15.02.11
18:44
Здравейте, чувал съм, че изяждането на дозина яйца помагало за повишаването на тестостерон до колкото си спомням имаше и нещо такова за лука.Може ли някои по запознат да разясни за тези храни и за влиянието им върху хормона и не само за яйцата и за лука.
Жълтъка на яйцето е богато на мазнини—> холестерол—> тестостерон...Ако ти трябва повече инфо чичко google :)
15.02.11
19:58
Масло, бяло пилешко, сметана, извара, кашкавал, жълтък, etc. :) Владо ти обясни как действат..
Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 15.02.11 19:58.
15.02.11
21:00
По-скоро мазно пилешко (бут с кожа). Общо взето храните, богати на холестерол (ако не знаеш кои са те, чичко гугъл знае) повишават нивото на тестостерона. Чай от бабини зъби също се води за продукт (различен от стероид/добавка), който повишава тестостерона, но нямам лични наблюдения, а и като знам качеството на българските чайове ...
Аз пък от друга страна имам въпрос, който вероятно е дискутиран някъде в близкото минало. Изпразването по какъв начин влияе на тестостерона. Не знам как точно да се изразя, но ще опитам. При така нареченото “изпразване” нивото на тестостерона намалява ли, или пък се увеличава нивото му и общо взето какво мислите по въпроса. Навсякъде където съм чел мненията са противоречиви.
Мнението беше редактирано от Георги Владимиров на 15.02.11 21:03.
Със сигурност не прави злобарки :D преди зала...никаква сила няма да имаш и ще се чувстваш точно като “изпразнен”, а как влияе, едва ли чак толкова че да ти засегне мускулите.
казано от Vlado89 на 15.02.11, 21:10:
Със сигурност не прави злобарки :D преди зала...никаква сила няма да имаш и ще се чувстваш точно като “изпразнен”, а как влияе, едва ли чак толкова че да ти засегне мускулите.
Точно обратното, ако е до към 2-3 часа преди тренировката дори помага. Наскоро го доказаха. След секс нивата на тестостерон се покачват, с което и силата. :)
Мнението беше редактирано от Dimzata на 16.02.11 09:33.
16.02.11
09:41
казано от Dimzata на 16.02.11, 09:32:
Точно обратното, ако е до към 2-3 часа преди тренировката дори помага. Наскоро го доказаха. След секс нивата на тестостерон се покачват, с което и силата. :)
Да. Може да сме гледали едно и също нещо. Аз го гледах по Discovery, но беше доста отдавна. Поне 1 година мина. Та там направиха експеримент с един атлет, ръгбист беше ако не се лъжа. Та му закачиха жички, всичко както си му е реда. Накараха го да направи там определени упражнения, изтласквания...въобще му тестваха силата като цяло. Същия тест беше повторен, след като пича беше правил секс с приятелката си. Оказа се, че почти във всички упражнения и тестове, беше подобрил предишните си постижения. С малко, но пак беше отгоре. В крайна сметка, всичко сигурно варира от човек до човек. При мен примерно след такива премеждия или дори ръчни такива, после нищо не стаа :D ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.02.11 09:43.
@ProXxX - точно това и аз го гледах. Дори му мериха нивата на тестостерона и 4 часа след секса се бяха покачили значително. Отначало се съмняваха да не е, защото се беше надъхал да опровергае този мит, но като ги измериха се потвърди.
Но не се сещам как се казваше предаването, за да го постна тук.
Аз ако не се лъжа съм го гледал също , обаче по Explorer, предаването беше нещо за наука и спорт .... точно не се сещам името.
Мисля ,че беше “Sport Science” , да не кажа ,че сам сигурен ;). И е логично след сеь да се покачва нивото на тестото. Дори при жените е така. Тъй че блъскайте на ръчна 2-3 часа преди тренировка и ставате животни :)))) хахахах
16.02.11
19:35
Тест на мъж:
Тест на жена:
Заключение: И при двата пола, секса увеличава нивото на тестостерон, което от своя страна води до повече сила и т.н. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.02.11 19:50.
Някъде из спомените ми за наскоро четена статия се върти едно твърдение, което беше и доста добре аргументирано, относно ролята на мазнините в секрецията на тестостерон. От 6 до 30% от общите калории идващи от мазнини - ок, има някакво повишение на хормона. От 30% нагоре бележи рязък спад, не си спомням защо. Но като цяло, тези неща с хормоните и завишените им нива след тренировки или секс са бошлаф, казано по байганьовски. Наистина повишение има, обаче съвсем не е достатъчно да инициира растеж. Виж, ако траеше със седмици, тогава да, ама така - не. Ей, представяте ли си ако тестостерона и растежния хормон скачаха така яко и имаха някакво сериозно действие в този времеви прозорец... ама не стават така нещата :)
16.02.11
21:57
Аааа Прокс.. жестоки видеа.. :P
16.02.11
22:05
Трибулус терестис
17.02.11
07:32
казано от Guletlaskacha на 16.02.11, 22:05:
Трибулус терестис
Дам. Уж действало...даже и като добавка се продава, но аз не бих си дал парите :)
Aбе стига с тези добавки за вдигане на тестостерона. Намирате си ,някоя как ,която и тя ходи на фитнес и час и половина си вдигате съвкупно тестостерона ;д
17.02.11
22:55
казано от ProXxX на 17.02.11, 07:32:
Трибулус терестис
Дам. Уж действало...даже и като добавка се продава, но аз не бих си дал парите :)
като чай ще го пие
18.02.11
09:32
казано от Guletlaskacha на 17.02.11, 22:55:
казано от ProXxX на 17.02.11, 07:32:
Трибулус терестис
като чай ще го пие
Нека позная.. бабини зъби ? :D
Ето го човека.. е тука си напълно прав! От опит продкрепям мнението! :D
на 20 ако не може да дигаш самолета ... и ти трябват тест оптимайзери на 40 нз .. за чаяовете се разбрахме да докараш работеща доза 5-10 Литра Ъпсурд да налучкаш консистенция грамаж активно в-во още по голям ъпс
15.12.12
19:57
...
Мнението беше редактирано от rymen ansel на 15.12.12 21:23.
казано от roomen ansel на 15.12.12, 19:57:
... а случвало ли се е на някой да се изпразва по време на тренировка? (по- точно корем) Каква е причината за това нещо?
Е това вече е Бисер с главно Б! :D :D :D