Запитване относно НВД

20.02.11
20:37

Здравейте всички
На 18 години съм 180см 78кг на ден трябва да поемам 2250 калорий за да сваля мазнините натрупани през зимните празници ;)

Това е моята диета:

6:30 - 4х Белтъка + 1 жълтък (варени)
8:50 - 1 кофичка кисело мляко (2% 400гр) + сурови орехи + плод (ябълка или портокал)
12:30 - Пилешка пържола (бяло месо) около 120-150гр
Тренировка от 13:00 до 14:30 - 15:00 (Фитнес)
като се прибера към 15:45 - 1 кофичка кисело мляко (2% 400гр) + сурови орехи + плод (ябълка или портокал)
тук вмъквам кардиото кагато е топло (бягане)
19:00 - Месо (ако има в къщи) ако не супа или манджа с 1-2 филии хляб

нямам възможност за кардио на студеното време и във фитнеса ни няма необходимите уреди (с нетърпение чакам 15градусови температури :) )

Въпросът ми е някой знае ли горе долу колко калории са (без вечерята) или поне да ме ориентира как да ги изчислявам..

П.С. И като цяло дали диетата е добре сформирана

Темата беше редактирана от djedai на 20.02.11 20:44.

20.02.11
22:04

Стига с тва НВД бе хора вие полудехте хаха по добре се хранете правилно и здравословно и нема да требва да чистите, се ще сте си чисти малко по бавно и трудно става ама е по-ефективно и по здравословно...

20.02.11
22:06

Манджа и 2 филии хлеб хаха на вечеря бате и си на НВД? аз тва на закуска не го ям ти на вечеря :P, малко ироночно звучи не го казвал с лошо чувство :) на вечеря месце и зелнчуци салатки, това е :)

21.02.11
06:05

Ами като няма месо .. да пропускам вечерята ли?

Не пропускай вечерята ;) Така по сметки излиза, че достигаш до около 1800-1900 калории с това меню (заедно с вечерята...нея я слагам приблизително 200-300 калории). Трябва ти още малко храна и най-вече зеленчуци, защото виждам, че липсват. При НВД фибрите (зеленчуците) са много важни ;) Суровите орехи ги смятам по 50гр. на ядене, а ти колко ядеш не знам :) Филиите хляб за вечеря ги махни и както написа колегата горе сложи зеленчуци. Сега са малко скъпи, но... :D В 12:30 също можеш да добавиш 1 домат или краставица. Сутринта в 6:30 може да добавиш и 50-тина грама сирене, за да добавиш още малко белтъчини и калории. Иначе менюто е сравнително добро :)

ПС: А освен диетата няма ли да спортуваш? Защото без спорт резултатите няма да са оптимални. А това как да си изчисляваш калориите...отиваш ето тук - http://www.bb-team.org/hrani . И намираш примерно орехите и гледаш на 100гр. какви калории са и колко белтъчини, въглехидрати и мазнини съдържат, събираш и т.н. ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 21.02.11 07:47.

1. На това кардио не му е мястото след храненето. Кардио прави само на гладно, иначе просто ще си изчерпиш мускулния глюкоген, който си въстановил със следтренировъчното хранене. А изчерпиш ли го, няма да има оптимално количество енергия за растеж и въстановяване на мускулите.
2. Като ти гледам храненето, въглехидратите от киселото мляко, орехите, манджите и хляба няма как да се впишат в изискванията за НВД.
3. Яйцата ги яж със жълтъците, в тях е всичко най-полезно на яйцето.

Като цяло на това количество храна според мен  ще отслабваш, но няма да е по оптималния начин.

Аз понеже съм превърженик на “цикличното хранене”, бих тренирал на гладно и цялата храна, която ти ядеш преди тренировката, на мен щеше да ми е в следтренировъчното хранене. Така ще изчистиш много мазнини, а дори може да качиш и малко мускули.

21.02.11
13:39

казано от ProXxX на 21.02.11, 07:46:

Не пропускай вечерята ;) Така по сметки излиза, че достигаш до около 1800-1900 калории с това меню (заедно с вечерята...нея я слагам приблизително 200-300 калории). Трябва ти още малко храна и най-вече зеленчуци, защото виждам, че липсват. При НВД фибрите (зеленчуците) са много важни ;) Суровите орехи ги смятам по 50гр. на ядене, а ти колко ядеш не знам :) Филиите хляб за вечеря ги махни и както написа колегата горе сложи зеленчуци. Сега са малко скъпи, но... :D В 12:30 също можеш да добавиш 1 домат или краставица. Сутринта в 6:30 може да добавиш и 50-тина грама сирене, за да добавиш още малко белтъчини и калории. Иначе менюто е сравнително добро :)

ПС: А освен диетата няма ли да спортуваш? Защото без спорт резултатите няма да са оптимални. А това как да си изчисляваш калориите...отиваш ето тук - http://www.bb-team.org/hrani . И намираш примерно орехите и гледаш на 100гр. какви калории са и колко белтъчини, въглехидрати и мазнини съдържат, събираш и т.н. ;)

Ще добавя и махна каквото ми каза :) За спорта в момента мога само фитнес поне докато не се стопли нямам възможност за бягане

За тренировката на гладно (фитнес) ми е зор оставам без сили , а бягането си го правя на гладно понеже ако хапна нямам никакво желание да бягам след това.

А, ок. Защото останах с впечатление, че няма да спортуваш, но щом ще ходиш на фитнес всичко е бомба ;)

21.02.11
18:46

казано от ProXxX на 21.02.11, 13:43:

А, ок. Защото останах с впечатление, че няма да спортуваш, но щом ще ходиш на фитнес всичко е бомба ;)

ааз на фитнес си ходя от година и половина, но реших да ям като луд зимата да кача малко маса... която ми дойде в повече евентуално :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1