03.05.05
22:43
Привет!
Вече писах за десерт от извара, то днес се роди великата импровизация. Понеже моя любов тъпчи неприлично много сладолед, и днес той сам взел и си измислил здравословната му замяна, с моя помощ разбира се, хихихихи
Итака взимаме!
- Извара 500 гр (Аз си купувам “Дядо Либен” заради малко мазнини и подходяща консистенция)
- Банан 0.5
- Яблъки средноголеми - 2 бр.
- 50 гр кисело мляко
- 100-150гр прясно мляко
- стафиди 50гр (може и да не слагате, ако търсите по-малко калории).
Банан, яблъки, извара и кисело мляко се разбива с блендер на каша. Цяла тази консистенция разделяте на 2 равни части. Една част слагате във камера (на хладилник :)) и я оставяте там за 30-45мин, в зависимост от това колко бързо замразява. Трябва да се замрази не до “камено” състояние, а до състояние в което това заледеняло парче може да се разчупва със лъжица.
След замразяването на първата половина, я разчупвате на парчета и я смесвате със другата част. Добавяте прясно мляко, и разбивате с блендер. Добавяте стафиди.
готово.
могат да се сложат и овесени ядки, става супер.
надявам се с моя крив български написах горе-долу разбираемо.
[quote author=“kny”]
надявам се с моя крив български написах горе-долу разбираемо.
O, повярвай ми, българският ти изобщо не е крив.
Относно рецептата- звучи много готино, задължително ще я пробвам.
звучи вкусно,ще го пробвам
а как да го разчупя като е в каменно състояние-леко невъзможно ми се струва?
и после с прясното мляко ли го разбивам или след като разбия двете смеси тогава годобавям?
04.05.05
13:01
#3
[quote author=“freakster”]звучи вкусно,ще го пробвам
а как да го разчупя като е в каменно състояние-леко невъзможно ми се струва?
и после с прясното мляко ли го разбивам или след като разбия двете смеси тогава годобавям?
привет!
нене, написах че “Трябва да се замрази НЕ до “камено” състояние”
взимаш замразеното и го разчупваш на парчета (то става малко по-твърдо от сняг). после това замразеното слагаш във първата част от изварата, която ти е в нормално състояние, тоест НЕзамразена. и към тях добавяш мляко. и разбиваш!
можеш да добавяш стафиди, сушени плодове, както и пресни (боровинки например, ягоди)
ако пак не ясно, пиши, ще направя фотосесия :))))))
извинявай,явно аз не съм внимавал като съм чел рецептата
фотосесията е чудесна идея, уроци в картинки,ще е много удобно особено за ‘готвачи’ като мене...
а канелка мога ли да сложа като в онзи десерт или ще развали вкуса на сладоледа
04.05.05
13:37
#5
[quote author=“freakster”]извинявай,явно аз не съм внимавал като съм чел рецептата
фотосесията е чудесна идея, уроци в картинки,ще е много удобно особено за ‘готвачи’ като мене...
а канелка мога ли да сложа като в онзи десерт или ще развали вкуса на сладоледа
:)
хм, канелката не съм я слагала още. но мисля че тя никога няма да навреди.
04.05.05
13:38
#6
[quote author=“Kaia”][quote author=“kny”]
надявам се с моя крив български написах горе-долу разбираемо.
O, повярвай ми, българският ти изобщо не е крив.
Относно рецептата- звучи много готино, задължително ще я пробвам.
супер! пиши после ако ще се получи :)
ами като сложа толкова много мляко при смесените половинки от сладоеда няма ли да стане твърде водно?и мога ли после да го сложа в хладилника иле ивече няма да е сладолед
05.05.05
13:04
#8
ми не, на 500гр извара с плодове (общо е около 750-800гр) - 100гр прясно мляко не е много.
ако сложиш в хладилник ще стане ледено и няма да е същото :)
02.06.05
16:30
#10
ох аз напоследък така преядох с извара че не мога даже и да помисля за нея!
01.07.05
13:18
#12
[quote author=“Lorinser”]Блендер пасастор ли е ? :oops:
da