и филм как тренира именно хора с проблеми с кръста.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1