Няколко въпроса

CF

18.02.11
15:14

Здравейте!
Имам няколко въпроса, на които не съм сигурен за отговора:

1) Кога човек е способен да вдигне повече тежест, с оглед на това какви мускулни групи са ангажирани, в случай на хоризонтална или изправена на 45 градуса лежанка? Кое се определя като “по-лесно”?

2) Възможно ли е в първата серия да се прави упражнението с по-голяма тежест, защото тогава съм способен да се справя с повече, и в последствие в следващите серии ако не мога да ги довършвам, да започвам самата серия с малко по-малка тежест? Имам предвид- да започвам с по-голяма тежест на 1ва серия (например 50кг), и след това намалявам за 2ра серия и до края на упражнението правя с (например 40кг). След като мога да си позволя първата серия да е с 50кг, струва ли си да правя цялото упражнение от самото му начало само с 40кг? Въпроса е породен от това, защото съм чел, че трябва да е обратното - килограмите да се покачват, а не да се спадат. Но защо е така не знам. След няколко серии с 40кг, вече съм уморен за 50кг. Правилно ли е или грешно да се спада тежестта?

3) Пълноценно ли е да се тренира вечер след работа? Имам предвид човек, който е зает през деня - ефективна ли е подобна тренировка вечер, когато и физически и психически си уморен, но пък нямаш друга възможност 1-2 часа във фитнеса?

Ще съм благодарен ако някой може да ми отговори.

1) при горната лежанка ( на 45 градуса ) рамото поема малко по-голямо натоварване от колкото при класическата лежанка и затова на горна лежанка почти всички ( знам ли може да не са 100% ) вдигат по-малка тежест от колкото при класическия лег
2) има метод при който тежеста в 1ва серия е най-висока и след това със всяка следваща серия тежеста се намаля но повторенията се вдигат 
Пример: 1серия - 100кг ( 4 повторения )
          2серия - 90кг ( 6 повторения )
        3серия - 80кг ( 8 повторения )
          4серия - 70кг ( 10 повторения )
не е задължително вяка следваща серия тежеста да се намаля с 10кг а повторенията да се увеличават с две ( както съм написал )
НО според мен при 50кг лежанка не ти трябва този метод
3) по-голямата част от хората ходят на работа и са на пълен работен ден... това не трябва да ги спира да тренират за здраве а защо не и за нещо повече ( има културисти които са на пълен работен ден дори и като се подготвят  за състезание но те са си предвидили хранения,суплементи и прочие ) с две думи ... ходи на фитнес след работа най-малкото за здраве не се напрягай много за да не стане беля

18.02.11
21:14

казано от Coollike Family на 18.02.11, 15:14:

2) Възможно ли е в първата серия да се прави упражнението с по-голяма тежест, защото тогава съм способен да се справя с повече, и в последствие в следващите серии ако не мога да ги довършвам, да започвам самата серия с малко по-малка тежест? Имам предвид- да започвам с по-голяма тежест на 1ва серия (например 50кг), и след това намалявам за 2ра серия и до края на упражнението правя с (например 40кг).

За по-точен отговор е добре да дадеш повече инфо.Примерно можеш да направиш с 50 кг  8-6-6-6 или 7-6-5-5 и тогава може да правиш само с тази тежест.Като се опитваш на следващи тренировки да увеличиш с по 1-2 повторения в поне една от сериите след първата.И ако все пак се наложи да намалиш тежестта,можеш да използваш малките дискове и смъкваш примерно на 47,5 кг или 45.

Мнението беше редактирано от Миро на 18.02.11 21:14.

19.02.11
14:20

Здравейте! Търся вашата помощ! Преди 4 месеца страхотно ме заболя лявата ръка в раменната става и около нея. Отидох на ортопед, направих снимка. Диагнозата беше- възпаление на раменната става. Започнах лечение - отначало 20 дни хапчета, после - физиотерапия. Минаха още 2 месеца- резултат- никакъв. Отново отидох на ортопед. Този път ме изпрати на магнитна томография на рамото. Оказа се, че имам “наполовина скъсано сухожилие на раменната става”- както самият доктор се изрази. Препоръча ми да внимавам с движенията и след 2 месеца да направя отново физиотерапия, вече въз основа на новата диагноза.  Ако  и тогава не ми се облекчи болката, ще се наложи- казва- да се оперира мястото, като се зашие сухожилието.  ВЪПРОСЪТ МИ Е:  СЪЩЕСТВУВА ЛИ НЯКАКВО ДРУГО, АЛТЕРНАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ЗА ОБЛЕКЧЕНИЕ НА БОЛКАТА ?  Предварително Благодаря!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1