19.02.11
17:12
Здравейте !
Явно съм склонен към омазняване в областта на пояса, тъй като винаги когато приема някакво количество въглехидрати, усещам талията (паласките) един вид мазни. Подчертавам, че това не се среща само вечерно време. Въпроса ми е дали това омазняване ще продължи дори когато премина към режим за изчистване на мазнините и въбоще защо се получава ? Преди да започна да се занимавам с фитнес и да спазвам диета за покачване на тегло не ми се беше случвало подобно нещо. Благодаря.
Сигурно в тази област имаш повече мастни клетки и заради това се чувстваш така
19.02.11
17:27
Аз не мога да зацепя какво точно имаш в предвид. Усещаш паласките мазни...под мазни разбираш мазнина по повърхността на кожата или като подкожни мазнини. Чудя се, защото веднага след ядене няма как веднага да ти “надебелеят” паласките, пък и няма как да го усетиш. Може би усещаш подуване на стомаха?
19.02.11
17:36
Разбира се, че говоря за подкожни мазнини. Подуване в стомаха не. Не точно ” надебелели “, но някакво странно чувство като на подуване - на паласките !? :O. От скоро се появи този проблем. Както казах, около 2 месеца след като започнах да се храня по-стабилно.
19.02.11
17:41
Ахам. Ми няма как да усещаш натрупване на подкожните мазнини, това е сигурно. За да качиш 1кг. мазнини трябва да поемеш 3500 калории в излишък. Отделно този 1кг. няма да отиде централно в паласките или корема, а на няколко места. От 1-2 яденета, това няма как да стане, пък и пак се потретвам, няма как да го усетиш. Нещо друго те тормози и единственото, което мога да предположа е подуване на стомаха, поради увеличения прием на храна последно време. Да не се изхождаш качествено в WC и т.н. Ако има друга възможна причина, то аз не я знам :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.02.11 17:41.
19.02.11
17:44
Благодаря все пак :)
20.02.11
12:06
казано от Михаел Иванов на 19.02.11, 17:44:
Благодаря все пак :)
Ами това се далжи на известна степен инсулинова резистенетност която води до свръхотделяне на инсулин след приема на въглехидрати, които от своя страна обемизират клетките!