16.02.11
22:16
Здравейте всички! Искам да помоля хората в сайта, които имат такъв проблем да споделят дали им пречи и как се справят с него. Аз лично имам такъв дефект и съм получавал болки в ушите, както и възпаление миналото лято(бях на антибиотици), а сега в студа трябва да внимавам повече за хреми, синузити и такива работи. Моля споделете опит и мнение. :)
казано от ivancho на 16.02.11, 22:16:
Здравейте всички! Искам да помоля хората в сайта, които имат такъв проблем да споделят дали им пречи и как се справят с него. Аз лично имам такъв дефект и съм получавал болки в ушите, както и възпаление миналото лято(бях на антибиотици), а сега в студа трябва да внимавам повече за хреми, синузити и такива работи. Моля споделете опит и мнение. :)
На мен ми пречи ужасно. Имам стеснение и на двете ноздри. Трудно дишам и нямам обоняние от години. До сега търпях, но на есен смятам да се оперирам. Гадно е с две думи
И аз имам стеснение плюс новоизлезли полипи. Ужасно е,трудно се наспивам и се събуждам през ноща,защото не мога да дишам. Пак ще се оперирам друг начин няма.
За сега ме спасяват инхалаторите с мента,плюс ментово олио. Правя си инхалации или направо си мажа ноздрата. Понякога ми пречи на тренировките,защото доста често дишам през устата.
Аз го имам от счупване това което мога да ти кажа е че може да ти истрьпват зьбите и да имаш силни болки в един момент единия синус се претоварва и се получава вьспаление.Изхода е операция.Внимаваи на студено и много се пази на море и вьв вода.От силни миризми и от цветя сьщо сам имал проблем.
17.02.11
20:55
“И аз имам стеснение плюс новоизлезли полипи. Ужасно е,трудно се наспивам и се събуждам през ноща,защото не мога да дишам. Пак ще се оперирам друг начин няма.
За сега ме спасяват инхалаторите с мента,плюс ментово олио. Правя си инхалации или направо си мажа ноздрата. Понякога ми пречи на тренировките,защото доста често дишам през устата.”
“Аз го имам от счупване това което мога да ти кажа е че може да ти истрьпват зьбите и да имаш силни болки в един момент единия синус се претоварва и се получава вьспаление.Изхода е операция.Внимаваи на студено и много се пази на море и вьв вода.От силни миризми и от цветя сьщо сам имал проблем.”
При мен стеснението е от едната ноздра, а другата е разширена. За съня ми пречеше само в началото- в осми клас ми се случи при злополука с друго дете :( Доколкото разбирам на теб ти е трудно и през 2те ноздри, докато при мен проблема е , че дишам чисто само през едната ноздра и по-често през разширената. Като тренирам дишам и през 2те, явно повишената нужда от въздух ги кара да се отворят хубаво и двете. Чудел съм се дали щом дишам и през 2те нормално, но не едновременно, дали няма засегнат нерв, който си решава кога да включи едната и кога другата. Може да звучи фантасмагорично но при мен е така:(
Аз засега нямам изтръпвания на зъбите, но усещам как се натоварва единия синус повече при по-студено време. За операция съм мислил, но се страхувам от усложнения или повреда на мозъка(все пак е на сантиметри). Има случаи на лекарски некадърщини.
При мен в момента дясната ми е по-запушена от лявата. Няма какво да се притесняваш от операцията предполагам,че докторите са много внимателни в тази област. Мен ме оперираха час и нещо. След оперативният период бе ужасен за мен. Диазепама не ме спасяваше от болките и така близо седмица,но все пак става въпрос за здравето и трябваше да стискам зъби.
Болките наистина са адски траят около седмица,при всеки е различно.
Много е хубаво чувството да дишаш спокойно и тихо.Мечтая си пак за този момент :)
Не се отказвай от операцията!
Неправилното дишане може да доведе до куп здравословни проблеми като сърдечни,на долните дихателни пътища,астма. За тези се сещам в момента.
Проблема не е в запушената а в другата защото тя поема функциата на двете и така се претоварва синоса.
18.02.11
10:56
-
Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 29.11.12 21:34.
18.02.11
15:42
Да- сега като ви чета коментарите и се потвърждава абсолютно твърдението, че се наблюдават какви ли не разнообразни съчетания от симптоми. Това се дължи и на това, че имате и различни изкривявания в костно-хрущялната част. Аз лично имам някакво изместване на носната преграда, но доста приемливо и поради това се брои по-скоро за физиологично.
Освен проблеми с дишането, не са редки и усложнения на носа, синусите и средното ухо. Едното момиче мисля, че по това което е написала даже май има вазомоторна хрема.
Някой спомена, че като тренирал дишал и с двете ноздри- това е защото при спане главата е наклонена и в зависимост от това на къде е преградката се получава неефетивно дишане.
Hiya - сърдечни проблеми едва ли, но разстройството на съня, пресъхване на устната кухина, чести респираторни инфекции и хъркането са достатъчно неприятни ;]
Ушните доктори се шегуват, че дишането през устата е също толкова вредно, колкото храненето през носа ;]
Мнението беше редактирано от introducer на 18.02.11 15:43.
introducer точно за сърдечните проблеми съм на 100% убедена :) Това го знам от специалисти.
18.02.11
16:16
Наскоро претърпях операция на носа.Това беше най-доброто решение,което съм вземал.Дясната ми преграда беше толкова стеснена,че разликата между двете ноздри беше фрапираща.Симптомиите са същите,недоспиване,хъркане и да товари се сърцето(поне като се събудиш късно вечерта и усетиш,че сърцето ти се е разтуптяло бясно от липсата на кислород-си правиш извода че е от това).Няма страшно-никак не боли от операцията.Гадно е,но не болезнено.10 дена седиш с превързан нос,неможеш да ядеш както трябва,не можеш да спиш,но махнат ли ти един път тампоните и превръзките си друг човек.Да чукна на дърво от септември до сега нито един път не ми се запуши носа.Не съм се пазил кой знае колко.Даже шапка не съм си слагал,а лекарите излишно ме предупредиха.Колкото по скоро хора си направите операция толкова по лесно ще я изкарате.Аз съм на 25 и ми казаха,че късно идвам.
18.02.11
16:18
Hiya, явно амстердамските специалисти са доста крайни- аз с чак толкова сложни патофизиологични процеси в бъдещето не мога да се нагърбя ;]
А и зависи за кои заболявания говорим... не знам кои визираш ;]
Тези, които споменах, са най-директните ефекти, които може би самата вече си усетила. Дано не хъркаш ;Р
Мнението беше редактирано от introducer на 18.02.11 16:19.
introducer въобще не става въпрос за “амстердамски специалисти”:)),а за френски и по точно клиника по сърдечно-съдова хирургия. Тези изводи са от там. Познавам 6 души които са имали/имат изкревена носна преграда и в следствие получават сърдечни проблеми.
Единичт от тях е баща ми опериран в тази клиника,все още не събира смелост да се оперира и положението става зле. Докторите са му казали,че има голяма възможност да се задуши докато спи:))Готино ааа :)
Останалите са претърпяли операцията и нямат никакъв спомен от такива проблеми :)
Така,че един нос може да ти направи много проблеми и не трябва да се пренебрегва.
Аз лично си загубих времено 50% от слуха на лявото ухо заради запушен нос и грип.
И аз се мъча с този проблем повече от 3 години ,постоянно запушен нос , главоболие,секрети ... знаете за какво говоря.Наскоро реших да се подложа на операция(сенопластика) , не се притеснявам особено,но все пак да след операцията носът ще си възвърне ли предишната форма (преди изкривяването),понеже поради изкривяването дясната част е доста по голяма.Просто искам да си е като преди и да си дишам нормално ... вярно е ,че човек не цени нещо докато не го загуби !!!
Не могат да се сравняват различни случаи, повечето явно имате сериозни проблеми с носа. Авторът да предцени какво да прави. Аз имам стеснение от лявата страна и никога не ми е пречело за нищо. Знам го, като факт, но до там. Като бях първи курс студент плувах много, изкарах и курс за водни спасители и като бях в болницата за медицинско ми обясниха, че не съм можел да плувам и да изкарам курса?!?!?!?! Нямало как с тоя нос? Е изкарах си курса, и плувах, и бягах и фитнес и никви грижи никога! Момчета и момичета природата е страшна сила и си знае работата. Има тежки случаи и леки такива, стига сте стряскали хората с операции и пр... Не всеки би имал нужда от такава.
06.07.11
18:29
Здравейте! Ще съм благодарна за всяко мнение. Моят проблем е, че дясната кост на носната преграда е по-изпъкнала, ако мога така да го формулирам, и се получава леко увисване на върха от дясната страна на носа, което е дразнещо. Също в последно време имам доста досасен сърбеж отвътре и отвънка на носа. Някакви мнения? Предварително благодаря!!!