20.07.10
13:10
Здравейте бихте ли ми казали , как да направя сила на лостовете и успоредки поколко серий и ,по колко повторения да правя ?Мерси на одговорилите на въпроса ми .
Темата беше редактирана от soulfly12 на 20.07.10 13:15.
Никои не може да ти определи тренировката на лостове без да те е видял.Или без да има поне малко информация за телосложението ти и възможностите ти.
Какъв тип сила? Искаш да можеш да се набереш 5 пъти с 30кг. тежести на теб, или искаш да се набираш 30 пъти със собствено тегло?
21.07.10
21:40
Еми брат прави колкото ти е кеф на тебе аз лично паря набиранията с всеки хват 2серий по 8 и правя 100 но пре всеки си е индивидуално тренирай докато вече не можеш да напавиш 5-6 набирания след това спирай.За успоредката и кофимките аз ги правя в отделен ден или кога то правя кофички най - много да направиш набирания с дланите към теб зада напомпаш още повече
чисти тренировки за сила, без допълнителни тежести, само на лостове, е невъзможно да се направят.
казано от FRANKO1 на 22.07.10, 06:50:
чисти тренировки за сила, без допълнителни тежести, само на лостове, е невъзможно да се направят.
Здрасти, FRANKO1!
Не е толкова просто. Разбира се, на лостове няма как да се правят тежки единици само с лично тегло, но нима ако момчето достигне ниво от 30-40 кофички в серия, няма да е повишил силата си на макс единица на лежанка, например? Просто напредъкът от към максимална сила ще е по-умерен, а и се натоварва приоритетно горната половина на тялото.
Освен това може да се играе със стила на изпълнение - експлозивно движение, задържане в крайна точка, бързо темпо, бавно темпо, интервална тренировка (с фиксирани минимални почивки) и т.н....
това е така - напредък ще има, но докато автора не каже какво точно иска, ние тук можем да си спорим .... и все пак не съм чул трибоец да тренира на лостове :)
Имаше една супер интерестна статия за някой трибоец от 60-те.Освен нормалната си силова тренирова,той описваше как стигнал до допълнително тегло на кофички равно на неговото собствено.Споменаваше се също,че след като минеш 65% от собствено си тегло като допълнително наистина се вижда резултата от добавянето на допълнително утежение.
ами искам да увелича броя набирания и кофички и да имам сила за силовите упражнениея като например силово ,флаг и други подобни .На лостове тренирам вече 3-ти месец правя 15 кофички на серия ,а правя 5 серий, набирания с широк надхват правя 5-6 максимум по 5серий набирания с подхват раменен хват правя по 8 повторения по 5 серий.
Мнението беше редактирано от soulfly12 на 23.07.10 14:03.
Ами цаката на кофичките и набиранията при мен поне, е всеки божи ден да ги правиш. Не до отказ, просто често да тренираш едно и също нещо без да го претренираш, би трябвало да даде ефект. При мен дава.
За добри постижения на лостовете трябева да се тренира всеки ден, без застой дори и от 1 ,седмица мързелуване. Също така не трябва да се помпаш с гири и щанги в залата, защото мускулът се отпуска, ту не може да расте, ту не се вствърдява... Освен това започваш да се чувстваш тежък ,, тромъв’‘. Набиранията стават бавни и за силово набиране само ще мечтаете... Затова или се помпайте във фитнеса, но знайте ,че няма да бъдете добри в стриит фитнеса, или само на лостовете тренирайте. Аз като правя 80 лицеви и 10 с една в добро състояние, а от лег някакви 20 кила дига малко. И после лицевите ми опори се смалиха :( от нищото, Все едно съм качил 10 кила...
21.02.11
14:52
Младеж, ако още се интересуваш как да си качиш силата само с лостове, кажи на какво ниво си в момента и ще ти дам някои идеи как да си подобриш постиженията. Дори и само с лостове може да се работи за сила, само че трябва да се разнообразят малко упражненията.