Кучешко ухапване

YA

15.02.11
19:46

Преди малко бях на разходка с кучето си в парка до нас.
Моето беше на повод, а едно друго (домашен голям мелез) беше свободно пуснато. Като ни видя веднага тръгна към моето и му скочи.За да го защитя (не е малък, но ако го бях пуснал щеше да стане голямо меле, пък не ме слуша като е пуснато и ме хвана страх и да не забие на някъде).
Бутах помяра с крак за да не докопа моя, и един път и с ръка - в този момент ми забоде един зъб в палеца.
В крайна сметка държах моето, а помяра с крак го натисках далеч от мен и така жената си го хвана. Не направих панаира щото обикаляме този парк от 3 години, дори с нея съм въртял обиколки.
И като си продължих разходката палеца ми не спря да кърви затова се прибрах.
Полях го с ракия, но малко ме боли сега и мисля че взе да се подува (може и да си въобразявам).
Сега ме е яд, че не го утрепах от ритници, ами го пазех и го бутах с крак само.Много ме е яд и не мога да си намеря място в момента че не го заритах в муцуната.

Въпроса ми къв вас е - утре отивам при личната, сигурно ще ми бие някоя инжекция.
В момента употребявам jack3d, size on max perf u 100 % gold standard на ОН с искам да знам дали ако ми бие инжекция може да ми стане нещо заради добавките ?

15.02.11
22:33

Нищо няма да ти стане, споко. Най-вероятно ще получиш инжекция с тетаничен анатоксин. Ако кучето което те е ухапало е домашно може да се наблюдава и ако е живо и здраво в следващите ни ще се спасиш от ваксини против бяс. В крайна сметка  нищо няма да ти стане ако лекарката ти направи едната или дори и двете ваксини въпреки добавките , които използуваш.

YA

15.02.11
23:37

Благодаря за отговора
Лошото е че, като се опитам да си сгъна пръста ме боли а и се поду.

16.02.11
09:19

Куче се гони само със шутове в муцуната, т.е. с Мае Гери в зурлата и повярвай ми ще се откаже на секундата, ако не е някое обучено. :D
Аз така съм чупил зъб на куче, което реши, че трябва да се бори с мен за нещо. :D
А иначе може и коста да ти е повредил и затова да не можеш да го движиш, може да е пукната или счупена. Може и сухожилие да е ръфнало. Отиди на лекар и не се притеснявай. Особено приема на протеини е дори препоръчителен, за да се възстановиш по-бързо. ;)

YA

16.02.11
10:28

Досега бях при личната лекарка, би ми инжекция и ми изписа антибиотик - близо 30 кинта за тоя антибиотик - заради едно шибано куче.
А ако пръста не ми се оправи до няколко дена ще отида за направление за хирург за да го прегледа, че тая нищо не видя.

Dimzata, кучето само го бутах щото не исках да му го нараня, ама сега ми идва да го утрепа.
Ако пак някое свободен пес скочи на моя вече им е*авам мамицата, хич няма да се съобразявам.

16.02.11
19:22

Антибиотика е скъп защото те пази от анаеробна инфекция, тъй като ухапните рани създават прекрасни условия за развитие на анаеробни бактерии ,които са доста опасни. Ходи по скоро при хирург, може да се наложи да ти го цепят ако е набрал гной и да има контакт с въздух (кислород). Ама ти казвам ходи утре , другиден при хирург братле.

16.02.11
20:58

Кучешката слюнка е с изразени антисептични свойства - ескимосите си лекуват раните като ги дават на кучетата си да ги ближатр така че ако песът който те е ухапал е бил здрав няма да имаш проблеми с инфекция. Наистина ако до 24 часа от началото на антибиотика не започне да се подобрява ще имаш нужда от посещение при хирург. Все пак ,дано не ти се наложи да направиш и това посещение :))))

YA

17.02.11
11:05

Днес може би на 70-80 процента мога да го сгъвам, не ме боли и не е надут. Няма гной, снощи го мазах с йод.
Надявам се да се оправя до ден два и да не се налага да ходя при хирург.
Двоумя се дали да взимам добавки днес. Тоя антибиотик е на хапчета и трябва да пия на 24 часа по 1 хапче, имам 5.
Вчера пих едно  ( не бях взимал добавки, че в деня за крака (сряда) не искам да хапя джакеда и сайз она), днес обаче ще ги взема и довечера след тренировка като хапна ще взема едно хапче. Ако ми стане  зле няма да взимам добавки, ако всичко е окей,  ще си продължа.

17.02.11
19:08

Как се казва антибиотика който пиеш? Доста широко е разпространено и мнението,че при прием на антибиотик не трябва да се пие алкохол, а това всъщност важи само за неголяма група антибиотици. Най-вероятно няма никакви причини да не можеш да си приемаш и добавките заедно с антибиотика, все пак е добре да не е едновременно.

YA

17.02.11
20:23

Панцеф се казва антибиотика. Реших днес да не взимам добавките, най-вероятни и утре. Ще ги започна отново от понеделник, така или иначе събота и неделя не тренирам а в неделя ми е последното хапче от антибиотика.
Мисля, че всичко е ок. Само на мястото където ми биха инжекцията против тетанус в момента е зачервено и леко подуто, но се надявам да отшуми (че утре ще правя трицепс и бицепс), а инжекцията ми е бита в ръката.
Благодаря на всички, които се включиха в темата :)

17.02.11
21:05

С Панцеф нямаш пробблеми с добавките или пък с алкохол в умерени количества:)) Съвсем нормална реакция е на мястото на ваксината да има зачервяване ,оток и болка за няколко дни.  Успехи !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1