17.02.11
15:16
Здравейте!!!
От три години посещавам форума и сайта, но не съм никак активна в писането. Но тей като забелязах, че не съм единственото момиче в тийнейджърска възраст тук, реших да разкажа историята си, за да получа ценни съвети, от които надявам се ще се възползвам не само аз =) Та, ето я историята ми:
От осми клас (14 годишна) започнах да тренирам редовно различни спортове (фитнес, йога, джогинг,плуване, тае бо). Преминах през много различни етапи на хранене и стрес относно тези неща. Като повечето момичета в тази възраст имах доста съмнения относно фигурата си. Отне ми известно време докато намеря баланса в храненето и спорта. Ето на какво ниво съм в момента:
Висока съм 170см и варирам между 57 и 61-62 килограма в зависимост от сезона. Зимата винаги качвам независимо от усилията, които полагам. Мерките ми са 90-72-92.
Като цяло харесвам тялото си, но определено имам желание да работя върху усъвършенстването му. Главните ми цели определено са дупето и бедрата и искам да поизгоря малко мазнинки. Три пъти в седмицата ходя на тае-бо и 1-2 пъти на фитнес. Храненето ми е долу-горе следното:
закуска: плодове (портокали, ябълки, банан или каквото имам под ръка)
обяд: салата + нещо готвено (каквото е направила мама :Д)
вечетя:нещо леко (кисело мляко, салата) , ако съм много гладна ям и нещо готвено (варива, картоф и т.н.)
Позволявам си сладки изкушения по празници или рождени дни или понякога ям блокче шоколад на закуска. Хляб ям много рядко. Гледам да не си налаграм строги ограничения, защото това ме кара да искам нещо още повече =Д
Харесва ми да се грижа за себе си и искам да си изградя полезни навици.
Имам въпрос относно л-карнитина и доколко е удачно да използвам и каква марка евентуално бихте ми препоръчали.
Благоадря предварително =))
17.02.11
15:49
Здравей ! Опиши какво ще правиш във фитнеса, за да видим дали и ти само ще тичаш по пътечките :). Храната не е никаква храна. Колкото и невъзможно да ти се струва, трябва да хапваш по-сериозни храни, за да отслабнеш и изчистиш мазнините. Опиши малко по-подробно и можеш да очакваш помощ във всеки момент. :)
П.П Не бързай с добавките.
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 17.02.11 15:49.
17.02.11
18:44
Aми във фитнеса попринцип правя гимнастика (упражнения, които инструкторката ми показва), не с много големи тежести. Правя упражнения за задната част на бедрата и корема. Седя на велоаргометъра 20 мин, 20 мин бягам на пътечката и понякога скачам на въже. За ръце правя упражнения по-рядко, но и това се случва. Но в момента на фитнес ходя около 1 , най много 2 пъти в седмицата, главно тае-бо тренирам.
Какъв хранителен режим ми препоръчвате (макар че честно казано не ме бива толкова в точните режими)?
17.02.11
19:56
л-карнитин - при активния начин на живот нямаш нужда.
Като цяло всичко изглежда наред и само малко модификации ти трябват.
Опитай се да вкараш в диетата белтъчини: яйца, сирене, месо (още по-добре), киселото мляко е ОК.
Мисля, че такива малки промени дългосрочно ще ти донесат желания резултат. Успех
казано от Rock_my_world на 17.02.11, 18:44:
Aми във фитнеса попринцип правя гимнастика (упражнения, които инструкторката ми показва), не с много големи тежести. Правя упражнения за задната част на бедрата и корема. Седя на велоаргометъра 20 мин, 20 мин бягам на пътечката и понякога скачам на въже. За ръце правя упражнения по-рядко, но и това се случва. Но в момента на фитнес ходя около 1 , най много 2 пъти в седмицата, главно тае-бо тренирам.
Какъв хранителен режим ми препоръчвате (макар че честно казано не ме бива толкова в точните режими)?
Здравей и честит дневник! Защо не разгледаш дневниците на другите момичета тук, има много ценни идеи, как се хранят как спортуват, а това тае бо го зарежи аз ходих 6месеца, резултат нямах никакъв, прибирах се озверяла от глад а хранителния ти режим е много важен. Пожелавам ти много търпение и упоритост в начинанието ти.
Мнението беше редактирано от ina_V_ на 18.02.11 08:33.
18.02.11
08:38
Хаха , с тае-бото освен да се “прецакаш” да отслабнеш , няма с какво друго ;) Резултат има :)
18.02.11
08:50
казано от ina_V_ на 18.02.11, 08:32:
... а това тае бо го зарежи аз ходих 6месеца, резултат нямах никакъв, прибирах се озверяла от глад а хранителния ти режим е много важен...
Позволи ми да не се съглася с това мнение :) Тае бо-то си е много хубав спорт и липсата на резултат при теб се дължи на, както ти сама каза, хранителния ти режим. Още повече, ако си била стриктна, няма как след втори-трети месец да не започне да си проличава..
18.02.11
09:03
Здравей,според мен си тръгнала в правилната посока.Разбирам желанието ти да не спазваш някакви строги режими и ограничения,защото аз също съм минала по този път.Съвета ми е на обяд да хапваш пилешко филе на скара или риба или варени яйца и салата леко овкусена със зехтин например.Мисълта ми е да се опиташ да намалиш мазнините,а вечерята във вид на салата и кисело мляо ми изглежда добре.Относно трени ровките и аз не съм особено компетентна (nod)
казано от Absolut Illusion на 18.02.11, 08:50:
... а това тае бо го зарежи аз ходих 6месеца, резултат нямах никакъв, прибирах се озверяла от глад а хранителния ти режим е много важен...
Позволи ми да не се съглася с това мнение :) Тае бо-то си е много хубав спорт и липсата на резултат при теб се дължи на, както ти сама каза, хранителния ти режим. Още повече, ако си била стриктна, няма как след втори-трети месец да не започне да си проличава..
Да точно така е, мен тае бо-то ме докарваше до абсолютен глад, и правех по две огромни вечери, а сега от както посещавам фитнес мога да спазвам стриктно режима на хранене и на втория месец имам страхотни резултати /не че няма какво да се желае/ :)
Мнението беше редактирано от ina_V_ на 18.02.11 10:33.
18.02.11
10:14
Обяда добре са ти казали, но като начало вземи да закусваш.
казано от Absolut Illusion на 18.02.11, 08:50:
За пет-шест години в които практикувах таебо имах най- хармонично тяло, най-нисък процент мазнини и най-малък апетит. Не съм се ограничавала от нищо, но ...вече съм дърта да подскачам с децата. Сега хода от дъжд на вятър за кеф
...вече съм дърта да подскачам с децата.
Ееееееее стига “дърта” аз съм на 32г. и скачах до преди два месеца, само че можех слон да изям а и спрях цигарите, което стимулираше постоянното ми тъпчене
18.02.11
15:05
Благодаря на всички за коментарите!
А относно тае-бото то е от 6 часа вечерта, затова хапвам нещо леко преди това и после не вечерям. Пък и много ми харесва, така че не смятам да се отказвам за сега.
казано от ina_V_ на 18.02.11, 14:56:
а и спрях цигарите, което стимулираше постоянното ми тъпчене
Е, стига де, това не е причина за тъпкане...и аз преди време съм спирала цигари, не качих и грам. Всичко е в главата, компенсирах липсата им с повече спорт - ефекта беше че си подобрих формата ;)
19.02.11
16:20
Та ето дневника ми за последните два дни:
Петък
07.00 - портокал +кафе с мляко
10.00- айран
12.30-банан
14.00- салата зеле с краставици и сирене, супа топчета, купичка ориз
17.30- кисело мляко с мед +плодове
18.00 -тае-бо
вода и чай-неограничени количества
Вечерта времето беше приятно затова си направих една хубава разходка с приятели из града =))
Събота
8.00 - Плодове +кафе с мляко
12.30- салата зеле с краставици и сирене, супа топчета, купичка ориз (същото като предния ден)
Попринцип ми е нетренировъчен ден но правих малко упражнения вкъщи.
Довечера ще ям кисело мляко и тиква =))
20.02.11
17:48
До 14.00 храна не присъства :)
21.02.11
20:07
Ами общо взето от една седмица се храня така, но и преди се хранех по подобен начин си изюлючение на това, че вечерята ми беше по обилна. Напоследък съм сложила килца и аз незнам от какво, не ям чак толкова много :/ и затова гледам да се ограничавам.
Попринцип ям малко повече до обяд, който е между 12 и 30 и 13 и 30, но беше изключение, защото от 9 до 13.00часа бях на олимпиада. Вечерята ми е между 17 и 30 и 18 и 30 -така съм свикнала после ми е по леко да заспя =)
Неделя
закуска: плодове+кафе (както всеки ден)
фитнес тренировка:
15 мин колело
страничното упражнение за краката (не им знам имената, съжалявам)
упражнения за задната част на бедрата
повдигания на краката напред докато висиш от едни дръжки (е, наистина не мога да ги обяснявам =д)
коремни преси 2 вида (според уредите)
/от всичките правя 3 серии по 12/
20 мин пътека като редувам ходене, бавно бягане и бързо бягане
после ядох салата със сирене и маруля
пилешко месо
15ч - портокал и ябълка
вечерята ми беше в 8 часа (майка ми имаше рожден ден)
шопска салата
кисело мляко
пушена риба
Понеделник
закуска:плодове+кафе (изненадани ли сте =д)
10ч банан +фъстаковка без захар
12,30 - курабийка ( продават ги в училище, много бях прегладняла след шестия час)
13,30- Обяд: зеленчукова супа + пилешко + малко домашен суджук
15,30- ябълка и чай
17,30-супа и кисело мляко с мед
18,15- тае-бо тренировка
казано от Rock_my_world на 21.02.11, 20:07:
Неделя
закуска: плодове+кафе (както всеки ден)
казано от Rock_my_world на 21.02.11, 20:07:
Понеделник
закуска:плодове+кафе (изненадани ли сте =д)
Изненадани сме, че си от 3 години в този форум и закусваш плодове....
[quote author=“Rock_my_world” date=“1298311650”
ляко
пушена риба
12,30 - курабийка ( продават ги в училище, много бях прегладняла след шестия час)
15,30- ябълка и чай
17,30-супа и кисело мляко с мед
18,15- тае-бо тренировка
Винаги ми е било странно това изказване - много съм прегладняла и изядох 1 вафла или паста или курабийка. Това е 100 % начин да станеш още по-гладна или в “по-добрия “случай ненаядена .Подобни неща ям , когато ми се яде сладко, когато съм преди цикъл, когато искам да си повиша апетита и да кача килограми. Сигурна съм че в лавката е имало далеч по-подходящи неща за залъгване на глада.
Последните ти 2 хранения са още по-сигурен начин да НЕ свалиш мазнини.
Всъщност ти какво каза че искаш да сваляш - мускули ???