20.02.11
13:08
отдавна се каня да питам по този въпрос
имам сериозно късогледство(-4д) и астигматизъм(1д)( очилца:) но майка ми от млада има късогледство,глаукома, а последната година и се отлепя ретината на двете очи:(
доколкото знам това са наследствани болежки, но въпреки това съм запалена по тежестите,старая се да тренирам тежко и се напъвам да качвам сила(и не мисля да се отказвам:)
доколко това може да ми навреди
или здравословния начин на живот-трениране,хранене и т.н ще спомогне за избягване на тези неща
информацията от разни изследвания е много противоречива така че питам хора които имат реални наблюдения върху себе си
И аз имам късогледство ,но за първи път чувам такова нещо,че тежестите може да навредят на това.Също съм и с голям диоптър,но определено не ми се е увеличил заради тежестите ,а от пубертета и компютъра.
20.02.11
13:14
В случай, че не сте попадали на статията досега - http://www.bb-team.org/articles/3429_tezhesti-i-zrenie#axzz1ENwHVj9L . :)
20.02.11
13:19
скъпи фитнес колега,чела съм статията и други подобно също
но тъй като съм чела и други и се надявам, че не е толкова страшно колкото го описват, се надявам и на мнение от опит
20.02.11
17:53
От 3 години тренирам като дивак в залата и не забелязвам растеж на диоптъра ми от както сложих очила(а това беше преди поне 4 години).Последния ми преглед беше преди около месец..та информацията е достоверна :)
Мнението беше редактирано от Симеон Михайлов на 20.02.11 17:53.