21.02.11
22:23
Почнах вечер преди лягане да ям Кисело Мляко + Мед ? Стремя се да сваля мазнини/кг.Та въпроса ми е може ли с мед или без мед и какъв % масленост е най-добре ? Ям по 3% масленост но мисля, че по малкия % масленост е по-добре..
Изобщо не е добре. Дори щом искаш да сваляш килограми, млякото няма място преди лягане. Камоли с мед.....
Ами... потърси, ще намериш много примерни менюта дори.
Извара, маслини, протеин (казеин), всякакъв вид меса, сиренета (ама качествени), яйца и т.н. - с 2 думи протеин + мазнини. Може и някаква салата.
21.02.11
22:32
Кажи хранителния си режим и колко калории, белтъчини, мазнини и въглехидрати ти остават непоети преди лягането от него. Макар въглехидратите да трябва да са приети в правилните моменти, никой от които не е преди лягане.
Без тази информация нали се сещаш, че отговорите ще са гадателски, а тук не прогнозираме мачове и т.н. :)
Ето ми менюто днеска
Към 12:00 малко варени картофи със сирене и кашвал (малко) + няколко филийки пълнозърнест хляб
15:50 Свинско с орис + няколко филийки пълнозърнест хляб
19:00 малко салата маруля,краставици,домати с 2 кюфтете и салата от картофи + няколко филийки пълнозърнест хляб
22:30 чаша кисело мляко + мед
Течности: 1.5 Вода
Знам, че трябва да ям по 5-6 пъти на ден и по по-малко..Трябва да намаля и хляба нищо, че е пълнозърнест доста въглехидрати и той има..
Мнението беше редактирано от Power на 21.02.11 22:39.
21.02.11
22:41
Дотук само е видно, че водата е малко.
Иначе ако си се хранил абсолютно по същия начин последните месеци, то може да отслабнеш с това меню, ако започнеш да гориш 200-300ккал на ден повече. Но малко ме съмнява така да си ял всеки ден...
Ако си ял по друг начин, то днешното хранене не е никаква ориентировка.
Вече започвам сериозно и трябва да сваля.От Март месец влизам във фитнеса колко пъти седмично да правя кардио и по колко минути ? По 2 литра вода на ден достатъчно ли е ?
Мнението беше редактирано от Power на 21.02.11 22:46.
Два литра вода не е достатъчно, когато искаш да сваляш. Направи ги поне 4. Няма смисъл и никаква нужда да хапваш и пълнозърнест хляб с картофите или ориза. Можеш за закуска да ядеш 100-150 грама хляб или овесени ядки и в още две хранения да имаш ориз(картофи), но най-късно до 15.00ч часа с тези въглехидрати. През ден можеш да премахнеш едното хранене с въглехидратите, нека да е последното преди 15.00ч.
Преди лягане, можеш да хапваш обезмаслено кисело мляко, извара или няколко белтъка. Разбира се, само един от тези продукти, но без да ги съчетаваш с нищо друго, най-малко с мед, захар или плод и т.н
Като за начало, мисля че тези правила ще ти помогнат да започнеш да сваляш. Разбира се, трябва и да има доста енергоразход в залата :)
Напиши нещо за себе си, като килограми височина и ако имаш под ръка, качи някоя снимка! :)
Мнението беше редактирано от Randy на 21.02.11 23:14.
15 години 168см. 63 кг
за снимка..вчера се снимах но малко ме е исрам да я покажа..Колко пъти в седмицата да правя кардио и по колко минути ?
Мнението беше редактирано от Power на 21.02.11 23:20.
Ако си начинаещ, не е хубаво да прекаляваш с кардиото. Можеш да правиш по 15 минути преди и 20 след тренировка с тежести. След време ще увеличиш времетраенето. В деня, в които ще тренираш крака, е препоръчително да не правиш много кардио, дори никакво. През почивните дни, когато имаш свободни сутрини, е хубаво да тичаш в парка 30-40 минути, като накрая можеш да правиш 2-3 спринта по 50 метра, например.
Това е моето мнение. Нека някой колега да ме поправи или добави нещо.
По мое време всички искахме да качваме, а сега ми прави впечатление, че всички искат да свалят, някаква нова мода ли има или аз остарявам??! За мен винаги ориентир е била разликата височина (в см.) - 100 = килограми, т.е. ако си 168см. и си под 68кг. със сигурност няма какво да сваляш... Дори за оптимално тегло смятам тази разлика +5, 10, 15кг. в зависимост от височината...
Абс, почти всички на тия години сме тръгнали да вадим плочки, да сваляме мацки :D
Аз съм на същото мнение, като AbSs. Повечето се чудим как да качим някое и друго килце, а той иска да сваля, като очевидно килограмите му изобщо не са много. А и хубава преса не се вади с бавно и продължително бягане, а със спринтове, от които ще качи и малко активни килца в краката. :)
Но това е лично мое мнение и не искам да го налагам.
@bat jica - Различните мацки се кефят на различни неща, като процентно най-много харесват, не мъжете с изпъкнали преси, а тези с изпъкнали портфейли от джобовете. ;)
Просто тренирай по-здраво и не намаляй храната, сега растеш, не прави глупости, за които ще съжаляваш(от личен опит ти го казвам). :)
Ако млякото с меда в 22:30 ти е преди лягане, то или имаш проблем със съня или не закусваш, което не е много добре.
Вода гледаш да докараш по 1л на 20кг тегло
Сега съм 2-ра смяна и стоя до по-късно и ставам късно и много рядко закусвам..Сега минавам 1-ва смяна..Екстра