Имам нужда от някои съвети :(

18.02.11
20:32

Здравейте. На 18 години съм,57 килограма и съм висока 160см. Отчаяно искам да отслабна, ама наистина отчаяно. Не съм дебела в никакъв случай, просто нали знаете, че когато един човек не се чувства добре в тялото си, прави всичко възможно да го промени. Съразмерна съм, но краката са ми проблемна област, а и с моята височина... Не искам да свалям много килограми, може би до 55-54, но искам да вталя краката и дупето. ПравяНВД, но не изчислявам калориите с точност, ефект има, но не е максималният. Друг проблем на моето НВД е, че от честото ядене се подувам адски много. Тренирам 4-5 пъти в седмицата, кардио+силови тренировки, само че пак не се получава. Моля ви, препоръчайте ми режим, с който бих могла да премахна всичко нежелано. Давайте всякакви съвети! Благодаря предварително! :)

18.02.11
21:31

Моето мнение е, че 1 не се знае как и протича тренировката и кардиото и 2 не се знае какъв ти е хранителния режим, коеото е още по-важно. Защото ако въртиш праврилно велоергометъра и да речем изядеш после един шоколад, не веднага, а след няколко дена примерно ефект няма да има. Всичко е естесвено образно казано...

18.02.11
22:14

казано от dragshan на 18.02.11, 21:31:

Моето мнение е, че 1 не се знае как и протича тренировката и кардиото и 2 не се знае какъв ти е хранителния режим, коеото е още по-важно. Защото ако въртиш праврилно велоергометъра и да речем изядеш после един шоколад, не веднага, а след няколко дена примерно ефект няма да има. Всичко е естесвено образно казано...

Писала съм,че съм на НВД!!! Какъв шоколад ахахах

Опиши един свой ден. Конкретно какво ядеш и в колко часа. :)

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 18.02.11 22:18.

18.02.11
22:26

казано от Михаел Иванов на 18.02.11, 22:17:

Опиши един свой ден. Конкретно какво ядеш и в колко часа. :)

6.30 40-50 гр овесени ядки с прясно мляко (закуската може да е и 40-50 гр филийка черен хляб, 1 яйце+сирене или кашкавал)
9.30 плод
12.30-13.00 пилешко бутче със салата
15:00 ядки
15. 30 или 16.00 тренировка (час, час и малко)
след тренировка плод
19.30-20.00-плиешко, телешко или риба със салата
Ако съм гладна преди лягане пия чаша прясно мляко или хапвам малки кисело мляко. :)

Мнението беше редактирано от kalid на 18.02.11 22:28.

18.02.11
23:08

някой неща от твоята диета са добри,но тия ядки в 3 часа можеш да ги махнеш
Аз бих ти пропоръчал една диета която дава резултати.

7-8 часа – закуска (1 обезмаслено кисело мляко)

10 часа – късна закуска (салата от домати със 150 грама извара и сол)

12 часа – обяд (150 грама месо на скара и салата)

14 часа – след обедна закуска (1 обезмаслено кисело мляко),тук можеш да добавиш и плод примерно мандарини и т.н

16 часа – късна след обедна закуска (яйчни белтъци с подправки и салата)

18 часа – вечеря (150 грама месо на скара и салата)

20 часа – лека късна вечеря (супа от тофу) или супа от картофи и домати (много е вкусна)

Яж мандарини,грейпфрут,портокали.Задължително яж по 2 грейпфрута на ден - това е се едно л- карнитин.Четох,че американците са правили проичване с хора с наднормено тегло яли са доста мандарини през времето което са били на диета и са свали ли 60 % мазнини от тялото си.Яж и мандаринкии много когато си поискаш.Салати можеш от зеле с моркови,марули,чишки и т.н.Ако искаш пиши на лично мога да ти дам повече информация пиши ми колко кг искаш да свалиш :)

Мнението беше редактирано от filip arsov на 18.02.11 23:09.

18.02.11
23:13

Бих казал,че трябва да ядеш най-вече пилишко месо на скара то е най-изчистеното месо.Примерно в 8 вечерта ядеш супа и след това ако огладнеш можеш да си направиш салата от зеле
За препорачване е да спреш захарта и солта
Можеш да си купиш калиева сол,олио от гроздови семни и ябълков оцет с тях да си овкусяваш салатите.Съвсем малко калорий имат.Солта и захарта мнгоо те спъва :)

18.02.11
23:18

казано от filip arsov на 18.02.11, 23:13:

Бих казал,че трябва да ядеш най-вече пилишко месо на скара то е най-изчистеното месо.Примерно в 8 вечерта ядеш супа и след това ако огладнеш можеш да си направиш салата от зеле
Можеш да си купиш калиева сол,олио от гроздови семни и ябълков оцет с тях да си овкусяваш салатите.Съвсем малко калорий имат.Солта и захарта мнгоо те спъва :)

каква захар и каква сол? къде съм казала, че приемам захар и сол?

Като цяло храненето е ОК. Има нужда от леки корекции. Ето моите идеи :
- В 15.00 вкарай още малко протеин. Освен ядките можеш да добавиш кисело/прясно мляко, яйца, или месце.
- След тренировка освен плод добави и няколко лъжички мед ако имаш. Плода препоръчително да е банан.
- 20 минути след това белтъчно хранене с бавни въглехидрати.
- Преди лягане е желателно 100гр. извара

18.02.11
23:24

казано от kalinkooo ooo на 18.02.11, 23:18:

казано от filip arsov на 18.02.11, 23:13:

каква захар и каква сол? къде съм казала, че приемам захар и сол?

Прави каквото знаеш,аз ти казах може би перфектната диета да свалиш 4-5 кг за 1 седмица и половина.Давам ти съвет,ти се заяждаш.Прави квот искаш успех ;)

18.02.11
23:55

Тази диета е далеч от перфектна.Освен това защо обезмаслени млчени продукти?Защо само яйчени белтъци.
А и това с плодовете не е най-добрата идея.

Мисля, че прекалено много бързаш. Когато отчаяно искаме нещо, се стремим да го постигнем максимално бързо, та даже ако може и на момента. Нещата обаче стават доста бавно и трябва да си търпелива. Стремиш се да се храниш здравословно, тренираш силово, правиш кардио, добави към тези неща търпение и време и резултатите ще дойдат. Здравословно и нормално е да сваляш до 0,5-1кг. на седмица, като това ще са само мазнини. Като с времето свалянето става малко по-трудно поради това, че организма бързо се адаптира. От това следва, че ще ти трябват поне 2 месеца време :)

19.02.11
11:33

казано от ProXxX на 19.02.11, 08:30:

Мисля, че прекалено много бързаш. Когато отчаяно искаме нещо, се стремим да го постигнем максимално бързо, та даже ако може и на момента. Нещата обаче стават доста бавно и трябва да си търпелива. Стремиш се да се храниш здравословно, тренираш силово, правиш кардио, добави към тези неща търпение и време и резултатите ще дойдат. Здравословно и нормално е да сваляш до 0,5-1кг. на седмица, като това ще са само мазнини. Като с времето свалянето става малко по-трудно поради това, че организма бързо се адаптира. От това следва, че ще ти трябват поне 2 месеца време :)

Знам това, само че откакто съм на НВД съм 2 килограма нагоре, вместо за 2-3 седмици вече да съм с 2 килограма надолу... :)

Значи следва, да преизчислиш своя КБ наново и да сметнеш калориите, които поемаш с храната. Освен това искам да отбележа, че тези 2кг. може да са мускул, което е много добре. При новозапочналите силови тренировки се наблюдава феномена на едновременно изгаряне на мазнини и увеличаване на мускулната маса. Мускула е по-малък на обем от мазнините, и по-тежък в сравнение с тях и това, че си с 2кг. отгоре не трябва да те притеснява. Отделно, 2кг. може да са от вода, от гликоген и т.н. 2кг. не значат нищо. Дори и да бяха 2кг. надолу, можеше да си изгубила само вода, без мазнини, тогава това пак нищо не означава. Както казах, дай си време и следи прогреса си най-вече в огледалото. Ако харесваш нещата, които виждаш в него, то всичко е наред...но преди всичко си дай време ;)

21.02.11
11:52

Мммм, странно.
Защо след като си направила дневник, пускаш още една тема в която да се консултираш за същите неща, написани в дневника ти?
Едва ли 2 еднакви теми биха помогнали. Според мен ако си водиш дневника редовно, ще получиш много ползени съвети, а и така другите лесно могат да те следят. С пускането на нова тема всяка седмица, ще чуваш само едни и същи съвети.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1